Ευγενική άμιλλα (Γ’): Η Άννα Κορακάκη και τα κοράκια

Ευγενική άμιλλα (Γ’): Η Άννα Κορακάκη και τα κοράκια

1. Τα κοράκια είναι δύο ειδών: οι πολιτικάντηδες και τα ΜΜΕ (με πρωταθλητές τα κανάλια και ορισμένες εφημερίδες).

Και οι δύο αυτές φυλές κορακιών ξαφνικά ανακάλυψαν την κοπέλα της Δράμας και νιώθουν περηφάνια για τα δύο μετάλλια που κέρδισε στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Οι κ.κ. πρόεδρος Παυλόπουλος, πρωθυπουργός Τσίπρας, κομματάρχης αντιπολίτευσης Μητσοτάκης και χαμαιλέων Λεβέντης, έσπευσαν να συγχαρούν την Κορακάκη μετά το χρυσό – όπως κάνουν συνήθως δείχνοντας πως ο πολιτικός κόσμος είναι παρών, σάμπως και μπορούμε να ξεχάσουμε αυτή τη μολυσματική παρουσία. Και βέβαια οι εφημερίδες γράφουν παιάνες και τα κανάλια σπεύδουν για συνεντεύξεις και προβολές διότι έχουν είδηση.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ανιαρότατα και αηδιαστικά.

2. Ο δήμος Δράμας έσπευσε μετά το χάλκινο μετάλλιο της Κυριακής (Δευτέρα πάρθηκε η απόφαση, Τρίτη εκτελέστηκε) να κατεδαφίσει το αχούρι-παράγκα όπου ο πατέρας καθοδηγούσε και προπονούσε την κόρη του τα τελευταία χρόνια – με όλη την ανύπαρκτη γενναιοδωρία της επίσημης Πολιτείας – προφανώς για να μην εκτεθεί! Μα ήδη ένα κανάλι έδειξε την παράγκα συγκρίνοντάς την με την υπερσύγχρονη εγκατάσταση όπου ασκούνταν η Κινέζα σκοπεύτρια. Ντροπή μας.

Προσέξτε! Η σκοποβολή, όπως η ιστιοπλοΐα και 2-3 άλλα αθλήματα, έχουν άμεση σχέση με την σύγχρονη πραγματικότητα – σε αντίθεση με τη ρίψη δίσκου, ας πούμε, και παρόμοιες άχρηστες δραστηριότητες.

Και όμως το κράτος δεν ενδιαφέρεται αλλά προτιμά τις συνηθισμένες ανοησίες, τις εθνικές μπάσκετ, πόλο και ποδόσφαιρο, που είναι καθαρά διαβρωμένες δραστηριότητες μα διασκεδάζουν τους λούμπεν ψηφοφόρους. Εδώ οι πολιτικάντηδες δείχνουν άπειρο ενδιαφέρον, το κράτος σκορπά εκατομμύρια στον βόθρο του φουτμπόλ, και τα ΜΜΕ αφιερώνουν σελίδες και ώρες ολόκληρες. (Και ας μη νομίζουμε πως θα αλλάξει τίποτα ουσιαστικό λόγω χρυσής Άννας.)

3. Προσέξτε!

Χρόνια τώρα τα ακίνητα, οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ρημάζουν χάρη στην αδιαφορία του κράτους. Καμία προσπάθεια ανακαίνισης, χρησιμοποίησης ή ιδιωτικοποίησης, ούτε από τους τωρινούς ψυχοπαθείς, ούτε παλαιότερα από τους «φιλελεύθερους», ούτε τους σοσιαλιστές.

Χρόνια τώρα όλοι έκαναν τα στραβά μάτια στα αναβολικά. Το ντοπάρισμα ήταν κοινή πρακτική σε όλους σχεδόν τους πρωταθλητές – Κεντέρη, Θάνου, Χαλκιά, αρσιβαρίστες κλπ.

Χρόνια τώρα δεν πάρθηκαν μέτρα για τον χουλιγκανισμό στα γήπεδα και όλη τη σφαίρα του αθλητισμού. Και η βία, χάρη στην αλληλεγγύη προς εγκληματίες των ψυχάκηδων που κυβερνούν με αστείρευτη ασυναρτησία, μολύνει όλο και πιο πολύ όχι μόνο τον αθλητισμό μα ολόκληρη την κοινωνία.

Χρόνια τώρα, δεν έγιναν και δεν προωθήθηκαν υπάρχουσες υποδομές όχι μόνο στον αθλητισμό μα σε κάθε δραστηριότητα από πολιτικάντηδες που μισούν την ιδιωτική πρωτοβουλία και θέλουν να ελέγχουν τα πάντα αφ’ υψηλού – και υπογείως.

4. Η Κορακάκη μπήκε στη σκοποβολή πριν 8 χρόνια με την παρότρυνση του πατέρα της σε ηλικία 12 ετών. Στα 14 άρχισε να συμμετέχει σε αγώνες δείχνοντας πως και ταλέντο είχε και τη θέληση να διαπρέψει στο αγώνισμα αυτό.

Το επίσημο κράτος, κοτζάμ υπουργείο αθλητισμού και κοτζάμ Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, αδιαφόρησαν. Δίκαια ίσως στην αρχή, διότι δεν μπορούν εκ φύσεως να παρακολουθούν κάθε άτομο που επιδίδεται σε κάποιο άθλημα.

Μα μετά;…

Τα τελευταία 3 τουλάχιστον χρόνια η Κορακάκη περνούσε από μια επιτυχία σε άλλη, με κορύφωση ένα χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς της Μόσχας το 2014! Πού ήταν έκτοτε το κράτος και τα ΜΜΕ;

Ούτε το επίσημο κράτος σε κάθε μορφή του ούτε τα ΜΜΕ έδειξαν ενδιαφέρον.

Η χώρα ήταν σε πλήρη άγνοια της ταλαντούχου νέας σκοπεύτριας.

Ευτυχώς βρέθηκαν λίγοι χορηγοί (και ξένοι πρόσφατα) να στηρίξουν αυτήν την αξιοθαύμαστη κοπέλα.

Τώρα τα κοράκια κυκλοφέρνουν με τα κακόφωνα κρωξίματά τους ζητώντας να σφαιτεριστούν τη λάμψη που ρίχνει ο παγκόσμιος θαυμασμός για το σεμνό χρυσό κορίτσι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *