Ισ113: ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ (-ΚΙΔΗΣΟ)

Ισ113: ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ (-ΚΙΔΗΣΟ)

- in Ιστορικά
0

1. Αν ο αποδεκτός καλός εγκέφαλος είναι 400, όπως θέλει τους κανονικούς ξύπνιους πολίτες η παραδοσιακή ρήση («τα έχει 400»), οι άνθρωποι του τρίπτυχου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΔΗΣΟ – ΚΙΝΑΛ (και ότι άλλο) πρέπει να έχουν σοβαρή έλλειψη και, φυσικά, βλάβη και νοητική δυσλειτουργία.

Άκουα την κα Φώφη να προσπαθεί σε τηλεφωνική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ (αρχές Σεπ. ’19) να ταυτίζει πλήρως το ΚΙΝΑΛ και το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας έξω το υβρίδιο του Γιωργάκη Παπανδρέου που ήθελε δικό του κόμμα όταν το ΠΑΣΟΚ τον αγνόησε μεγαλειωδώς και δικαίως. Και τα επίθετα έρεαν – δημοκρατικό, κεντρώο, προοδευτικό, σοσιαλιστικό… Μα ταυτόχρονα καταλάβαινα πώς άλλοι ανήκουν στο ένα και άλλοι στο άλλο, μα είναι όλοι ενωμένοι κάτω από την ηγεσία της ιδιοφυούς κας Φώφης.

2. Διαβάζω στο ΒΗΜΑ 7/9/19 άρθρο του κ. Ν. Παπανδρέου στο οποίο αμφισβητείται η αρχηγία της κας Φώφης, κόρης του γενναίου Γεννηματά (Υγείας κλπ επί Αειμνήστου). Ο Νίκος είναι πρίγκηψ, υιός του Ανδρέα Αείμνηστου Παπανδρέου.

Ο πρίγκιπας αυτός θέλει εκλογή προέδρου του κόμματος από τη βάση κάθε 4 έτη, σύμφωνα με το πασοκικό καταστατικό – πρακτική μας πληροφορεί ο Ν. Παπανδέου – που υιοθετήθηκε από τη ΝΔ μα απορρίφθηκε από τον δύσοσμο ηγέτη του τσιπρισμού που δεν τη χρειάζεται, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, για να έχει «κύρος ηγεσίας».

Ο νεαρότερος αυτός πρίγκιπας ξεχνά τις απάτες του πατέρα του, την αποστασία του αδελφού του (και την παροιμιώδη ανοησία κι εξουσιολαγνεία του) και γράφει και αυτός εκτενώς για «δημοκρατικό, προοδευτικό, σοσιαλιστικό». Ε, δεν γίνεται αλλιώς αφού το ΠΑΣΟΚ είναι πάλι εδώ – άσχετα με τις άλλες ονομασίες – και εκφράζει τις πραγματικές αξίες του Σοσιαλισμού.

3. Κι εδώ φανερώνεται η σοβαρή βλάβη κι έλλειψη φαιάς ουσίας (κάτω πολύ από τα 400).

Διότι το δήθεν κέντρο, το οποίο διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και άλλα φευγαλέα κομματίδια, δεν είναι «σοσιαλιστικό». Ο σοσιαλισμός, ήπιος ή ολοκληρωτικός ανήκει στην Αναρχοαριστερά. Και αυτή η νοοτροπία (=ιδεολογία ευρύτερη) είναι ασύστατη, ασυνάρτητη και αντιφατική – όπως έχω δείξει επαναληπτικά.

Αυτή η κατάσταση σαρωτικής σύγχυσης ιδεολογίας, ονομάτων και προθέσεων, φαίνεται και από τα πολλά ονόματα μα και από τις πολλές διαφορετικές τάσεις στους οπαδούς που ορθά διακρίνει ο Ν. Παπανδρέου, που όλα πρέπει κατά τον ίδιο να συστεγαστούν κάτω από την ομπρέλα «ΠΑΣΟΚ» διότι, όπως ανακάλυψε στις προεκλογικές περιοδείες του, ο κοσμάκης ανταποκρίνεται στο ΠΑΣΟΚ και τις αξίες του – τις οποίες δεν δημοσιοποιεί μα καλύπτει με αοριστίες.

4. Η κα Φώφη μίλησε συγκινητικά (και συγκινημένη) για το παρελθοντικό μεγαλείο του ΠΑΣΟΚ και τα σπουδαία έργα του και την αυξημένη ευημερία της χώρας. Δεν είπε τίποτα για τις ρεμούλες, τους διορισμούς, τον Κοσκωτά, τους πρασινοφρουρούς, τον αισχρό συνδικαλισμό και τα δάνεια του Αείμνηστου που έβαλαν τη βάση για τη σταδιακή χρεωκοπία της χώρας.

Πήρε, τόνισε, ένα κόμμα με 4,8% στις εκλογές του 2015 και το ανέβασε στο 8%! Η μεγαλομανία και αυταρέσκειά της δεν την αφήνουν να δει πως το 2015 υπήρχαν το Ποτάμι και οι Κεντρώοι του Λεβέντη συν ένας Σύριζα με 36%. Φυσική ήταν η συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ όπως φυσική (και όχι χάρη στην κα Φώφη) ήταν η διεύρυνσή του σε 8% το 2019 μετά την εξαέρωση Ποταμιού και Κεντρώων και συρρίκνωση του Σύριζα.

Η κα Φώφη δεν έχει τίποτα να προσφέρει: μόνο μεγαλοκαυχησιά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *