Τσίπρας και Μαρξ

Τσίπρας και Μαρξ

- in Επικαιρότητα
0

1. Ο κ. Τσίπρας έχει ιδιαίτερη ειδικότητα στο να κάνει τρύπες στο νερό.

Σ’ αυτό είναι όντως αξεπέραστος και ακούραστος.

Επανήλθε με τη γνώριμη ορμή του στη σκληρή διαπραγμάτευση, στην πολιτική λύση, σε βαθιές μεταρρυθμίσεις κλπ. Ναι, τα είχαμε ξανακούσει στο πρώτο επτάμηνο του χαμένου χρόνου 2015 με τη κυβέρνηση της Πρώτης Φοράς.

Ήρωας και πρότυπό του ο Τσε Γκεβάρα του οποίου το όνομα Ερνέστος έδωσε στον πρωτότοκό του τον οποίο στέλνει σε ακριβό ιδιωτικό, σε πείσμα του συντρόφου με την ανοικονόμητη κοιλιά, κ. Φίλη. Υπάρχει όμως μια διαφορά από τον Τσε που ήταν πραγματικός επαναστάτης με πολυβόλο και πέθανε από σφαίρες αφού αιχμαλωτίστηκε μετά από μάχη. Ο δικός μας παλληκαράς ξέρει μόνο από λογομαχίες στο αμφιθέατρο του χειρότερου Πολυτεχνείου, και στο βήμα της βλακωδέστερης Βουλής, της Ευρώπης.

Το φόρτε του η αναρχοαριστερή ασυναρτησία.

Γι’ αυτό μου έκανε κάποια εντύπωση ένα άρθρο που επιχειρούσε να βρει λογική στα κατορθώματά του και παρουσίασε το σκεπτικό του ως συνέπεια της διανόησης μιας σειράς τριτοκλασάτων «μαρξιστών» που άνθισαν και μαράθηκαν στους ίσκιους νερόβραστων συζητήσεων και στοχασμών του 20ου αιώνα.

2. Και όμως υπάρχει μια πολύ λιγνή γραμμή λογικής που ενώνει τον κ. Τσίπρα με τον Μαρξ. Ο εγωισμός και η αλαζονεία – που καταλήγουν σε ψυχοπάθεια και ασυναρτησία. Ο Μαρξ γνώριζε πως οι θεωρίες του περί επανάστασης των προλετάριων ήταν λάθος. Όπως και ότι δεν ήταν το «κεφάλαιο» ο «εκμεταλλευτής» των λαών αλλά ο προσοδισμός (δηλαδή τα μη δεδουλευμένα εισοδήματα από ιδιοκτησία γης). Γράφει εκτενώς στην τελευταία 15ετία της ζωής του πως η βάση όλων των μονοπωλίων είναι η ιδιοκτησία της γης, πως η ανατροπή καθεστώτων μπορεί να γίνει με ειρηνικό τρόπο μέσω κοινοβουλευτισμού και πως μπορεί να γίνει όχι σε βιομηχανικές χώρες όπως η Βρετανία μα σε αγροτοκτηνοτροφικές οικονομίες όπως η Ρωσία! Αλλά ποτέ δεν αποκήρυξε την ηλίθια θεωρία περί επανάστασης προλεταριάτου στο άκαμπτο προτσέσο του Ιστορικού Υλισμού. Διότι απλά ήταν η δική του αλάνθαστη θεωρία.

Ομοίως ο κ. Τσίπρας, γαλουχημένος στις καταλήψεις, είναι ο ίδιος κατειλημμένος από εγωισμό και αλαζονεία. Δεν θέλει συνεργασία με άλλα δημοκρατικά κόμματα, παρά μόνο με τους υπερήφανους πατριδοκάπηλους Ανέλληνες που δεν φέρνουν αντιρρήσεις. Θέλει να είναι, όπως και είναι, ένας δικτατορίσκος στο καρναβάλι της δημοκρατίας.

Η μόνη λογική του κ. Τσίπρα είναι η διακράτηση της εξουσίας. Ό,τι λέει και ό,τι κάνει έχουν ως στόχο την παραμονή του ίδιου και των κομματόσκυλών του στην εξουσία – ίσως και για να ευημερούν οι συριζαίοι πελάτες.

3. Δεν φταίει βέβαια ο κ. Τσίπρας που υπάρχουν πάνω από δυόμιση χιλιάδες κρατικοί οργανισμοί οι οποίοι μαζί με τα υπουργεία απασχολούν 800.000 υπαλλήλους. Πάνω από 200 από αυτούς τους οργανισμούς έχουν μόνο έναν υπάλληλο!

Μήπως όμως θα μπορούσε να κάνει καμιά «βαθιά μεταρρύθμιση» χωρίς απολύσεις στην αναδιοργάνωση του δαιδαλώδους και διεφθαρμένου Δημοσίου;

Μήπως θα μπορούσε να καινοτομήσει μεταρρυθμιστικά ιδιωτικοποιώντας την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης που, παρά το δώρο 30 εκατομμυρίων του κ. Λαφαζάνη παραμένει στο κόκκινο με συνολικές υποχρεώσεις άνω των 220 εκμ. ευρώ; Ή να εγκαταλείψει το ακίνητο 10.000 τ.μ. που ενοικίασε το υπ. Οικονομικών έναντι 650.000 ευρώ το έτος για τυπογραφείο; Σίγουρα δεν το χρειάζεται και δεν το χρησιμοποιεί αφού υπάρχουν τρία άλλα κυβερνητικά τυπογραφεία!

Μήπως επίσης θα μπορούσε να οργανώσει, όπως είχε για τον Οκτώβριο υποσχεθεί στους Ευρωπαίους, το ΤΑΙΠΕΔ και, πρόσθετα, να αξιοποιήσουν οι συνεργάτες του τα κρατικά ακίνητα αντί να σπαταλούνται σε ενοίκια πάνω από 50 εκμ. Ευρώ το έτος;

4. Και λίγα λόγια για τους συνεργάτες του κ. Τσίπρα.

Τους πρώτους 7 μήνες 2015 γνωρίσαμε από κοντά τα περίλαμπρα και ιδιόρρυθμης ράτσας κομματόσκυλα όπως οι Βαρουφάκης, Λαφαζάνης, Στρατούλης, Λεοτσάκος, Ρωμανιάς, κλπ, και βέβαια, τη βασίλισσα της Βουλής κα. Κωνσταντοπούλου. Όλοι αυτοί εξαφανίστηκαν. Τώρα έχουμε άλλα διαμάντια διανόησης, ισάξια του ηγέτη.

Είναι ο κ. Βούτσης που διόριζε συγγενείς και φίλους αβέρτα και πρόσφατα απέδωσε «επιστημονικότητα» στον κ. Φίλη ο οποίος δεν κατόρθωσε να πάρει πτυχίο!

Ο «επιστήμων» που είναι πτυχιούχος του αναρχοαριστερού σωλήνα και της εφημερίδας Αυγή, μας πληροφόρησε πως η ιδιωτική εκπαίδευση κοστίζει πενταροδεκάρες και η σφαγή των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία μα εθνοκάθαρση – σάμπως και τέτοιες σφαγές επιτρέπονται (όπως όντως επιτρέπονταν επί Στάλιν).

Μετά, έμαθα πως ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε απόλυτη αντίθεση – προσέξτε! – στην  κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Χίνκλεϊ Πόιντ της Βρετανίας διότι αυτό θα στρεβλώσει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. (Άραγε κοιμούνται ήρεμα ο Κάμερον και η βασίλισσα Ελισσάβετ μετά τη διαφωνία του υπουργού μας;)

Τέλος, το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του Σύριζα κάλεσε τους συριζαίους εργαζόμενους να προσέλθουν στην απεργία 12/11/2015 έναντι στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Σύριζα!!!

Ασυναρτησία, παράνοια, σχιζοφρένια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *