1. Ευτυχώς ο μακαρίτης Κωνστ. Μητσοτάκης αναγνώρισε το Ισραήλ εγκαταλείποντας την αρρωστημένη φιλαραβική πολιτική του “Αείμνηστου” και αυτή η χώρα είναι σύμμαχός μας σήμερα. Τη χρειαζόμαστε.
Οι Εβραίοι έπρεπε να πολεμήσουν για να μπορούν να υπάρχουν ως έθνος, ως κράτος, μετά το απάνθρωπο Ολοκαύτωμα που είναι μια κατάμαυρη κηλίδα στην ιστορία της πολιτισμένης ανθρωπότητας. Κι ας μη γελιόμαστε. Οι πολιτισμένοι Δυτικοί, οι αγαθοί Χριστιανοί επίσης, γνώριζαν για αυτό, μα είχαν άλλες προτεραιότητες.
6 εκατομμύρια Εβραίοι της πολιτισμένης Ευρώπης εξοντώθηκαν. Κι επιμένω στο “πολιτισμένος” διότι μας θυμίζει πως δεν είμαστε, αφού επιτρέπουμε και ανεχόμαστε τέτοιο έγκλημα. Μερικοί το δικαιολογούν!
Έτσι οι Εβραίοι αφυπνίστηκαν επιτέλους κι αποφάσισαν πως θα δημιουργούσαν ένα δικό τους πανίσχυρο κράτος για να προστατευτούν.
2. Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έχουν ένα όπλο που δεν έχει καμιά άλλη χώρα στην υφήλιο. Γνωρίζουν πως αν δεν νικήσουν σε κάθε σύγκρουση με τον εχθρό, θα αφανιστούν. Έτσι θα πολεμήσουν κάθε φορά με όση ανδρεία, αυτοθυσία και οργή διαθέτουν.
Έτσι, επειδή πολέμησαν με τέτοιο πάθος, κέρδισαν την ανεξαρτησία τους ως κράτος του Ισραήλ το 1948 και μετά τον Πόλεμο των 6 Ημερών (1967) και τον Πόλεμο Yom Kippur (1973) αντιμετωπίζοντας κάθε φορά την τρομερά υπεράριθμη συμμαχία των Αράβων – Ιράκ, Συρία, Ιορδανία, Αίγυπτος, Αραβία κλπ.
Εκτός από το πάθος και την πίστη τους, οι Ισραηλινοί είχαν τρομερή εκπαίδευση. Μετά την ανεξαρτησία τους φρόντισαν να αναπτύξουν την παραγωγικότητα της γης και της βιομηχανίας τους μα συγχρόνως και την αριστεία των Ενόπλων Δυνάμεών τους.
Άριστος εξοπλισμός, εξαιρετική τεχνολογία κι εκπαίδευση, αυστηρή μα φιλική πειθαρχία.
3. Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF=Israel Defence Forces) θεωρούνται σήμερα από τις κορυφαίες επαγγελματικές στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου.
Φρόντισαν εξαρχής, με την οικονομική βοήθεια των ομόθρησκών τους στην Αμερική κι Ευρώπη, να αποκτήσουν την καλύτερη Δυτική τεχνολογία σε όπλα, άρματα μάχης κι αεροπλάνα. Στις δεκαετίες 1950 και 1960 αυτή ήταν αρκετά καλύτερη από ότι υπήρχε στη Σοβιετία και οπωσδήποτε από ότι διέθεταν όλες οι αραβικές χώρες.
Από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο έγινε ολοφάνερο πως η αεροπορική υπεροχή εύκολα μετασχηματιζόταν και σε υπεροχή στη θάλασσα και στο έδαφος.
Από την πρώτη μέρα στον πόλεμο του 1967 οι άριστα εκπαιδευμένοι πιλότοι του Ισραήλ με τα γαλλικά Μιράζ ΙΙΙ αχρήστευσαν τα αιγυπτιακά αεροπλάνα, σοβιετικά MiG21 (και των άλλων χωρών) προτού αυτά σηκωθούν! (Γιαυτό οι Αιγύπτιοι επένδυσαν μετά στους σοβιετικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους SAM).
Στο έδαφος είχαν τα άρματα Centurion (ΜΒΤ) τα οποία είχαν οι ίδιοι αναβαθμίσει με τα φοβερά πυροβόλα 105 mm.
Οι Άραβες ήταν ασυντόνιστοι δίχως ενιαία Διοίκηση, κακά εξοπλισμένοι και είχαν υποτιμήσει αφάνταστα τις Δυνάμεις του Ισραήλ.
4. Και η Ιστορία επανελήφθη το 1973.
Οι Άραβες πάλι δεν κατόρθωσαν να έχουν συντονισμό και καλή οργάνωση. Αυτή τη φορά αιφνιδίασαν το Ισραήλ καθώς Αίγυπτος και Συρία επιτέθηκαν ταυτόχρονα και στην αρχή κέρδισαν μάχες και εδάφη. Η Αίγυπτος στο Σουέζ και στο Σινά και η Συρία στα Υψώματα Γκολάν.
Αυτή τη φορά οι Αιγύπτιοι διέσχισαν το κανάλι και τη Bar Lev γραμμή των Ισραηλινών στη Χερσόνησο και ώθησαν τους Ισραηλινούς 20 χλμ πίσω. Με τους πυραύλους SAM κατέστρεψαν σχεδόν τα μισά Ισραηλινά αεροπλάνα. Μα στο Σινά δεν υπήρχαν οι SAM κι έτσι καθηλώθηκαν εκεί.
Τότε οι Αμερικανοί έδωσαν στους Ισραηλινούς τα Phantom F-4 (wild weasels “άγριες νυφίτσες”) που εύκολα ξέφευγαν από τους SAM και τα ραντάρ και η Ισραηλινή αεροπορία ανάκτησε την υπεροχή στους αιθέρες και ανάγκασε τους Άραβες να υποχωρήσουν πίσω από τα πρότερα σύνορά τους.
Χωρίς την αμερικανική βοήθεια το Ισραήλ θα έχανε ίσως. Χωρίς τη σοβιετική βοήθεια οι Άραβες δεν θα τολμούσαν να επιτεθούν.
5. Στο Σινά οι Αιγύπτιοι έχασαν τη μεγαλύτερη μάχη τεθωρακισμένων από τη μάχη Kursk στη Ρωσία (Ιούλιος 1943) και ως τον πόλεμο του Κόλπου. Στη Συρία οι Ισραηλινοί θα μπορούσαν να καταλάμβαναν και τη Δαμασκό παρά τις νέες μεραρχίες που αντιπαράταξαν οι Ιρακινοί, σύμμαχοι των Συρίων.
Σήμερα οι Άραβες είναι πλήρως αποδιοργανωμένοι: η Αίγυπτος έχει πλέον φιλικές σχέσεις με το Ισραήλ ενώ η Συρία και το Ιράκ είναι χώρες διαλυμένες.
Το Ισραήλ φρόντισε να αποκτήσει ζηλευτή υπεροπλία.
Έχει τα αμερικανικά Phantom και εξαιρετικούς πιλότους.
Έχει τα δικά του τανκς Merkava IV με τoν πύργο λίγο πιο πίσω και τη μηχανή μπροστά, για καλύτερη θωράκιση και για περισσότερο και ασφαλέστερο χώρο των χειριστών.
Μάλλον έχει και πυρηνικά όπλα. Δεν έχει κάνει πυρηνικές δοκιμές μα δεν έχει υπογράψει τη Συνθήκη μη-εξάπλωσης πυρηνικών. Το περιοδικό Bulletin of the Atomic Scientists από το 2014 υπολογίζει πως το Ισραήλ έχει περίπου 80 πυρηνικές κεφαλές και τη δυνατότητα εκτόξευσής τους. Το 2018 εκτίμησε πως το Ισραήλ αύξησε τα πυρηνικά του όπλα – μα αυτό δεν είναι απόλυτα βέβαιο.
Τα χρειάζεται διότι το Ιράν είναι τώρα ισχυρό και πολύ εχθρικό. Επιπλέον έχει εμφανιστεί και η φιλόδοξη, επιθετική Τουρκία με υπερφίαλες διεκδικήσεις υπερδύναμης.