Ε1953: Ισραήλ, ΟΗΕ, UNRWA

Ε1953: Ισραήλ, ΟΗΕ, UNRWA

Συχνά πυκνά, από τις 7 Οκτωβρίου 2023 κι έπειτα, αξιωματούχοι του Ισραήλ επικρίνουν τον ΟΗΕ λέγοντας πως η Οργάνωση UNRWA (United Nations Relief & Works Agency) στη Λωρίδα της Γάζας είναι άχρηστη – εκτός από το να προωθεί Γαζανούς πολίτες που εργάζονται σ’ αυτήν στους τρομοκράτες της Χαμάς.

Οι Ισραηλινοί ενημέρωσαν πριν από καιρό, πριν την εισβολή των τρομοκρατών 7/10/23, πως εκατοντάδες υπάλληλοι της Οργάνωσης ήταν μέλη ή και συνεργάτες της Χαμάς. Γι’ αυτό το θέμα έχω γράψει στο παρελθόν.

Ο ΟΗΕ κώφευε τότε κι εξακολουθεί να κωφεύει. Ο Γεν. Γραμματέας Antonio Guterres θέλει να συνεχίσει να μένει ανοιχτή η Οργάνωση και να λειτουργεί: “Δεν υπάρχει εναλλακτική για την UNRWA” είπε σε μια πρόσφατη σύσκεψη για το θέμα. “Κάνω έκκληση προς όλους: Προστατέψτε την UNRWA και τους υπαλλήλους της και την αποστολή της. Μην ξεχνάτε τη χρηματοδότησή της”.

Πολλοί, παρά τις αποδείξεις που δημοσίευσε ή παρέσχε στους ενδιαφερόμενους το Ισραήλ, εξακολουθούν να ισχυρίζονται (π.χ. μια γερουσιαστής της Πενσυλβάνιας στις ΗΠΑ) πως η Οργάνωση κάνει “την εργασία του Θεού!”.

To υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ έστειλε πάλι στον Επίτροπο της Οργάνωσης Philippe Lazzarini μια αποκαλυπτική επιστολή και μια λίστα 108 Γαζανών (με τις ID και τα ονόματά τους) που είναι μέλη της Χαμάς. Εκατοντάδες άλλοι από τις 13000 υπαλλήλων συνεργάζονται με την τρομοκρατική Χαμάς. Πολλοί δάσκαλοι επίσης προωθούν στα σχολεία της Γάζας τοξικό αντι-σημιτισμό.

Κάτω από τα κεντρικά της UNRWA ανακαλύφθηκαν κρησφύγετο, όπλα κι ένας πάροχος (server).

Είναι μυστήριο γιατί ο ΟΗΕ αγνοεί τόσα τεκμήρια!

Στη φωτό Ισραηλινοί διαμαρτύρονται έξω από γραφείο της UNRWA στην Ιερουσαλήμ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *