ΠΟ210: Διαφθορά στην νοοτροπία (2)

ΠΟ210: Διαφθορά στην νοοτροπία (2)

1. Η κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα, πιστεύουν πολλοί, είναι, όσον αφορά τον πολιτικό τομέα, πολύ καλύτερη από ότι ήταν επί “αείμνηστου” και, σίγουρα πριν τη χουντική επταετία επί βασιλείας. Αυτή είναι μια επιπόλαιη κρίση για την βερνικωμένη επιφάνεια. Το όργιο των ρουσφετιών και διορισμών έχει πάψει και δεν υπήρξαν προφανείς άμεσοι σφετερισμοί δημοσίου χρήματος ούτε από την τσιπρική κυβέρνηση 2015-19. Μα δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε το παρουσιαστικό 2-3 βουλευτών και υπουργών της ΝΔ για να καταλάβουμε πως η διαφθορά διαιωνίζεται.

Όπου αυξάνεται η παραβατικότητα, αν όχι το απεχθέστερο σοβαρό έγκλημα (ληστείας, προστασίας, φόνου), εκεί υπάρχει διαφθορά στα ανώτερα κλιμάκια κυβέρνησης (και κρατικής λειτουργίας), εκκλησίας και ΑΕΙ.

Δεύτερον, η διαφθορά μπορεί να μην είναι προφανής σε δολοφονίες, ληστείες, μαφιόζικες οργανώσεις, υπεξαιρέσεις από τα δημόσια ταμεία και παρόμοια.

2. Η διαφθορά στη νοοτροπία του Έθνους είναι χειρότερη διότι, αργά έστω, θα εκδηλωθεί και σε κατακόρυφα κύματα εγκληματικότητας.

Όταν συνδικαλιστές οργανώνουν απεργίες σε δημόσιες υπηρεσίες και διαδηλώσεις σε κεντρικούς δρόμους (ακόμα και σε σπάνιες περιπτώσεις που έχουν δίκαια αιτήματα) κι έτσι εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση και συνάθροιση των άλλων πολιτών που είναι και η μεγάλη πλειονότητα, υπάρχει διαφθορά. Και αν δεν τιμωρούνται τότε το Ποινικό Δίκαιο είναι διεφθαρμένο, οι δικαστικές αρχές είναι διεφθαρμένες και, φυσικά, τα αρμόδια υπουργεία και το πρωθυπουργικό γραφείο είναι διεφθαρμένα.

Ούτε παραλογίζομαι ούτε υπερβάλλω. Το ότι εκατοντάδες χιλιάδες σοσιαλδημοκράτες με λειψή λογική πιστεύουν το αντίθετο δεν αλλάζει την αλήθεια πως όλοι αυτοί που απεργούν καταστρατηγώντας τις κοινές ελευθερίες και το συμβόλαιο με τους εργοδότες τους, είναι επίορκοι.

3. Ή συλλογιστείτε τις καταλήψεις σχολείων από αμαθέστατους μάγκες που ξαφνικά κορδώνονται ως ασύγκριτοι σοφοί αγνοώντας πως με το να χάνουν μαθήματα εμποδίζουν τους άλλους να μην τα χάνουν και υπονομεύουν το δικό τους μέλλον που θα είναι απωθητική ημιμάθεια.

Δεν είναι αυτή μία ενέργεια διεφθαρμένου ανήθικου μυαλού;

Και τα παιδιά αυτά από 13 ως 17 δεν πρέπει να έχουν διδαχθεί αυτή την παρανοϊκή πρακτική από μεγάλους; Ποιους;

Καθοδηγήθηκαν κι έμαθαν από νερόβραστους αριστερούς και συνδικαλιζόμενους εκπαιδευτικούς που ντροπιάζουν τους έντιμους πολίτες και διδάσκοντες και δυναμιτίζουν την ανάπτυξη και το μέλλον της κοινωνίας ολάκερης.

4. Μάθαμε (21/10/20) πώς μία μητέρα (αχ, αυτές οι ψυχοπονιάρες μανάδες) δίνει συνέντευξη σε κανάλι και εξηγεί πως ο αθώος (και σχεδόν “άγιος”) γιόκας της 14ων ετών συνελήφθη και πέρασε στα χέρια του χαραμοφάη Χρυσοχοΐδη διότι “βρέθηκε” σε πορεία 100 τόσων ατόμων που, για να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους, βανδάλισαν, κατέστρεψαν, κατέκαψαν και μολοτόφισαν. Ήταν η κακή του τύχη! Το καημένο!

Ο 14χρονος φυσικά αντανακλά τη νοοτροπία της σπαραξικάρδιας μητέρας και μυριάδων όμοιων μητέρων και μυριάδων πολιτών μα και των ιθυνόντων του καναλιού που για αυξημένη θεαματικότητα παρουσιάζουν τη συνέντευξη γνωρίζοντας πως πρόκειται για ψευδολογία και συναισθηματική σαχλότητα.

Αυτά τα κρούσματα παράνοιας έχουν αυξηθεί και θα αυξηθούν εκθετικά, πολύ πιο ύπουλα από τον κορωνοϊό!

5. Η διαφθορά νοοτροπίας και ήθους έτσι που οι μεγάλες μάζες πολιτών να μην μπορούν να αισθάνονται καθαρά θετικά συναισθήματα και να μην μπορούν να δράσουν λογικά λαμβάνοντας υπόψη το καλό του συνόλου, δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Συνεχίζει εδώ και 5.000 έτη.

Τώρα μεγεθύνεται σε όλο και πιο σαρωτικό τσουνάμι καθώς έχουν χαθεί οι παραδοσιακές ηθικές αρχές να μην βλάπτουμε άλλους, να μην εξαπατούμε και να μην κλέβουμε. Όλοι απαιτούν και απαιτούν και οι επιτήδειοι συσσωρεύουν.

Κατά βάθος όλοι θέλουμε δικαιοσύνη. Όλοι θέλουμε ειρήνη στην κοινωνία. Όλοι θέλουμε να έχουμε τη φυσική αμοιβή της εργασίας μας – να μη σπέρνουμε και άλλοι, άσχετοι, να θερίζουν, να μην κατασκευάζουμε και άλλοι, άσχετοι, να κερδοσκοπούν.

Μα οι απατεώνες δημαγωγοί (=λαϊκιστές) πολιτικάντηδες αντί να δώσουν δικαιοσύνη μέσω πολιτικής και λογική μέσω εκπαίδευσης, έδωσαν τη “Δημοκρατία” και αυτή έγινε η πανάκεια για όλα ενώ είναι μία πανούκλα που μόνο πόνο προσφέρει μακροχρόνια, καθώς οι μάζες εκλέγουν τον ένα μετά τον άλλο απατεώνα δημαγωγό πολιτικάντη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *