E1894: Αντισημιτισμός

E1894: Αντισημιτισμός

Αυτό το μίσος κατά Εβραίων είναι πλέον ακατανόητο. Το ότι το ντύνουν με συνθήματα υπέρ μιας ανύπαρκτης Παλαιστίνης δείχνει απύθμενη ηλιθιότητα.

Στις φωτογραφίες βλέπετε το Μνημείο Rosenstrasse στο Βερολίνο το οποίο βανδαλίστηκε με αυτό το μίσος.

Αυτό το Μνημείο δεν είναι καν μνημείο των Εβραίων. Αφιερώθηκε στις Γερμανίδες που διαμαρτυρήθηκαν έντονα κι επαναληπτικά στους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο 1943 για την κράτηση και απέλαση χιλιάδων Εβραίων του Βερολίνου. 10.000 Εβραίοι συνελήφθησαν. Οι 8.000 μεταφέρθηκαν με τα τραίνα του θανάτου σε στρατόπεδα εξόντωσης. Περίπου 2.000 κρατήθηκαν σε κτήριο της Rosenstrasse (Οδός Ρόδων). Οι περισσότεροι αν όχι όλοι ανήκαν στους Mischlinge (μικτούς γάμους, δηλ. Εβραίοι/Εβραίες με Γερμανίδες/Γερμανούς).

Οι διαμαρτυρίες των Βερολινέζων γυναικών που κατέβαιναν κατά εκατοντάδες (και ήταν δύσκολο για την Γκεστάπο να συλλάβει τόσες ‘‘άρειες’’), ανάγκασαν τις αρχές να ελευθερώσουν 1800 άντρες.

Στη δεκαετία 1980 ο ανατολικογερμανός γλύπτης Ingeborg Hunzinger δημιούργησε αυτό το γλυπτό ως μνημείο για τις Βερολινέζες που διαμαρτυρήθηκαν.

Τέτοιοι βανδαλισμοί δεν δείχνουν συμπαράσταση υπέρ των Παλαιστινίων, αλλά μοχθηρία ενάντια όχι μόνο στους Εβραίους μα και σε όσους επιχειρούν να καταπολεμήσουν την αδικία, το έγκλημα, την καταπίεση, την τρομοκρατία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *