Συνθήματα και λογία πραγματικότητα

Συνθήματα και λογία πραγματικότητα

- in Επικαιρότητα
0

1. Τα συνθήματα είναι τζάμπα μα κοστίζουν ακριβά στους φορολογούμενους πολίτες που ως επί το πλείστον δεν έχουν επίγνωση της σημασίας τους και μετά πληρώνουν το κόστος, πάλι χωρίς να έχουν επίγνωση πως πληρώνουν για αυτά.

Ποιος δεν θυμάται το φιλόστοργο τσιπρικό ασμάτιον ‘κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη’… Μόνο οι ίδιοι οι Συριζαίοι, ή όσοι δεν επηρεάστηκαν από τους πλειστηριασμούς που τώρα προωθεί το τσούρμο των ανίκανων. Διότι τώρα βρήκαν πως αν οι τράπεζες δεν εισπράξουν όσα τους οφείλουν οι δανειολήπτες, οι ίδιες δεν θα μπορούν να δώσουν νέα δάνεια και πιθανόν να φαλήρουν. Οι τράπεζες αποτελούν έναν από τους μοχλούς της οικονομίας.

Έτσι τώρα, ακόμα και πρώτη και μόνη κατοικία έχει βγει στο σφυρί, όπως εκείνη της ηλικιωμένης στο Καλαμάκι Κορινθίας που την έβαλε ως εγγύηση για δάνειο του γιου της! Κι έτσι από το ένα άκρο οι σχιζοφρενείς Συριζαίοι πέρασαν στο άλλο, όπως συνηθίζουν.

2. Φυσικά δεν είναι μόνο οι αναρχοαριστεροί Συριζαίοι που διακρίνονται για την ευελιξία τους στις κωλοτούμπες. Καλοί είναι όλοι οι σοσιαλιστές του πελατειακού κρατισμού, όπως αλλιώς κι αν λέγονται.

Όταν στις αρχές του πολλά υποσχόμενου 21ου αιώνα, ο Τάσος Γιαννίτσης, ως υπουργός Εργασίας σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θέλησε να εξορθολογήσει το τρισάθλιο ασφαλιστικό σύστημα με ηπιότατα μέτρα που δεν θα τραυμάτιζαν κανέναν (και μάλλον δεν θα έλυναν το πρόβλημα), ξεσηκώθηκαν ο τοτινός σουλτάνος συνδικαλιστής της ΓΣΕΕ Χ.Πολυζωγόπουλος, κραυγάζοντας ‘πρώτα θα χρεωκοπήσει το κράτος και μετά τα ασφαλιστικά ταμεία’!

Όπερ και έγινε κάπως αργότερα. Τότε οι φορολογούμενοι γενικά, ως αμέριμνα, άγνωρα πρόβατα, έβαζαν στα ταμεία 5,5 δις ετησίως. Το 2009 το ποσό που το στοργικό σοσιαλιστικό κράτος διοχέτευε από τον προϋπολογισμό στα ταμεία ήταν τετραπλάσιο, σχεδόν 19 δις ευρώ! Και μετά τη χρεωκοπία οι συντάξεις κόπηκαν άγρια και το έπος συνεχίζεται!

3. Λίγοι θα θυμούνται πως το 2009 (Νοέμβριος) πρότάθηκε από την κυβέρνηση του Γιωργάκη το πάγωμα των μισθών άνω των 2.000 ευρώ για να γίνει κάποιο συμμάζεμα των δαπανών – ίσως και να αποφεύγαμε την επερχόμενη χρεοκοπία, παρότι ‘λεφτά υπάρχουν’ συνθηματολογούσαν οι Πασοκάριοι στην προεκλογική περίοδο.

Και ο Χ. Παπουτσής φαίνεται πως στον πυρετό της εκλογικής επιτυχίας το πίστευε (πως ‘λεφτά υπάρχουν’) και αντιστάθηκε βροντοφωνάζοντας ‘Οι 2.000 ευρώ εισόδημα είναι και για τους φτωχούς και για την μεσαία τάξη και δεν θα πληρώσουν αυτοί ξανά το βάρος της κρίσης’.

Στη συνέχεια ακόμα και οι μισθοί 1.000 ευρώ περικόπηκαν.

Στη συνέχεια ο σοσιαλιστής προστάτης κ. Παπουτσής ως αμοιβή για την απύθμενη αμάθειά του διορίστηκε σε καλοπληρωμένη θέση στην Παγκόσμια Τράπεζα με συστάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά–Βενιζέλου. Ας το χωνέψουμε πως δεν κάνει διαφορά το πως λέγονται τα κόμματα στην κυβέρνηση: τα ιδια μυαλά έχουν όλοι στη χειρότερη φάρα – δηλ. των πολιτικάντηδων.

4. Άραγε διδάσκονται σήμερα τα συνθήματα του πάνσοφου Αείμνηστου που έφερε τη μεγάλη αλλαγή προς τον βόθρο του βίου – «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»;…

Δεν πειράζει, θα βγουν καινούρια από τον αρχιτσαρτλατάνο μιμητή του, κ. Τσίπρα, που επιστράτευσε και τη σύντροφο μητέρα των παιδιών του για τσιπρική προπαγάνδα και ξέπλυμα των αυταπατών του, καθώς ευημερύει κάπου ανάμεσα σε Λέσβο και Μυτιλήνη ψάχνοντας να βρει λύση στο μπέρδεμα που δημιούργησε και για το Μακεδονικό. Να δούμε τι θα καταφέρει και με τη Νοβάρτις….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *