ΠΟ161: Η οργανική δομή της Ανθρωπότητας

ΠΟ161: Η οργανική δομή της Ανθρωπότητας

1. Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν πως στην πραγματικότητα έχουν τρία σώματα,

παρότι το πρεσβεύει και ο Χριστιανισμός, – το υλικό ή σαρκικό, το λεπτό ή νοητικό και το (ψυχικό ή) πνευματικό ή αιτιακό.

Ομοίως πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν πως η Ανθρωπότητα επίσης έχει τρία σώματα που στον Εσωτερισμό λέγονται τρεις κύκλοι – ο Εξώτερος, ο Μεσαίος και ο Εσώτερος.

Η μεγάλη πλειονότητα έχει εγκλωβιστεί στην αντίληψη πως ναι μεν υπάρχουν διαφορές στο IQ (=ευφυΐα), στο ανάστημα και χρώμα, μα γενικά οι άνθρωποι είναι όμοιοι και ίσοι στον νόμο και στα δικαιώματα. Ως προς το τελευταίο υπάρχει μια ισχυρή σοσιαλιστική ύπνωση.

Αυτή η κατάσταση άγνοιας οφείλεται στο ότι ζουν στον Εξωτερικό Κύκλο που διέπεται από άγνοια, ακατανοησία και σύγχυση.

2. Η πλειονότητα είναι υπνωτισμένοι από την πεποίθηση πως οι επιστήμες προοδεύουν γενικά και μας γεμίζουν γνώση. Αυτό πάλι οφείλεται στο ότι αφενός η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί αλματωδώς σε πρωτόγνωρη έκταση και αφετέρου το επιστημονικό αλάθητο επαναλαμβάνεται με μεγάλη συχνότητα.

Μα ενώ μερικές επιστημονικές ιδέες (όπως το ηλιοκεντρικό σύστημα, η βαρύτητα και τάση προς συμμετρία, η εξέλιξη και παρακμή όντων κλπ) είναι ορθές στην αρχική σύλληψη και διατύπωσή τους καθώς προήλθαν από ανώτερες πηγές, η μεταγενέστερη ανάπτυξη κι εφαρμογή τους ανήκει στον Εξώτερο Κύκλο της ακατανοησίας και δυστυχώς, επιτείνει την άγνοια και σύγχυση.

Η εκτεταμένη χρήση των αντιβιοτικών, τα οποία είχαν αρχικά εξαίρετη θεραπευτική αποτελεσματικότητα, τώρα βοηθάει στην (ανα-)παραγωγή ισχυρότερων και ανθεκτικότερων μικροβίων! Και αυτό και η αυξανόμενη ρύπανση του περιβάλλοντος, είναι λαμπρά παραδείγματα της βλακώδους ανάπτυξης και χρήσης επιστημονικών ιδεών στον Εξώτερο Κύκλο.

3. Όλοι γεννιόμαστε ως άνθρωποι στον Εξώτερο Κύκλο. Και τα δισεκατομμύρια παραμένουμε σε αυτόν: καλλιτέχνες (μουσουργοί, ζωγράφοι, ποιητές κλπ), πανεπιστημιακοί (φιλόσοφοι, οικονομολόγοι, βιολόγοι κλπ), πολιτικοί (βουλευτές, πρωθυπουργοί), στρατιωτικοί (στρατηγοί, κυβερνήτες αεροπλανοφόρων κλπ), εκκλησιαστικοί (αρχιεπίσκοποι, πάπες κλπ), – όλοι ζούμε και λειτουργούμε στον Εξώτερο Κύκλο.

Στην παιδική ή εφηβική ηλικία λίγοι άνθρωποι αισθάνονται αόριστα πως υπάρχει κάτι διαφορετικό και πολύ ανώτερο στη ζωή μα κρυμμένο. Χωρίς να ξέρουν ακριβώς περί τίνος πρόκειται, ψάχνουν και κάποια ώρα βρίσκουν μια Σχολή, μια οργάνωση, μια διδασκαλία, που βαθμιαία, λογικά, μεθοδικά και σταθερά οδηγεί προς εκείνο το «διαφορετικό και ανώτερο».

Η διδασκαλία εκείνη που έχει και θεωρητική και πρακτική ψυχολογική εφαρμογή γίνεται τώρα η είσοδος στον Μεσαίο Κύκλο. Η διαδρομή μαθητείας μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια και ο άνθρωπος βαθμιαία αναπτύσσεται σε δύναμη, σταθερότητα, γνώση και κατανόηση κι ευτυχία. Εσωτερικά, ψυχικά, γίνεται πολύ διαφορετικός από ό,τι ήταν πρωτύτερα και από τους συνανθρώπους γύρω του.

4. Αυτό οφείλεται στην επίδραση του Εσώτερου Κύκλου που είναι ουσιαστικά για την ανθρωπότητα ό,τι ο εγκέφαλος για το σώμα μας.

Όπως δεν έχουμε καμία επίγνωση για τις λειτουργίες του εγκεφάλου μας και, στην πραγματικότητα, αν δεν μας το έλεγαν οι σχετικοί επιστήμονες δεν θα ξέραμε πως έχουμε τον εγκέφαλο στο κρανίο (και το νευρικό μας δίκτυο), έτσι ο Εξώτερος Κύκλος δεν έχει επίγνωση του Εσώτερου και, παρότι έχουν δημοσιευθεί πολλά βιβλία, δεν πιστεύει στη ύπαρξή του.

Οι άνθρωποι του Εσώτερου Κύκλου υπήρχαν από την αρχή της εμφάνισης του Ανθρώπου, όπως ακριβώς τα εγκεφαλικά κύτταρα υπάρχουν σχεδόν στην πληρότητά τους όταν γεννιέται το βρέφος.

Αλλά η αναλογία φθάνει ως εδώ. Πολλοί την χρησιμοποιούν εκτεταμένα αλλά από ένα σημείο κι έπειτα δεν βοηθάει.

Μερικοί πάλι χρησιμοποιούν την αναλογία του δέντρου λέγοντας πως οι άνθρωποι στον Εξώτερο Κύκλο είναι σαν τα φύλλα που πέφτουν μα όσο ζουν νομίζουν πως είναι το κέντρο του κόσμου και δεν γνωρίζουν τον κορμό και τις ρίζες. Αυτή επίσης δεν βοηθάει από ένα σημείο κι έπειτα.

5. Οι σοφοί του Εσώτερου Κύκλου δεν μαζεύονται σε μια περιοχή σχηματίζοντας μια οργάνωση, όπως ο εγκέφαλος είναι συγκεκριμένο όργανο στο κρανίο.

Εξωτερικά δεν διαφέρουν σχεδόν καθόλου από άλλους. Μόνο η ομιλία και η συμπεριφορά τους δείχνουν τη διαφορετική εσωτερική οντότητά τους, μα μόνο άνθρωποι με κάποια κατανόηση, άνθρωποι του Μεσαίου Κύκλου, μπορούν να αναγνωρίσουν κάτι από τη σημασία και προσφορά τους.

Αυτοί από πανάρχαιους χρόνους έβαλαν ή καθοδήγησαν άλλους να βάλουν διαφόρων μορφών επιδράσεις στον Εξωτερικό Κύκλο (επιστήμες, θρησκείες, τέχνες, φιλοσοφικά συστήματα) έτσι που οι κοινοί άνθρωποι να επηρεάζονται και κάποιοι κάποια ώρα να αναζητήσουν την κατάλληλη διδασκαλία που τους επιμορφώνει στον Μεσαίο και τους κατευθύνει προς τον Εσώτερο Κύκλο.

Τέτοιοι άνθρωποι ήταν οι Yājñavalkya, Vasiṣṭha, Βούδας και Śaṅkara στην Ινδία, οι Λάο Τσου, Τσουάνγκ Τσου και Κομφούκιος στην Κίνα, οι Μωυσής, Βαπτιστής και Ιησούς στην Ιουδαία, οι Πυθαγόρας, Παρμενίδης και Πλάτων στην Ελλάδα, οι κατασκευαστές των Γοτθικών ναών και της Αγίας Σοφίας, αυτοί που διατύπωσαν το Ρωμαϊκό και Βυζαντινό Δίκαιο και παρόμοιοι, συχνά μυθικές ή ελάχιστα γνωστές φυσιογνωμίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *