Ε1960: Ουκρανία μέσα Σεπτεμβρίου

Ε1960: Ουκρανία μέσα Σεπτεμβρίου

Ναι, οι ουκρανικές δυνάμεις τώρα βρίσκονται σε πολύ βελτιωμένη κατάσταση. Και μια περιοχή του ρωσικού Κουρσκ όμπλαστ, 1400 km² κατέχουν, και την προέλαση των Ρώσων προς Pokrovsk σταμάτησαν. Έχουν επίσης μεταφέρει τον πόλεμο και στη Μόσχα με τα ντρόουν τους.

Από τον Αύγουστο οι ελληνικές δημοσιεύσεις, ακολουθώντας μερικές ξένες, δήλωναν πως οι Ουκρανοί αναλυτές διαπίστωσαν πως η ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ δεν είχε πετύχει να κάνει τους Ρώσους να μεταφέρουν στρατεύματα από την ανατολική Ουκρανία (προς Ποκρόφσκ) στο Κουρσκ.

Στην πραγματικότητα οι Ρώσοι μετέφεραν δυνάμεις και από το ουκρανικό μέτωπο (Institute for Study of War, 1/9) μα και από την αφρικανική Burkina Faso μέρος της ταξιαρχίας Boar που θα προστάτευε τη δικτατορία του Ibrahim Taore (Le Monde 27/8).

Οι Ουκρανοί πέτυχαν τους στόχους τους στο Κουρσκ. Έχουν καταλάβει 1400 km² και πάνω από 100 χωριά και μια πόλη Sudzha. Σταμάτησαν την προέλασή τους κι έχουν οργανώσει τις αμυντικές γραμμές τους. Είναι σχεδόν βέβαιο πως οι Ρώσοι δεν θα μπορέσουν να τους εκδιώξουν διότι κυρίως δεν μπορούν να βομβαρδίσουν, όπως συνηθίζουν, την περιοχή λόγω των ντόπιων Ρώσων!

capital.gr

Ουκρανία: Η επιχείρηση στο Κουρσκ έχει αποτέλεσμα – Φρέναρε την προώθηση των Ρώσων.

Η προέλαση των Ρώσων προς Ποκρόφσκ έχει σταματήσει.

Οι Ουκρανοί έχουν αντεπιτεθεί κι έχουν ανακαταλάβει τα προσωρινά χαμένα εδάφη στις περιοχές Νέα Υόρκη, Νελιπίβκα και Λίπτσι ανατολικά στο όμπλαστ του Χάρκοβο. Με τη συνηθισμένη τακτική τους οι Ρώσοι στέλνουν 15 κύματα επίθεσης καθημερινά, μα χάνουν 1000 στρατιώτες σ’ αυτήν “τη μηχανή κιμά”. Το τάγμα Αζόφ καλά κρατεί (και άλλες μονάδες) και οι Ρώσοι οπισθοχωρούν τώρα σε πανικό. Ρώσοι στρατιώτες αρνούνται να πολεμήσουν και, όποτε μπορούν, παραδίδονται στους Ουκρανούς.

Οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν επίσης μια μαζική κυβερνοεπίθεση ενάντια στους Ρώσους σε οργανισμούς πληροφόρησης και σε βιομηχανικές μονάδες. Οι τελευταίες συμπεριλαμβάνουν τη Chayaka που παράγει οχήματα και οπλισμό των δυνάμεων καταστολής, τη Kontour-NIIRS που παράγει συσκευές γι’ αεροπλάνα κι ελικόπτερα και άλλες που ενισχύουν τη ρωσική πολεμική μηχανή. Αχρήστευσαν ή μόλυναν 33 σέρβερ, 15 κλάουντ αρχεία και 21 πληροφοριακές ιστοσελίδες. (Από Ukrinform 4/9/24).

Τα ντρόουν εξακολουθούν με αμείωτες επιθέσεις ν’ ανατινάζουν ή να πυρπολούν αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων, αεροδρόμια κι εργοστάσια στρατιωτικής πραγωγής.

Μα στις 9-10 Σεπτεμβρίου έγινε μια μαζική επίθεση με πάνω από 150 ντρόουν σε 9 επαρχίες και 20 επιτέθηκαν σε στρατιωτικούς στόχους στη Μόσχα. Μερικά ντρόουν έχασαν την κατεύθυνσή τους και χτύπησαν πολυκατοικία. Πιστεύεται πως μια ηλικιωμένη πέθανε.

Τ’ αεροδρόμια Βούκοβο και Ζουκόφσκογε και Ντεμοντεντόβο έκλεισαν και 48 αεροσκάφη οδηγήθηκαν σε άλλα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο επρόκειτο για τη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση σαν τις δικές του στην Ουκρανία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *