Μ75. Αριστερή Μυθιστορία (Ε’)

Μ75. Αριστερή Μυθιστορία (Ε’)

1. Ο Σόλων Γρηγοριάδης επιχειρεί να φανεί αντικειμενικός στην εξιστόρησή του των εμφύλιων παθών αλλά κι αυτός δεν μπορεί να μην πιπιλά την καραμέλα της αριστερής αφήγησης με τον Τσώρτσιλ αρχισατανά των Βρετανών διαβόλων και τον Στάλιν έντιμο τζέντλεμαν (!) μαζί με τους καλούς μα εξαπατημένους εαμ-ελασίτες.

Το συναρπαστικό μα εντελώς σαχλό αυτό σενάριο το είδαμε και στα προηγούμενα άρθρα για τον ΣΓ και στη μυθιστορία του Θ. Χατζή.

Οι Βρετανοί δεν έστησαν καμιά παγίδα στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και στο ΚΚΕ. Μόνοι τους οι κομμουνιστές έστησαν την παγίδα κι έπεσαν μέσα.

2. Ο ΣΓ ψεύδεται όταν γράφει (46) πως δεν υπήρχαν ένοπλοι για περιφρούρηση και πως δόθηκαν αυστηρές εντολές να αποφύγουν προκλήσεις στις 3/12/44.

Η διαδήλωση ήταν μέρος του σχεδίου που είχε καταστρώσει το ΚΚΕ για την εξέγερση και κατάληψη της εξουσίας (τουλάχιστον από το 1943).

Ο ΣΓ δεν ήξερε για το σχέδιο που είχε εκπονήσει ο Θ. Μαρκίδης και ανασκευάστηκε τελευταία τον Αύγουστο 1944; Δεν ήξερε πως η κομμουνιστική ηγεσία είχε νωρίτερα δώσει εντολές για μετακίνηση μονάδων προς την Αθήνα (π.χ. το 2ο σύνταγμα του Νικηφόρου) αλλά και από την Αθήνα προς την επαρχία για να εξουδετερωθεί ο Ζέρβας στην Ήπειρο και ο Φωστερίδης στη Μακεδονία;

Αν δεν ήξερε αυτά τα απλά γεγονότα (και ότι ο Ζεύγος έγραφε στον Ριζοσπάστη 3/1/44 πως οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν και τώρα θα μιλούσαν τα όπλα) ή αν τα ήξερε μα τα αποσιώπησε δεν κάνει για ιστορικός. Γράφει μυθιστορία.

3. Υπάρχει όμως ένα άλλο σημείο, το τελευταίο, που θέλω να θίξω.

Οι Βρετανοί σίγουρα δεν θα επέτρεπαν την κομμουνιστικοποίηση της Ελλάδας (και Ιταλίας και Αλβανίας και Γιουγκοσλαβίας). Σίγουρα υποπτεύονταν πως οι Σοβιετικοί θα άρπαζαν ό,τι μπορούσαν, όπως ορθά υποδείχνει ο ΣΓ (121), μα αμέσως προσθέτει πως αυτά ήταν «φαντασίες των Άγγλων»! Με απλούστερα λόγια η Αλβανία και η Γιουγκοσλαβία δηλαδή δεν «κομμουνιστικοποιήθηκαν»!… Και αν δεν υπήρχαν οι Αγγλοαμερικανοί στην Ιταλία και υπόλοιπη Ευρώπη, και αυτές οι χώρες θα γίνονταν επαρχίες της Σοβιετίας.

Πώς είναι δυνατόν κάποιος που ισχυρίζεται πως γράφει ιστορία μετά το 1970 να μη γνωρίζει το ποιόν της Σοβιετίας μετά την εισβολή των σοβιετικών τανκς στην Ουγγαρία και στην Τσεχοσλοβακία;

4. Και όμως, όπως αναφέρω πιο πάνω στο τμήμα §1, ο Στάλιν αγιοποιείται!

Αλλά το κομβικό σημείο που δείχνει και άγνοια και αλαζονεία στον ΣΓ στη σ114 όταν γράφει για την κάθοδο του στρ. Τολμπούχιν με τις «πανίσχυρες στρατιές» του στα Βαλκάνια που έκανε τον Στάλιν κυρίαρχο στην περιοχή – τόσο που «να πετάξει στη θάλασσα τους Άγγλους». Μα «ο Στάλιν έκανε το παν για χάρη της συμμαχικής ενότητας». Κι έτσι οι μονάδες του Τολμπούχιν που λοξοδρόμησαν στην Ελλάδα ανακλήθηκαν βιαστικά στην Βουλγαρία!

Ο ΣΓ ή δεν ήξερε ή, πάλι, απόκρυψε το γεγονός πως ο σατανικός Τσώρτσιλ έστειλε δυο μηνύματα εκείνες τις μέρες.

(α) Ένα τελεσίγραφο με τον Ήντεν στον Στάλιν ότι αν οι σοβιετικές μονάδες δεν αποσύρονταν από την Ελλάδα, θα έκανε χωριστή Συνθήκη Ειρήνης με τη Γερμανία και θα στρεφόταν κατά της ΕΣΣΔ!

(β) Τηλεγράφημα στον στρ. Μοντγκόμερι (σε κωδικό που οι Σοβιετικοί γνώριζαν!) να μη διαλύει τις γερμανικές μονάδες που αιχμαλώτιζε, να τις κρατά συγκροτημένες σε στρατόπεδα και να έχει έτοιμο τον οπλισμό τους σε κοντινές αποθήκες!

Αυτά για τη δαιμονοποίηση του Τσώρτσιλ και την αγιοποίηση του Στάλιν, που όπως σύντομα αποδείχθηκε ήταν φρικτός φασίστας σαν τον Χίτλερ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *