Ο Πανούσης και η Αριστερά του τίποτα

Ο Πανούσης και η Αριστερά του τίποτα

του Νότη Παπαδόπουλου  

«Πες την αλήθεια ,αλλιώς κάποιος άλλος θα την πει  για σένα»   λέει η γνωστή ρήση.

Αντί η κυβέρνηση να ερευνήσει σε βάθος τις καταγγελίες Πανούση για τις σχέσεις μεμονωμένων -έστω -μελών του κυβερνώντος κόμματος με την τρομοκρατία και το κοινό έγκλημα επιχειρεί να τον εκφοβίσει με τις νομικές συνέπειες που μπορεί να έχουν για τον ίδιο οι αποκαλύψεις του!

Μάλιστα οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης  – προφανώς σε συνεννόηση με τον κ.Τσίπρα- έφτασαν στο πρωτοφανές  σημείο να καταθέσουν μήνυση κατά του πρώην υπουργού της ίδιας κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσουν τις συνταρακτικές καταγγελίες του .

Τον κατηγορούν  ότι βάζει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας επειδή δημοσιοποίησε  απόρρητα έγγραφα παρακολουθήσεων της ΕΥΠ .

Θα περίμενε κανείς ακριβώς το αντίθετο από μία κυβέρνηση τη Αριστεράς : να εκφράσει τη στήριξή της στον  πρώην υπουργό  που είχε την πολιτική γενναιότητα να δείξει τα κακώς κείμενα .Και συγχρόνως να προτρέψει την Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της απερίσπαστη για να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και να λάμψει η αλήθεια.

Η χθεσινή απάντηση του πρώην υπουργού θα πρέπει να έχει προκαλέσει ημικρανίες  στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς ο κ. Πανούσης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα σημειώνει:”Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θα απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των «Αριστερών του τίποτα….» ή θα χαθεί μαζί τους. Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε έξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις.”

Η υπόθεση μπορεί να εξελιχθεί σε θρυαλλίδα για την κυβέρνηση που βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλα  προβλήματα στην εφαρμογή του τρίτου μνημονίου ( ψήφιση  ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, φορολογία αγροτών  κλπ) και στην διαχείριση του μαζικού μεταναστευτικού κύματος από τη Συρία.

Αν ο κ. Τσίπρας δεν αντιληφθεί την σοβαρότητα των καταγγελιών και δώσει την αίσθηση ότι θέλει να συγκαλύψει την υπόθεση των σχέσεων κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία  είναι φανερό ότι θα εξοργίσει συμμάχους και φίλους στο εξωτερικό –που παρακολουθούν στενά τα θέματα τρομοκρατίας στην Ελλάδα-  ενώ μπορεί να οδηγηθεί σε σκληρή πόλωση και πολιτικό αδιέξοδο στο εσωτερικό .

Εξελίξεις αχρείαστες και επικίνδυνες για τον τόπο και το μέλλον του στην σημερινή κρίσιμη συγκυρία.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *