Η μεγάλη Νίκη

Η μεγάλη Νίκη

Άκουγα χθες στα κανάλια που παρακολούθησα εναλλάξ τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων και τα σχόλια πολιτικάντηδων και αναλυτών για τη “μεγάλη νίκη” της ΝΔ, κυρίως από δεξιούς, και, βέβαια, νίκη του κομματάρχη Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νίκη αναμφισβήτητη σύμφωνα με τους ψυχρούς, αδιάψευστους αριθμούς. Και οπωσδήποτε μεγαλύτερη πλειοψηφία από εκείνη του σακατεμένου Σύριζα στο 2019. Μα “μεγάλη”;

Οι αντι-τσιπρικές εφημερίδες της Δευτέρας, 8/7, διαλαλούσαν “θρίαμβος”!

Ξεκαθαρίζω 3 καθοριστικά σημεία που δεν αποσιωπήθηκαν μα ούτε κι εξετάστηκαν στο βάθος που πρέπει.

1) Η ΝΔ δεν έχει την “ισχυρή αυτοδυναμία” που ζητούσε δια στόματος Κυριάκου και άλλων. 158 έδρες δίνουν αυτοδυναμία σίγουρη, μα όχι τόσο ισχυρή ώστε η ΝΔ να κάνει τις βαθιές τομές ή μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να διορθωθούν οι καταστροφές των. τσιπριστών. και των πασόκων – οι περισσότεροι των οποίων βγήκαν με τον Τσίπρα, όχι τη φαντασιόπληκτη κα Φώφη. Δεν θα μπορέσει π.χ. να αλλάξει τον ηλίθιο εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής, τον οποίο είχε ψηφίσει και η άφρων κα Φώφη.

2) Ο Σύριζα όχι μόνο δεν συνετρίβη, όπως ορθά υπέδειξε ο Τσίπρας και άλλοι πιστοί, μα, αντίθετα με τις δημοσκοπήσεις των των τελευταίων. ημερών που έβλεπαν συρρίκνωση, αύξησε τα ποσοστά του από 24% στις Ευρωεκλογές στο 31,5%. Αν μάλιστα σκεφθούμε πόσο εύκολα κυριαρχεί στους δρόμους με απεργίες, διαδηλώσεις, βία, καταστροφές, καταλήψεις, εμπρησμούς και παρόμοιες τακτικές, θα καταλάβουμε πως πρόκειται για μια αντιπολίτευση πολύ ισχυρότερη της αυτοδύναμης νεοδημοκρατικής κυβέρνησης!

Έγραψα δε πως ο Σύριζα δεν υπέστη “μεγάλη ήττα” στις Ευρωεκλογές.

3) Θα πρέπει πλέον να έχουν πεισθεί και οι πιο αισιόδοξοι δεξιοί, φιλελεύθεροι (κατ΄όνομα μόνο), ή, ακριβέστερα νεο-συντηρητικοί, και οι σουπερ-έλληνες των άκρων, χαμένοι σε χαμένες πατρίδες και δόξες, πως είμαστε ένα εκ των ηλιθιότερων εθνών στην υφήλιο. Διότι τι άλλο θα έπρεπε να είχε κάνει ο Τσίπρας για να κερδίσει την απαξίωση και περιφρόνηση που του αξίζει από τον κοσμάκη που τόσο πρόστυχα μα εύκολα παραπλάνησε κι εξαπάτησε ψευδόμενος αηδιαστικά;

Ο Θεός βοηθός, όπως πάντα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *