Αντι-κομμουνιστικό μένος

Αντι-κομμουνιστικό μένος

1. Κατά καιρούς αναγνώστες επεσήμαναν τον αντι-κομμουνισμό που αποπνέουν πολλά άρθρα (όχι μόνο του Νικόδημου) στο Βίγλα. Ένας μάλιστα παραξενεύτηκε που υπάρχει τέτοιο αντι-κομμουνιστικό μένος μαζί με τόση φιλοσοφική και μεταφυσική σκέψη. Πρόκειται για πολύ επιπόλαιους ανθρώπους, διότι αν διάβαζαν λίγο πιο πίσω, θα έβλεπαν πως επικρίνουμε με το ίδιο μένος και τις κυβερνήσεις και τη νοοτροπία της ΝΔ.

Η φιλοσοφία και μεταφυσική ασχολείται με ιδεολογήματα κάθε είδους – μεταφυσικά, πολιτικά, γλωσσολογικά, βιολογικά κλπ. Ο κομμουνισμός είναι μια λαϊκή εκδοχή του μαρξισμού που θεωρείται από τους οπαδούς του φιλοσοφικό και πολιτικο-οικονομικό σύστημα και μάλιστα «επιστημονικό» ενώ οι αντίπαλοι του, του αποδίδουν και μια θρησκευτική χροιά.

Επομένως δεν είναι παράξενο κάποιος που ασχολείται με τη φιλοσοφία σε βάθος να ασχοληθεί και με τον μαρξισμό και κατ’ επέκταση με τον κομμουνισμό. Μερικοί, όλο και πιο λίγοι θετικά, άλλοι, όπως εμείς, αρνητικά.

2. Ο κομμουνισμός κατέρρευσε ολοκληρωτικά το 1990. Η Σοβιετία διαλύθηκε και οι δορυφόροι της όλοι άλλαξαν πολιτικό σύστημα με μεγάλη ανακούφιση.

Η Κίνα συνεχίζει να προσποιείται πως έχει κομμουνισμό ενώ έχει υιοθετήσει το καπιταλιστικό σύστημα και συνεχίζει να είναι ένα ολοκληρωτικό καθεστώς με μια προνομιούχα ελίτ. Η Κούβα φανερά πια στράφηκε προς τον καπιταλισμό για να ξεφύγει από την αθλιότητα που είχε επιβάλει ο κουμμουνισμός του Κάστρο.

Μόνο οχυρό κομμουνιστικό είναι η Βόρειος Κορέα που στην πραγματικότητα έχει μια στυγνή δικτατορική οικογενειοκρατία. Ίσως να υπάρχουν και μια ή δυο κομμουνιστικές μπανανίες στην Αφρική.

Αυτός είναι ο ρεαλιστικός απολογισμός του κομμουνισμού. Αθλιότητα, καταπίεση και σαθρότητα σε κάθε καθεστώς.

3. Μένει όμως και η χώρα μας.

Εδώ ο κομμουνισμός έχει φορέσει την απαλότερη στολή του σοσιαλισμού (βλέπε κέντρο-αριστερά, Πασόκ και παρόμοια κόμματα) και την αλλοπρόσαλλη προσωπίδα του αναρχοαριστερού Σύριζα και παρόμοιων κομμάτων.

Δύο παράγοντες έχουν μέχρι στιγμής διασώσει τη χώρα από ένα καθεστώς σαν του Στάλιν ή του Τσαουσέσκου στη Ρουμανία. Ο ένας είναι η εγγενής ανικανότητα του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του στο συριζαίο τσίρκο! Ο άλλος είναι η συμμετοχή μας στην ΕΕ.

Η χώρα έχει χρεοκοπήσει χάρη στις σοσιαλιστικές πελατειακές πολιτικές, τόσο του Πασόκ όσο και της ΝΔ και χρειάζεται μεγάλη βοήθεια, που μόνο η ΕΕ μπορεί να δώσει. Ό,τι κινείται δημιουργικά τώρα, κινείται χάρη στα λεφτά των Ευρωπαίων τους οποίους οι Συριζανέλληνες λοιδορούν χυδαιότατα.

Έτσι ο κ. Τσίπρας κάνει τις κωλοτούμπες του σαν τους κλόουν του τσίρκου, δίχως όμως να προκαλεί τόσο γέλιο όσο πολλά κλάματα. Όχι μονο οι γαλαζόαιμοι σύντροφοι του ΚΚΕ μα και πρώην ένθερμοι συριζαίοι επικρίνουν τον κ. Τσίπρα ως τσαρλατάνο.

4. Ο κομμουνισμός στη χώρα μας είναι, όπως τα περισσότερα πράγματα, μια απίστευτη απάτη. Διότι δεν μπορεί ένα σύστημα που έχει αποτύχει τόσο παταγωδώς σε τόσες χώρες να υιοθετείται από τους Ελλαδίτες κομμουνιστές.

Όλα τα κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης (και της μικρής Κύπρου το ΑΚΕΛ) έχουν αλλάξει ριζικά και ασπάστηκαν τη σοσιαλδημοκρατία. Εκτός των ελληνικών αρτηριοσκληρωτικών.

Αν οι αναγνώστες που παραξενεύονται για τον αντικομμουνισμό διάβαζαν πιο προσεκτικά, θα διαπίστωναν πως αυτό που στηλιτεύω με μένος δεν είναι τόσο ο κομμουνισμός αλλά η απάτη αυτών που προβάλλονται ως κομμουνιστές και αναρχοαριστεροί ενώ ο στόχος τους είναι να νέμονται την εξουσία για να διορίζουν αβέρτα και να χρηματίζουν δικούς τους σε βάρος του πολύπαθου μα ηλίθιου λαού που τους πιστεύει.

Κομμουνισμός είναι μαρξισμός. Παρότι έχω γράψει πολλά άρθρα για τον μαρξισμό, θα επανέλθω για να δείξω συνοπτικά την χρεοκοπία και του θεωρητικού αυτού συστήματος όπως φάνηκε και στην πρακτική εφαρμογή του.

1 Comment

  1. "Η χώρα έχει χρεοκοπήσει χάρη στις σοσιαλιστικές πελατειακές πολιτικές, τόσο του Πασόκ όσο και της ΝΔ και χρειάζεται μεγάλη βοήθεια, που μόνο η ΕΕ μπορεί να δώσει. Ό,τι κινείται δημιουργικά τώρα, κινείται χάρη στα λεφτά των Ευρωπαίων τους οποίους οι Συριζανέλληνες λοιδορούν χυδαιότατα." Καλά,μιλάμε τέτοια φιλοσοφικοοικονομική σκέψη δεν έχει ξαναματαδεί η ανθρωπότης!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *