Ισ146: Κορωνοϊός, Ισραήλ και Άραβες

Ισ146: Κορωνοϊός, Ισραήλ και Άραβες

1. Ο Assad Abu Khalil είναι ένας Λιβανο–αμερικανός καθηγητής στο Stanislaus State University (California).  Στις 8 Μαρτίου 2020 έγραψε στο τουίτερ:

«Το Ισραήλ, είμαι βέβαιος, θα έχει διαφορετικές διαδικασίες [για τον κορωνοϊό] για Εβραίους και μη Εβραίους. Οι μη Εβραίοι θα μπουν μαζικά σε φυλακές».

Τέτοια είναι η αυτόματη αντίδραση των φανατικών Αράβων –και είναι πάρα πολλοί αυτοί– και η προπαγάνδα μίσους που ακολουθεί.

Κι όμως ήταν την ίδια ώρα που Λιβανέζοι πολιτικοί φωνασκούσαν για το κλείσιμο των 12 Αραβοπαλαιστίνιων στρατοπέδων στον Λίβανο λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού – την ίδια ώρα που οι Ισραηλινοί έστελναν μαζική βοήθεια αντισηπτικών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων!

2. Από 1ης Ιανουαρίου 2019 διαμένουν στον Λίβανο 275.075 Αραβοπαλαιστίνιοι πρόσφυγες, κατά το UNRWA (=Πρακτορείο του ΟΗΕ για Ανακούφιση των Παλαιστινίων προσφύγων), που συνεχίζει την Έκθεση του:

Στον Λίβανο οι Παλαιστίνιοι δεν απολαμβάνουν αρκετά σημαντικά δικαιώματα. Δεν μπορούν να εργάζονται σε 39 επαγγέλματα [ιατρική, νομική, μηχανική κλπ.] ούτε να κατέχουν έγγειο περιουσία. Και αυτό επειδή δεν είναι τυπικά κι επίσημα πολίτες άλλου κράτους… Η σύγκρουση στη Συρία ανάγκασε πολλές χιλιάδες Παλαιστινίων να προσφύγουν στον Λίβανο για ασφάλεια. Σχεδόν 29 χιλιάδες παίρνουν επιδόματα από την UNRWA για διαβίωση, εκπαίδευση, υγειονομική φροντίδα και παρόμοια.

Τέτοια φροντίδα δίνουν οι Λιβανέζοι Άραβες στους ομόθρησκους πρόσφυγες.

Οι Αραβοπαλαιστίνιοι ανησυχούν τώρα μήπως οι Αρχές χρησιμοποιήσουν τον κορωνοϊό ως δικαιολογία για να επιβάλουν και άλλους περιορισμούς εναντίον τους. Δηλαδή να περιορίσουν την ως τώρα ελεύθερη διακίνησή τους έξω από και μέσα στα στρατόπεδά τους!

3. Είναι θλιβερά ειρωνικό πως μέχρι τώρα καμιά αραβική χώρα που τόσο κόπτεται ή κοπτόταν για την άθλια κατάσταση των καταπιεσμένων καταδιωγμένων και καταληστευμένων από τους Ισραηλινούς «Παλαιστινίων» δεν έχει στείλει καμία απολύτως βοήθεια – Αίγυπτος, Αραβία κι Εμιράτα, Περσία, Ιορδανία και Συρία, ή άλλες μουσουλμανικές χώρες όπως η Τουρκία και τα κράτη στη Βόρειο Αφρική.

Τίποτα: ούτε μια μάσκα, ούτε γάντια, ούτε μια φιάλη αντισηπτικού!

Η Συρία συνορεύει άμεσα στα βορειοδυτικά με τον Λίβανο κι ευθύνεται για ένα μεγάλο μέρος των προσφύγων στον Λίβανο. Η Ιορδανία συνορεύει άμεσα με τη Δυτική Όχθη. Η Αίγυπτος συνορεύει κι αυτή άμεσα με την Λωρίδα της Γάζας, μα έχει σφραγίσει τα σύνορα. Καμία από αυτές τις χώρες δεν θέλει τους «Παλαιστίνιους»!!!

Μα ο καθηγητής Assad Abu Khalil χύνει δηλητήριο κατά το Ισραήλ!!!

4. Μόνο το Ισραήλ έχει στείλει ιατρική/φαρμακευτική βοήθεια στους Αραβοπαλαιστινίους. Επίσης συνεργάζονται οι γιατροί του με τους Άραβες γιατρούς για να περιορίσουν όσο μπορούν τη διασπορά του κορωνοϊού.

Οι Αρχές του Ισραήλ έχουν στείλει 200 πακέτα δοκιμαστικών σκευασμάτων στην Παλαιστινιακή Αρχή στη Δυτική Όχθη και άλλα 200 στη Γάζα που κυβερνιέται από τη Χαμάς και από όπου εκτοξεύονται κάθε τόσο ρουκέτες και εμπρηστικοί μηχανισμοί σε μπαλόνια κατά των Ισραηλινών.

Έστειλαν επίσης 20 τόνους αντισηπτικών υλικών (χλωρίνη, οξυζενέ κλπ.) για απολύμανση για τζαμιά κι αίθουσες προσευχής και γενικότερη υγιεινή.

Οι συγγενικοί αραβικοί λαοί κάνουν αυτό μόνο που πάντα κάνουν άριστα: τίποτα – και φαρμακερή προπαγάνδα κατά του Ισραήλ!

1 Comment

  1. Το άρθρο αποκαλύπτει μία καλά κρυμμένη αλήθεια για τη στάση των ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ προς τους ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΟΥΣ. Αραγε γιατί τόσο μίσος κατά των Ισραηλινών?
    Αραγε ποιά συμφέροντα θέλουν τους ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΟΥΣ να μισούν θανάσιμα τους ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ?
    Αραγε πόσο σημαντικά θα ήταν τα επιτεύγματα & τα ωφέλη για Παλαιστινιους & Ισραηλινούς, αν κατάφερναν να ζήσουν αδελφωμένα μεταξύ τους , αντί να θρηνούν τα θύματα των εχθροπραξιών ?
    ΒΕΤΑ ΜΑΤΑΘΙΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *