Τσιπρική «κανονικότητα»

Τσιπρική «κανονικότητα»

1. Είναι τραγελαφικό να ακούς ψυχοπαθείς ανθρώπους αναλωμένους στην ανωμαλία να μιλούν για «κανονικότητα». Τώρα μάλιστα, με 90+ πυρπολημένους νεκρούς ακούμε τις προσπάθειες που το τσιπρικό άτσιπο τσούρμο καταβάλλει για να διατρανώσει αυτή την ιδιότητα (κ. Τζανακόπουλος).

Εγκαινιάζοντας μια νέα ανωμαλία ο κ. Τσίπρας φτιάχνει κατά καιρούς φιλμάκια για την «πρόοδο» και τα «επιτεύγματα» της τσιπρικής ακυβερνησίας – όπως έκανε ο Χίτλερ με τον πιστό υποτακτικό του προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς και την εξαίρετη σκηνοθέτη Ρίφενσταλ. Σε παλαιό φιλμάκι (Μάιος ’18) ο ίδιος είναι σε ρόλο «ζεν πρεμιέ» με κείνο το κυνικό χαμόγελο της σχεδόν απόλυτης άγνοιας να μιλάει για «επιστροφή στην κανονικότητα».

Είναι τέτοια η έλλειψη μικρού έστω βαθμού αυτογνωσίας (όχι κάτι φιλοσοφικό ή μεταφυσικό) που νομίζει πως το χάος, πολιτικό, οικονομικό και ηθικό, που το τσούρμο του ξαμόλησε και κληροδότησε στη χώρα, είναι κανονικότητα. Νομίζει πως βγαίνοντας από το μνημόνιο που ο ίδιος μας έμπασε, θα ακολουθήσει μια υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών κανονικότητα – κάτι που ο ίδιος πολεμά και κοροϊδεύει με κάθε ανάσα του από τότε που μπήκε στα φοιτητικά πολιτικά.

Ούτε ο ίδιος ούτε κανείς άλλος στον τσιπρικό όχλο αντιλαμβάνεται πως η παρωδία τους και μόνο ως κυβέρνηση με ένα 16-20% αντιστρατεύεται οποιαδήποτε έννοια κανονικότητας. Ούτε αντιλαμβάνονται πόσο αντικανονικό ή ανώμαλο είναι το ότι: –

2. Διάφοροι μπαχαλάκηδες κουκουλοφόροι και μη, ρουβίκωνες και μη, επιτίθενται στην κανονική ζωή των ανθρώπων ατιμωρητί και ο πρωθυπουργός με τους Δικαιοσύνης και Προστασίας, βλέπουν παντού γαλήνη και χαμόγελα.

25-30 άτομα με κάποιο προσωπικό, συχνά αναίτιο, παράπονο διαδηλώνουν και καταλαμβάνουν δρόμους στο κέντρο ή αλλού και γραφεία και υπουργεία – πάλι ατιμωρητί.

Κολοσσιαίες επενδύσεις, όπως του Ελληνικού, καθυστερούν διότι «σύντροφοι», σαν την κ. Κονιόρδου ή τον κ. Σπίρτζη, κωλυσιεργούν ποικιλότροπα χάριν ιδεολογίας. Και η μόνη σοβαρή επένδυση είναι αυτή της Φράπορτ που οι σύντροφοι τσιπριστές συνδικαλιστές εδώ και εκεί προσπαθούν να ματαιώσουν για να συνεχιστεί η δική τους «κανονικότητα».

Η ταξιαρχία των ταξί χάρη στον παλαιολιθικό κ. Λυμπερόπουλο μένει με τα κλειστά προνόμια της αγενέστατης συμπεριφοράς τους δίχως γνώση των περιοχών και δίχως ένα GPS – και οι οδηγοί ρωτούν περαστικούς για διευθύνσεις που βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά.

Η Θεσσαλονίκη γλύτωσε από τον πνιγμό του χειμώνα για να δεινοπαθεί στη δίψα και την ανυδρία του καλοκαιριού. Και ακολουθεί τώρα το Ηράκλειο της Κρήτης που θα έχει εκατομμύρια τουριστών. Ενώ η Μάνδρα καλοκαιριάτικα πνίγεται πάλι στις λάσπες! Και οι κάτοικοι της Αν. Αττικής πνίγονται στη θάλασσα για να γλιτώσουν από την πυρκαγιά στην ακανόνιστη δόμηση της στεριάς!

Κάθε φιλική προς τους τσιπριστές συνδικαλιστική μονάδα και κάθε άλλη συντεχνία, μπορεί, όποτε της καπνίσει, να απεργεί και να εμποδίζει την κανονικότητα των πολιτών στις δραστηριότητες τους, όπως οι Άθλιοι των Δημόσιων Συγκοινωνιών που εμποδίζουν 550.000 πολίτες να μετακινούνται κανονικά.

3. Η κυβέρνηση αδιαφορεί για όλα. Και ακόμα –

Διαιωνίζεται η βία που προστατεύεται από το «άσυλο» στα ΑΕΙ – η βία, τα ναρκωτικά, το παρα-εμπόριο, η ακαθαρσία και τελευταία η μαζική αντιγραφή όπως στο Πανεπ. Πατρών.

Οι διάφορες «Επιτροπές» που διορίζονται για διερεύνηση ή επίλυση προβλημάτων είναι δικαιολογίες και σκέπαστρα για την ανικανότητα των σχετιζόμενων υπουργών.

Μακάρι να ήταν μόνο τέτοιου είδους μικροπράγματα.

Το μαξιλάρι ασφάλειας για 12 τόσα εκμ € που χρειάζονται οι τσιπριστές για την «καθαρή έξοδο» μοιάζει τώρα άπιαστο όνειρο, το Χρηματιστήριο ολισθαίνει και σέρνεται, οι προβλέψεις για το ΑΕΠ αναπροσαρμόζονται προς το χειρότερο, οι επενδύσεις των ξένων μένουν στα ασφαλή ξένα και οι Αγορές μας καταφρονούν.

Για δε τις απώλειες ζωής στην πυρκαγιά κανείς τσιπριστής υπεύθυνος δεν έχει, ισχυρίζονται, την ευθύνη.

Αυτά είναι λίγα μόνα από τα χαρακτηριστικά της τσιπρικής κανονικότητας. Ποιος τους πιάνει;…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *