239. Ιστορικά: Σύμπτωση σχεδόν απίστευτη!

239. Ιστορικά: Σύμπτωση σχεδόν απίστευτη!

- in Ιστορικά
0

Νικόδημος

Μερικοί έχουν υποδείξει πολλές ιστορικές συμπτώσεις. Μια όμως στην ιστορία των ΗΠΑ είναι καταπληκτική. Αφορά τους προέδρους Lincoln (1809-1865) και J.F. Kennedy (1917-1963).

Ο Λίνκολν εξελέγη στο Κογκρέσο το 1846, ο Κένεντι στο Κογκρέσο το 1946 δηλαδή με έναν αιώνα διαφορά ακριβώς.

Ο Λίνκολν εξελέγη πρόεδρος το 1860, ο Κένεντι εξελέγη πρόεδρος το 1960 – πάλι διαφορά ενός αιώνα.

Και οι δύο πυροβολήθηκαν ημέρα Παρασκευή και οι δύο στο κεφάλι.

Και οι δύο είχαν πλάι τους τη γυναίκα τους.

Η γραμματέας του Λίνκολν είχε επίθετο «Κένεντι». Η γραμματέας του Κένεντι είχε επίθετο «Λίνκολν».

Johnson ήταν το όνομα των αντρών που διαδέχθηκαν και τους δυο. Ο Άντρου Τζόνσον τον Λίνκολν, ο Lyndon B. Johnson τον Κένεντι.

Ο Άντρου Τζόνσον γεννήθηκε το 1808, ο Λίντον Τζόνσον το 1908.

Ο John Wilkes Booth που δολοφόνησε τον Λίνκολν γεννήθηκε το 1839, ο Harvey Oswald, που θεωρείται να δολοφόνησε τον Κένεντι, το 1939.

Ο Λίνκολν δολοφονήθηκε στο Κένεντι θέατρο του Ford, ο Κένεντι σε ένα αμάξι Λίνκολν φτιαγμένο από την αυτοκινητοβιομηχανία Φορντ.

Ο φονιάς του Λίνκολν, Μπουθ, δραπέτευσε από το θέατρο σε μια αποθήκη· ο φονιάς του Κένεντι, Όζβαλντ, από αποθήκη σε θέατρο.

Και οι δύο δολοφόνοι των προέδρων σκοτώθηκαν προτού παρουσιαστούν σε δίκη.

Και τώρα ακολουθεί μια παράξενη σύμπτωση με το όνομα Monroe.

Ο Λίνκολν επισκέφθηκε τη Βαλτιμόρη που είναι πλάι στην ορεινή Monroe στην περιοχή Maryland, περίπου 1,5 έτος πριν δολοφονηθεί (Οκτ 1863 / Απρ 1865) και ο Κένεντι είχε σχέση με την Marilyn Monroe γύρω στο Μάη του 1962, δηλαδή περίπου 1,5 έτος πριν τον θάνατό του. (Ίσως λίγο παρατραβηγμένη).

Είναι πολλές και παράξενες οι συμπτώσεις – ιδίως σε αυτήν την περίπτωση.

Μα δεν βλέπω την ανάγκη να τρέξουμε σε μεταφυσικά συμπεράσματα. Υπάρχουν σωσίες κινηματογραφικών αστέρων, καλλιτεχνών, πολιτικών ηγετών κ.λπ., που πρέπει κι αυτό το φαινόμενο να θεωρηθεί σύμπτωση. Αφού συμβαίνει, δεν είναι κάτι τόσο απίθανο στα δισεκατομμύρια των ανθρώπων.

– – –

Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may also like

617. Φιλοσοφία: Βεδική ηθική

Στα βάθη των περασμένων αιώνων βρίσκεται η ρήση