ΠΟ154: Αντιπολίτευση και Σύριζα

ΠΟ154: Αντιπολίτευση και Σύριζα

1. Τους τρεις πρώτους μήνες μετά τις Εθνικές Εκλογές (Ιούλ. ’19), έμοιαζαν με κότες που περιφέρονται στην αυλή της αντιπολίτευσης κακαρίζοντας άναρθρα από το στοκατζίδικο της Αναρχοαριστεράς περασμένων αιώνων. Μια άνευρη και ανούσια αντιπολίτευση.

Κι όμως η αξιωματική αντιπολίτευση εντός κι εκτός Βουλής έχει σπουδαίο θεσμικό ρόλο: να υποδείξει καθαρά τυχόν λάθη της κυβέρνησης με τη δημόσια ασυμφωνία της κι αιτιολόγηση.

Το τσιπρικό τσούρμο δεν φαίνεται να έχει συνέλθει από την ήττα του στις εκλογές. Ίσως και να νομίζει πως η Νεοδημοκρατική κυβέρνηση έχει την ίδια νοοτροπία του τσιπρισμού και θα κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς να δίνει σημασία στην αντιπολίτευση, στα ΜΜΕ και στον λαό. Διότι αυτό έκαναν με απαράμιλλη κυνικότητα οι τσιπριστές ως εξουσία.

Όμως νομίζω πως όπως δεν είχαν ιδέα περί διακυβέρνησης όταν ανήλθαν το 2015 στην εξουσία, έτσι και τώρα, ζαλισμένοι από την ήττα και την απώλεια εξουσίας, δεν έχουν ιδέα, διότι το νταηλίκι δεν περνά πια στις νέες συνθήκες.

2. Ο κ. Τσίπρας μας θάμπωσε και με τα άπταιστα pidgin Αμερικάνικά του και με την πλαδαρή πολεμική του. Να μερικά δείγματα: populism is to sink you people in hate (αυτό σίγουρα το ξέρει εκ πείρας κι ας μην το εκφράζει ορθά)… he [=Cameron] managed to took a good decision from his side from the EU for less Europe… he [=Mitsotakis] believes in neoliberal reforms that was the main core of the memoranda, first, two, third memoranda, so he wants to excuse that these reforms because of the increasing of the goals (διαμάντια αυτή η κριτική κατά του Μητσοτάκη).

Εδώ έχουμε πρωτότυπη αντιπολίτευση. Προφανώς ο κ. Τσίπρας θέλει να δείξει πως δεν υστερεί σε γλωσσομάθεια και μάλιστα χειρίζεται με ευχέρεια μια διάλεκτο Αγγλοαμερικανική, άγνωστη στον Κυριάκο!

Βλέπετε, ούτε Αγγλικά, ή έστω Αμερικανικά, δεν κατόρθωσε να μάθει με επάρκεια τόσα χρόνια τώρα.



3. Και τι έκανε στην πολιτική (με τα Ελληνικά, ευτυχώς);

Κατηγόρησε τον Μητσοτάκη με ύφος εξουθενωμένο από τις διακοπές στην Ισπανία πως λαφυραγωγεί τα πλούτη που άφησε η δική του κυβέρνηση και προσπαθεί να εγκαταστήσει κράτος της παλαιάς Δεξιάς! (Απομεινάρια κάποιας ηλίασης σε κάποια Costa del Sol).

Η σύγχυση του κ. Τσίπρα είναι μια εγγενής κατάσταση και αμφιβάλλω αν θα εξαντληθεί στα ορμητικά ρεύματα ασυναρτησίας του σε αυτή την ενσωμάτωση. Διότι η Νεοδημοκρατική κυβέρνηση μπορεί να έχει μερικούς φανφαρόνους από το κοπάδι των τελευταίων δεκαετιών, μα ο Κυριάκος δεν μοιάζει πολιτικά ούτε του πατέρα του. Αν λοιπόν η Δεξιά που επιχειρεί (κατά τον κ. Τσίπρα) να επιβάλει “τρώει από τα έτοιμα” σημαίνει πως είναι αυτή του ίδιου του τσιπρικού Σύριζα. Η τσιπρική κυβέρνηση παρασκεύασε “τα έτοιμα”!

Πώς είναι αυταρχικός, χουντικός νεοφιλελεύθερος ο Μητσοτάκης όταν “τρώει” από αυτά που οι τσιπριστές ετοίμασαν; Ή όπως τόσο γλαφυρά το έθεσε Αμερικανιστί ο κ. Τσίπρας “… he [=Mitsotakis] wants to give back whatever we managed to catch with difficult fights…”

4. O κ. Πολάκης βγήκε για λίγο από το κρυφό άντρο του αρχές Σεπτεμβρίου, βρυχήθηκε κάποια χαρακτηριστική χυδαιότητα κι εξαφανίστηκε ξανά στο δικό του σπήλαιο σε κάποια Κρητική βουνοπλαγιά.

Αντιπολιτευτική κριτική εφάμιλλη του αρχηγού του εξαπέλυσε και ο ψηφιακός, διαστημικός κ. Ν. Παππάς με αφορμή δημοσιεύσεων σχεδίου πώλησης των ΕΛΠΕ μέσω Χρηματιστηρίου.

“Μια τέτοια επιλογή θα αποτελέσει τουλάχιστον πολιτικό σκάνδαλο”, δήλωσε με όλη την αυτοπεποίθηση πολιτευτή που δεν είχε ανάμειξη στο σκάνδαλο του αιώνα Νοβάρτις!

Τι να πούμε πάλι; Θράσος, υποκρισία; Σκέτη άνοια και παράνοια;

Διότι, όπως υπενθύμισαν οι υπουργοί Σταϊκούρας (Οικονομικών) και Χατζηδάκης (Περιβάλλοντος κι Ενέργειας), η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ είναι συμβατική υποχρέωση της χώρας οργανωμένη και υπογραμμένη από τον Σύριζα (Τσίπρας και Τσακαλώτος)!

5. Δυστυχώς τα άλλα κόμματα είναι εξίσου εξουθενωμένα. Η κα Φώφη είναι διχασμένη ανάμεσα στο Κινάλ και το Πασόκ. Ο κ. Κουτσούμπας αδυνατεί και δεν επιθυμεί να αφήσει τον παλαιολιθικό σταλινισμό του ΚΚΕ. Ο κ. Βαρουφάκης παρά την ηρωοποίησή του από τον Γαβρά σε ταινία παραμένει ρουφηγμένος στον ναρκισσισμό του. Ο δε κ. Βελόπουλος δεν ξέρει τι του γίνεται τώρα μακριά από βότανα και επιστολές του Ιησού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *