Αριστεροί, ξυπνήστε!

Αριστεροί, ξυπνήστε!

1. Αριστεροί, ξυπνήστε και συνειδητοποιήστε την απάτη του Σύριζα μα και του ΚΚΕ. (Έχω γράψει πολλά αντικομουνιστικά άρθρα· μα κι εγώ γιος κομμουνιστή είμαι και κάποτε ασπάστηκα τον κομμουνισμό).

Αυτοί όλοι φωνασκούν περί δημοκρατίας (ή λαοκρατίας), σοσιαλισμού, κομμουνισμού και ισότητας. Και αυτά όλα είναι ψεύτικα, παραπλανητικά συνθήματα που δεν μπορούν ποτέ να υλοποιηθούν.

Φωνασκούν περί αγώνων και μαχών κατά του κεφαλαίου ή καπιταλισμού και των τοκογλύφων ξένων που μας ξεζουμίζουν. Και αυτά είναι ψεύδη που αποσκοπούν στη δική τους εδραίωση στην εξουσία και απόλαυση των προνομίων που αυτή αποφέρει.

Εμπρός Ε.Λ.Α.Σ για την Ελλάδα/ το δίκιο και τη λευτεριά (…)/

σ’ ακροβουνό και σε κοιλάδα/ πέτα, πολέμα με καρδιά.//

Αυτός ήταν ο ύμνος των εαμιτών, των ελασιτών. Και με το ένστικτο που είχε τότε ο λαός σε μια κρίση τρισχειρότερη από τη σημερινή, στην τυραννική κατοχή των ναζιστών, ζητούσε “δίκιο και λευτεριά”!

2. Τι σχέση έχουν με αυτό το αίτημα για δικαιοσύνη οι σημερινές μεγαλοστομίες των δήθεν αριστερών, δήθεν φιλεργατικών και δήθεν φιλολαϊκών απατεώνων που κυβερνούν (=τσιπριστές) και των κομμουνιστών που καπηλεύονται παρελθοντικούς αγώνες (=σταλινιστές).

Ούτε κυνηγητό υπέστησαν αυτοί όπως στις προπολεμικές δικτατορίες και στις αδυσώπητες διώξεις των ταγματασφαλιτών και χιτών, ούτε πολέμησαν ποτέ κατακτητές φασίστες.

Γαλουχήθηκαν και ζούνε στις ανέσεις της σοσιαλδημοκρατίας που δεν κερδήθηκαν με αγώνες, όπως διαλαλούν, αλλά εμπεδώθηκαν με την ανθρωπιστική λογική του δυτικού διαφωτισμού.

Η δικαιοσύνη μόνη θα φέρει λευτεριά κι εντός κι εκτός, όχι μια Σειρήνα ισότητας ή δημοκρατίας.

3. Γράφει ο Βασίλης Νεφελούδης, ένας έντιμος και συνεπέστατος αριστερός: “Ο κομμουνισμός βέβαια κατέρρευσε… διότι δεν ήταν κομμουνισμός… Χωρίς δημοκρατία και χωρίς ανθρωπιά δεν υπάρχει κομμουνισμός. Το σύστημα … στη Ρωσία ήταν δικτατορικό. Μια αντεργατική και αντιλαϊκή δικτατορία φραστικά μεταμφιεσμένη σε κομμουνιστικό καθεστώς” (σ 57, στο Μαρτυρίες για τον Εμφύλιο… Επιμ. Στ. Κούλογλου, Εστία 2005).

Είναι κρίμα να ανακαλύπτεις ή να ομολογείς κάτι τέτοιο 50 τόσα χρόνια αργότερα και αφού πέρασες πάνω από τη μισή ζωή σου σε πλάνη.

Τι είναι δημοκρατία; Τι είναι ανθρωπιά;

Μόνο αν η “δημοκρατία” σημαίνει απόλυτη δικαιοσύνη, όπου ο καθένας παίρνει αυτό που του αναλογεί, αυτό που του αξίζει (όπως έγραψε ο Μαρξ “στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του”), έχει πρακτικό νόημα. Το ίδιο ισχύει και για την ανθρωπιά και, λίγο περισσότερο, αλήθεια, εντιμότητα, συγχώρεση, συμφιλίωση. Αλλιώς πρόκειται για σαπουνόφουσκες.

4. Ο Μαδούρο ισχυρίζεται πως έχει δημοκρατία και αρνείται κάθε αντιπολίτευση ενώ οι δικοί του (παρα)κρατικοί κολεκτίβοι δολοφονούν τους αντιφρονούντες που διαδηλώνουν αδιάκοπα – ενάντια στην καταπίεση, τη φτωχοποίηση και τη δυστυχία.

Ο αριστερισμός/κομμουνισμός του Μαδούρο είναι δικτατορία. Όμοια ήταν και η εξουσία του Κάστρο. Και ο κ. Τσίπρας φωνασκεί περί δημοκρατίας και λαϊκής ευημερίας μα δικτατορεύει αποφασίζοντας ο ίδιος για τα πάντα ενώ είναι ολοφάνερα αμόρφωτος, ασταθής και δίγλωσσος. Άλλες αρλούμπες ξεφουρνίζει στους ξένους και άλλες στους ακολούθους του και το έθνος μας.

Δεν γίνεται διαφορετικά. Ο αριστερισμός/κομμουνισμός πάντα παντού σαλπίζει ψευτιές και καταλήγει σε δικτατορία – εκτός αν αποκλειστούν οι φιλόδοξοι εξουσιομανείς από την πολιτική κι εδραιωθεί η δικαιοσύνη.

Αριστεροί, ξυπνήστε και συνειδητοποιήστε τι όντως συμβαίνει!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *