Τσιπρική μπουρδολογία

Τσιπρική μπουρδολογία

1. Έκανε πάλι το θαύμα του ο χαρισματικός νεαρός και ανώριμος (κατά σύντροφο Βερναρδάκη) Πρωθυπουργός μας στην Αμερική.

Πήρε κάποιο σοβαρό βραβείο από την Global Hope Coalition για την φιλοξενία μεταναστών, σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες της ΕΕ που δείχνουν αντιπάθεια κι εκφράζουν σαφή άρνηση.

Παραδέχθηκε, παραδόξως, αφού το απαιτούσε η παράσταση, πως είναι οι πολίτες της Ελλάδος που αξίζουν τα εύσημα και κυρίως οι νησιώτες που σήκωσαν το βαρύ φορτίο.

Αμέσως όμως ακολούθησε η μπουρδολογία με μάθημα για τους ανίκανους Ευρωπαίους. «Χωρίς τους συμπατριώτες μου» συνέχισε με το χαμόγελο άφθονης αυταρέσκειας και τα συνοφρυώματα σοβαρού στοχασμού, «αυτή η τεράστια προσφυγική κρίση δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς».

Κόσμε, μάθε από τον τσιπρισμό!

2. Είναι φανερό πως ο κ. Τσίπρας ουδέποτε είχε σχέση, έστω φιλική επαφή, με την πραγματικότητα. Τουλάχιστον ας μιλούσε πιο σύντομα σε πιο χαμηλούς τόνους, με λιγότερα ακίσματα!

Την ομιλία οπωσδήποτε την έγραψε κάποιος από τους χρυσοπληρωμένους λακέδες στην πρωθυπουργική Αυλή. Αλλά την είπε ο ίδιος!

Σε άλλη ομιλία σάρωσε, όχι τόσο που να φύγουν οι εκπρόσωποι των άλλων χωρών (όπως στο Ευρωκοινοβούλιο). Μα εδώ έδειξε την απρόσμενη ωριμότητά του μιλώντας στα Αγγλικά. Πάλι κάποιος κονδυλοφόρος λακές την έγραψε μα η εκφορά ήταν γνώριμα πρωθυπουργική. Κατόρθωσε να διαφθείρει και φωνήεντα και σύμφωνα – σύμφωνα μάλιστα που έχουμε και στα Ελληνικά.

Ανάμεσα σε άλλα πρόφερε: άουρ γουόρτ (our world), ράτσισμ (racism), σουλτ (should), χι φάουτ φορ (he fought for), του λοβ (to love), βάνεραμπολ (vulnerable), δε ιμέρτζ (the emergence) !

3. Τώρα γιατί θέλει να επιδείχνει την αμάθεια του ο κ. Τσίπρας είναι απλό. Γουστάρει. Τη βρίσκει να κάνει γκάφες μα το ακροατήριο να κρέμεται – αν κρέμεται – από τα εκφραστικά χείλη του τσιπρισμού.

Πρέπει να νομίζει πως ο ίδιος είναι το δώρο της Ιστορίας στην ανθρωπότητα. Και πρέπει να απορεί που οι Ευρωπαίοι και άλλες εθνότητες, ούτε βέβαια οι συμπατριώτες του, δεν το αναγνωρίζουν. Ούτε και αυτοί που θέλουν να ερευνήσουν τη διαχείριση των 1,6 δις ευρώ για τους πρόσφυγες που φαίνεται πως οδήγησε σε τσέπες «ημετέρων»! Ουδείς αναγνωρίζει τη φαεινή μεγαλοφυία του σε γκάφες!

Επισκέφθηκε τη Μόρια στη Λέσβο ή Μυτιλήνη; Ας την επισκεφθεί τώρα που άρχισαν τα κρύα και τα λασπόνερα.

Ας επισκεφθεί την Ομόνοια (στην Αθήνα!) να δει τι συναλλαγές γίνονται μεταξύ μεταναστών/προσφύγων και Ελλήνων «που ανοίγουν την καρδιά τους» και τη σεξουαλικότητα τους.

Ναι, κανείς μας δεν αντέχει πάρα πολλή πραγματικότητα. Μα κάποια επιφυλακτική επαφή μαζί της πού και πού σίγουρα δεν θα βλάψει έναν πρωθυπουργό εξόριστο στην εξουσιολαγνεία και τις ιδεοληψίες του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *