ΠΟ243: Ο αυθάδης εαυτός μας

ΠΟ243: Ο αυθάδης εαυτός μας

1. Αυτός μας κοιτάει από κάθε πολυκατοικία, κάθε πλατεία και κάθε γωνία της επικράτειας – ο αυθάδης, θρασύς εαυτός χλευάζοντας με κυνισμό.

Θα θυμάστε πως, επί Τσιπρικής κυβέρνησης με Ανέλ-ληνες, ποζάραν οι συριζαίοι βουλευτές στο Καστελόριζο μαζί με χρυσαυγίτες βουλευτές. Γιόρτασαν Σαλαμίνες αρχαίες κι έστρωναν κόκκινο χαλί (ο Π. Καμμένος εν στρατιωτική στολή) και ανακήρυτταν την Μπουμπουλίνα “ναύαρχο”! Αυτοί τώρα, φέτος, οι “προοδευτικοί” αγανάκτησαν πάλι στα κοινωνικά δίκτυα και αλλού διότι στην επέτειο του 1821 προβλήθηκαν στο κτήριο της Βουλής εικόνες της Παναγίας και στρατιωτικού περιεχομένου. Και οι ίδιοι “ειρηνόφιλοι” προπαγάνδιζαν πως η ύπουλη και σκόπιμη επιχείρηση των Τούρκων στον Έβρο δεν ήταν απόπειρα εισβολής στο ελληνικό έδαφος που αποκρούστηκε αποφασιστικά από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με την συνδρομή της ΕΕ!

2. Αυτά τα κοινωνικά κατακάθια δυστυχώς δεν εκλείπουν. Και θα συνεχίσουν να αποδομούν τα σύμβολα και τις παραδόσεις του Έθνους ροκανίζοντάς τα σαν αρουραίοι για να δημιουργήσουν την ανωμαλία και το χάος όπου θα μπορέσουν, όπως επανειλημμένα ομολόγησαν φωναχτά οι πρωτοκλασάτοι τους, να επανέλθουν στην πολυπόθητη εξουσία.

Μα να μην αγνοούμε και την αντίπαλη πλευρά των δήθεν φιλελεύθερων που με τον δικό της τρόπο χλευάζει με αυθάδεια και θράσος.

Προσέξτε, το “μεταρρρυθμιστικό” Πασόκ που απομάκρυνε την επάρατη Δεξιά για να φέρει προοδευτισμό και χρεοκοπία χάρη στη βοήθεια του Νεοδημοκράτη Κωστάκη Καραμανλή και του υπουργού του Προκόπη Παυλόπουλου (2004 κι έπειτα), κι έφτασε να έχει χρέη στις τράπεζες 254 εκμ! Ενώ ο Σύριζα παράμενε στα 4 εκμ.

3. Τώρα όμως μαθαίνουμε πως και η ΝΔ του Μητσοτάκη χρωστάει 309 εκμ! Τέτοιο χρέος είναι τεράστιο ακόμα και σε σύγκριση με μεγάλα κόμματα στην ΕΕ. Δείχνει μια ξεδιάντροπη κακοδιαχείρηση και την άλλη κακή παράδοση του κακού εαυτού μας που δεν διστάζει να δημιουργεί χρέη τα οποία τελικά πληρώνουν όσοι δεν χρωστούν.

Πώς περιμένουν οι φανφαρόνοι της ΝΔ ότι θα έχουν μεταρρυθμιστική αξιοπιστία όταν κάνουν τέτοια έξοδα που να αναγκάζονται να χρωστούν; Πού θα βρουν λεφτά να ξεπληρώσουν τα χρέη αυτά;

Η κακοδιαχείρηση και η νοοτροπία που τη συντηρεί διαφαίνεται και στις ρουσφετολογικές ρυθμίσεις – που περνούν για μεταρρυθμίσεις – που επιτρέπουν από 240 ως 420 δόσεις για εξόφληση χρεών και περιφρονούν προσβλητικά τους συνεπείς πολίτες.

Είναι και η γκάφα γκλαμουριάς του Μητσοτάκη με τον ανασχηματισμό, Αρχές Σεπτεμβρίου 2021: αποπομπή του ικανότατου Χρυσοχοΐδη, επιλογή του Συριζαίου πρώην υπουργού Αποστολάκη που την απέρριψε αφού ανακοινώθηκε(!), υπουργοποίηση του ακροδεξιού Πλεύρη. Ούτε ο Τσίπρας δεν έκανε τέτοιου μεγέθους γκάφα! Πάλι ο εαυτούλης, βλέπετε!

4. Αυτός ο εαυτούλης θα συνεχίζει να μας χλευάζει!

Μα, όπως είναι ξεκάθαρο, αυτός δεν θα επιτρέψει ποτέ, εκτός αν γίνει κάποιο θαύμα εκπαίδευσης, να έχουμε ορθή διακυβέρνηση. Διότι δεν θα εξαλειφθούν οι κατάρες της ψηφοθηρίας, του ρουσφετιού και του γενικότερου πελατειασμού.

Αυτή η σφιχτή οικογένεια πολιτικών “αρετών” συνιστά τον πραγματικό λαϊκισμό, όχι μόνο οι φλύαρες υποσχέσεις και οι φτηνές συνθηματολογίες που μας χαρίζει ο τσιπρισμός του Σύριζα.

Ο κοσμάκης έχει εθιστεί στο να περιμένει από το κράτος να τον ξεγεννήσει, να τον αναθρέψει, να τον εκπαιδεύσει, να του βρει δουλειά, να τον παντρέψει, να του δίνει επιδόματα και τελικά να τον κηδεύσει – με τιμές αν γίνεται. Ο κοσμάκης δεν έχει πρόθεση να αλλάξει πάρα πολύ: έχει εθιστεί σε κρατικές παροχές.

Ούτε οι πολιτικάντηδες. Διότι και αυτοί έχουν εθιστεί στο να πορεύονται ανάλογα με τις συνήθειες και τις προσδοκίες του κοσμάκη. Διότι μόνο αν ενδώσουν σε αυτές θα έχουν δυνατότητα να ανέλθουν στην εξουσία ή να τη διατηρήσουν. Και οι πάντες υποκρίνονται πως όλα είναι καλά, δίκαια και, κυρίως, δημοκρατικά!

Οι υπουργοί έχουν γίνει για την πλειονότητα των πολιτών πολύ πιο αξιοσέβαστοι και τρανοί από επισκόπους. Φρόντισαν για αυτό ξεφτέρια υπουργοί σαν τον Κωστάκη Κ., τον Δούκα και τον Παυλόπουλο (2004-9) ή τους Τσίπρα, Βαρουφάκη, Δραγασάκη κλπ. της Πρώτης Φοράς Αναρχοαριστεράς με το θλιβερό ηθικό πλεονέκτημα!

Θα συνεχιστεί!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *