Ε1935 : Απελευθέρωση ομήρων

Ε1935 : Απελευθέρωση ομήρων

Η αραβική εφημερίδα Al-Sharq al-awast δημοσίευσε λεπτομέρειες από αραβικές πηγές για την διάσωση των 4 ισραηλινών ομήρων – Noa Agamani, Almog Meir, Andrey Kozlov και Shlomi Ziv στο Nuseirat.

Τα μέλη των IDF (και όποιων άλλων οργανώσεων) είχαν διαιρεθεί σε δύο ομάδες σε αμάξια και φορτηγά και όλοι (άντρες και γυναίκες) ήταν ντυμένοι ως Παλαιστίνιοι.

(Η ακρίβεια και τόλμη της επιχείρησης μου θύμισε τη μεγάλη επιχείρηση των στρατιωτών και πρακτόρων της Μοσαντ – Ισ342: Ισραηλινοί στην Ουγκάντα (Entebbe) – στην Ουγκάντα του Αμίν το 1976 οπότε απελευθέρωσαν 93 Εβραίους και σκοτώθηκε ο μικρός αδερφός του νυν πρωθυπουργού, ταγματάρχης Yoni Netanyahu)

Η επιχείρηση απελευθέρωσης άρχισε στις 11:00 το πρωί, καθώς γινόταν έντονος βομβαρδισμός στην περιοχή του προσφυγικού στρατοπέδου Nuseirat από θάλασσα, έδαφος και αέρα.

Μόλις ο βομβαρδισμός σταμάτησε οι μεταμφιεσμένοι Ισραηλινοί κατέφθασαν στην περιοχή όπου κρατούνταν οι όμηροι – σε 2 ξεχωριστά σπίτια.

Μια ομάδα χρησιμοποιούσε δυο φορτηγά με ονόματα και σήματα παλαιστινιακών εταιριών της Γάζας. Η άλλη ομάδα είχε ιδιωτικά αμάξια ένα εκ των οποίων είχε λογότυπο Οργάνωσης που προωθούσε ανθρωπιστική βοήθεια. Ένα τρίτο αμάξι πάρκαρε δίπλα του.

Αμέσως μετά οι μεταμφιεσμένοι Ισραηλινοί μπήκαν σ’ ένα διώροφο κτίριο που είχε το διαμέρισμα του δόκτορα Muhammad al-Jamal. Εκεί κρατούνταν η Noa Agamani (που θεωρούνταν νεκρή) κι ελευθερώθηκε.

Την ίδια ώρα, 300 μέτρα μακριά, η άλλη ομάδα μπήκε σε άλλη κατοικία, στο διαμέρισμα της οικογένειας Waisha. Εκεί απελευθέρωσαν τους άλλους τρεις κρατούμενους ομήρους.

Οι αναφορές λένε πως οι φύλακες αντιλήφθηκαν την επίθεση των Ισραηλινών πολύ αργά. Και οι δυο οικογένειες ήταν στενά συνδεδεμένες με τη Χαμάς.

Οι Ισραηλινοί σκότωσαν όλα τα μέλη στα δυο διαμερίσματα και μετά πυρπόλησαν ολοσχερώς, τα κτίρια με το σκεπτικό πως κανείς δεν ήταν αμέτοχος στη φρούρηση των ομήρων.

Έκαψαν και τ’ αμάξια και φορτηγά!

Πονόψυχοι Άραβες, όμως, στο ΥΠΕΞ του Λιβάνου, του Ομάν και του Κουβέιτ, καταδίκασαν την επιχείρηση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *