Επαναστατικός μαρξισμός στην πράξη

Επαναστατικός μαρξισμός στην πράξη

Φίλος της ιστοσελίδας μας έστειλε τα ακόλουθα  που δείχνουν τη μόνη επιχειρηματολογία που διαθέτει ο κομμουνισμός – βία, καταπίεση, παραλογισμός! Αποφάσισα να τα αναρτήσω γιατί δείχνουν τη συνέχεια της παραδοσιακής τακτικής τους εδώ κι έναν αιώνα με την κορύφωση στο αμείλικτο, αμετανόητο αιματοκύλημα του Εμφυλίου.

Παρουσιάζω τα κείμενα χωρίς διορθωτικές παρεμβάσεις.

Θέμα: ΠΑΜΕ & Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Ημερομηνία: 19 Μαΐου 2017 

Μου τηλεφωνεί φίλος μου χτες το βράδυ που έχει την ατυχία να ανήκει στο χώρο του επιχειρείν. Έχει τεχνική εταιρεία, όχι πολύ μεγάλη που αναλαμβάνει προμήθειες υλικών, ιδιωτικών αλλά και δημοσίων έργων. Σκασμένος μου λέει: Δεν θα πιστέψεις τι έγινε. Μετά από αρκετό καιρό πήραμε μια δουλειά και στείλαμε με μεταφορική στον Πειραιά, (από τον Ασπρόπυργο που είναι η έδρα της εταιρείας) δύο φορτηγά υλικά για να γίνει το έργο, στο εργοτάξιο. Μπράβο του λέω και δεν χαίρεσαι; Τι να χαρώ μου λέει; Ήταν στον Πειραιά κάποιοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τραμπούκισαν τους οδηγούς, και με την απειλή ξυλοφορτώματος και φθοράς των ίδιων των φορτηγών τους, τους απαγόρευσαν να ξεφορτώσουν! Οι άνθρωποι Γιώργο με πήραν τηλέφωνο κλαίγοντας γιατί θα χάνανε το μεροκάματο αφού θα γύρναγαν άπρακτοι. Και τι έκανες τον ρώτησα;

Τίποτα μου λέει. Τι να κάνω; Να ριψοκινδυνεύσω να τους δείρουν και να προκαλέσουν φθορές; Απλά τους πλήρωσα τα μεταφορικά όχι όμως το μεροκάματο. Σε καταλαβαίνω του λέω. Όχι δεν καταλαβαίνεις μου λέει, τις δουλειές τις κυνηγάμε με το πιστόλι, με νύχια και με δόντια προσπαθώ να μην απολύσω κόσμο. Όμως δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Το έργο είναι δημόσιο και πολύ χρήσιμο για την τοπική κοινωνία, τώρα πάει πίσω, οι εργολάβοι πληρώνουν τα συνεργεία τους και το δημόσιο θα τους πληρώσει όλους σα να δούλευαν κανονικά, χώρια τις ρήτρες αν υπάρξει συνολική καθυστέρηση στην παράδοση. Εμείς από την άλλη θα πρέπει να εκδώσουμε νέα τιμολόγια παραλαβής παράδοσης να ξαναπάρουμε τα εμπορεύματα πίσω για να τα στείλουμε άλλη μέρα. Τεράστιο κόπος, χαμένος χρόνος, δέκα άνθρωποι να δουλέψουν δυο μέρες για την ίδια δουλειά. Μιλάμε αυτό δεν είναι κράτος είναι μπ@υρδέλο.  Αλήθεια τον ρώτησα με ποια λογική δεν τους άφησαν να κάνουν τη δουλειά τους οι άνθρωποι; Γιατί μου λέει ήταν μέρα απεργίας και οι δικοί μας θεωρήθηκαν απεργοσπάστες άσχετα αν ανήκουν σε κάποιο σωματείο ή όχι.  Στην Ελλάδα του 2017 νόμος είναι μόνο το δίκιο του Εργάτη του ΠΑΜΕ μονολογήσαμε και κλείσαμε απογοητευμένοι το τηλέφωνο. (18/5/2017)

Καλημέρα κύριε Τσουκαλαδάκη. Το ΠΑΜΕ κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό την ναυπηγοεπισκευή ζώνη (δέν ευθύνεται αποκλειστικά αλλά φέρει τεράστια ευθύνη). Μετά από 25 χρόνια εργασίας μου ως ε.ε. ναυπηγός-μηχανολόγος και εσχατως συνταξιουχος έχω δεί πράγματα που θα σας σήκωναν την τρίχα κάγκελο. Έχω τραμπουκισθεί 2 φορές καί έχω δεί περιστατικά που κατέληξαν σε ΜΕΘ. Έχω δεί εκβιασμούς λαδώματα καί ότι άλλο χωράει ο νούς σας. Θυμάμαι το 2008 όπου η ζώνη είχε αρνητική ανεργία και τα μαστόρια έφευγαν με 1.500 βδομαδιάτικο στο χέρι (τα καθαρά, στον πλοιοκτήτη κόστιζε 700 μόνον το εφτάωρο της Κυριακής-οι αρχιμηχανικοί των εταιριών δεν έπαιρναν τόσα) να κάνουν τη μία απεργία πίσω απ την άλλη. Με θυμάμαι να τσακώνομαι μαζί τους γιατί αμέσως την επομένη της αργίας των Φώτων έκαναν στάση εργασιών γιατί μπήκαν οι Εβραίοι στην Παλαιστίνη και εγώ φώναζα γιατι το πλοίο που επισκεύαζα έχανε ναύλο εκατομμυρίων με την καθυστέρηση. BTW ο πλοιοκτήτης που έφερνε δουλεια εκατομμυρίων κάθε χρόνο με ευχαρίστησε ευγενικά τότε μα δέν ξανάφερε ούτε καρφίτσα σε μας. Μήν απορείτε για την άνοδο της Χ.Α. στις περιοχές που ζούν απ τη ζώνη… Μήν απορείτε για το ξύλο που έφαγαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα προ τριετίας απ’ τους φασίστες (η δράση φέρνει αντίδραση) οι ίδιοι οι εργάτες τους έλεγαν καλά να πάθετε… Και έχουμε ράμματα γαι τις γούνες τους άπειρα. Αλλα ό φόβος φιλάει τα έρμα. Αυτά εν συντομία. Δέν τα καταγγέλω ανοιχτα όλα αυτά γιατί είμαι ήδη σημαδεμένος και προσπάθώ να διατηρήσω την ηρεμία μου, όση μου έχει απομείνει. Συνεπώς παρακαλώ καμιά αναφορά να μην γίνει στο όνομά μου εάν το συζητήσετε οπουδήποτε (έχουν αυτιά παντού). Με συγχωρείτε για το εύρος του μηνύματος αλλά όταν έρχεται σε αυτό το θέμα ξεσπάω. Μετά τιμής… (19/5/2017)

Χτεσινό μήνυμα που ήρθε στο ίνμποξ μου, αφού έγραψα για την περιπέτεια του φίλου μου χτες στον Πειραιά.

Τα σχόλια περιττά.

Από τη σελίδα στο Facebook του κ. Γ. Τσουκαλαδάκη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *