Ισ186: Ευχαριστίες Ιταλών

Ισ186: Ευχαριστίες Ιταλών

- in Ιστορικά
0

Στο Διαδίκτυο κυκλοφόρησε μια επιστολή από μια Ιταλίδα η οποία ευχαριστεί θερμά όλους όσοι βοήθησαν κι αφήνει αιχμές για όσους λένε μεγαλοστομίες για ενότητα και αλληλεγγύη μα δεν κάνουν τίποτα ουσιαστικό.

Υπήρξαν 2-3 άλλα, μα αυτό μου φάνηκε το καλύτερο.

Είμαστε πολύ ευγνώμονες στους Κινέζους που παρά τις δικές τους δυσκολίες μας έστειλαν πολλή βοήθεια.



Άλλοι μας κοιτούσαν σαν λεπρούς. Η ΕΕ μας έκοψε πρόστιμο κοντά 7 εκμ. για κάποια παράβαση, ενώ η εκπρόσωπός της έκανε μια “παθιασμένη ομιλία” πως η Ευρώπη θα στηρίξει την Ιταλία καθώς αυτή αγωνίζεται γενναία να περιορίσει τη διασπορά του νέου κορωναϊού.



Ναι, βέβαια, γνωρίζω πως κάναμε λάθη και πληρώσαμε για αυτά. Μα δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε συνεπές να μας βάλουν αυτό το πρόστιμο μόλις μία μέρα μετά από εκείνη την ομιλία. Κατά τη γνώμη μου, η ΕΕ θα πρέπει να ντρέπεται που τόσο εύκολα παρουσιάζει δύο αντίθετα πρόσωπα.



Η Κίνα (περισσότερο από όλους), η Ρωσία, η Κούβα και μερικές άλλες χώρες, τις οποίες βλέπουμε υπό το πρίσμα προκαταλήψεων, μας βοήθησαν ουσιαστικά σε αυτή την περίοδο συμφοράς. Μη θυμώσετε, δεν θέλω να προσβάλω καμιά χώρα.



Η Κίνα έστειλε 9 γιατρούς και 30 τόνους υγειονομικού υλικού (μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.). Την μεταφορά την οργάνωσε ο Ερυθρός Σταυρός Κίνας. (Θα μου πείτε ίσως πως ένιωθαν ένοχοι. Ίσως.)



Η ΕΕ δεν έκανε τίποτε απολύτως, παρά τα αιτήματά μας για βοήθεια – ενώ την ίδια ώρα μάζευε και αποθήκευε αυτά ακριβώς τα υλικά.



Δεν προτίθεμαι να ανοίξω συζήτηση για την Ευρώπη, Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα κ.λπ. Τα γράφω αυτά διότι, όπως όλοι μας, οι Ιταλοί νιώθουμε βαθιά ευγνωμοσύνη για κάθε βοήθεια που μας δόθηκε, ακόμα κι ένα “κουράγιο” ή “καλή τύχη”!



Αυτή την περίοδο πρέπει να μείνουμε δυνατοί κι ενωμένοι και να μην ρίχνουμε το φταίξιμο σε άλλους, διότι αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Μα όταν όλο αυτό τελειώσει, ελπίζω οι Ιταλοί όλοι να αφυπνιστούν και να κάνουν φρέσκια αξιολόγηση.



Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε”. 6/5/2020

Προσθέτω πως μια Ισπανίδα επίσης γράφει ευχαριστίες για τους Κινέζους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *