Ισ111: Εμφύλιος 200 ετών και βάλε!

Ισ111: Εμφύλιος 200 ετών και βάλε!

- in Ιστορικά
0

1. Σκυλοτρωγόμαστε από καταβολής Υπαρκτού Ελληνισμού είτε το 1800 ΠΚΠ (= πΧ) είτε το 2300 ή έστω κι αν οι φυλές των Ελλήνων ήταν αυτόχθονες όπως το θέλουν οι σούπερ Ελλαδίτες, σαν τον κ. Βελόπουλο. Όποια περίοδο κι αν κοιτάξω βλέπω τσακωμούς και φαγωμάρες μεταξύ φυλών και φύλων!

Οι Θηβαίοι μεταξύ τους με τους Ετεοκλή και Πολυνίκη. Οι Αθηναίοι με τους Σπαρτιάτες στον Πελοποννησιακό. Οι δυτικοί με τους ανατολικούς στο Βυζάντιο. Οι εικονολάτρες με τους εικονομάχους. Οι Αγγλόφιλοι με τους Γαλλόφιλους και αυτοί με τους Ρωσόφιλους στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας –και όλοι για τις λίρες Αγγλίας!

Μετά οι αυτόχθονες με τους Ευρωπαϊσμένους ή τους Κωνσταντινοπολίτες.

Πιο πρόσφατα στα καφενεία από άκρη σε άκρη της Ελλάδας οι Δημοκρατικοί με τους Βασιλικούς και οι Δεξιοί με τους Αριστερούς.

Μετά οι κομμουνιστές με τους εθνικιστές – ή όπως αλλιώς!

Βουλιάζουμε μα δεν μονιάζουμε.

2. Τώρα έχουμε τους Κεντροδεξιούς να τσακώνονται με τους Αναρχοαριστερούς – Νεοδημοκράτες και Συριζαίοι. Η εριστικότητα στο φόρτε της.

Η αλήθεια είναι πως ο Α. Σαμαράς (ΝΔ, Κεντροδεξιός) αρνήθηκε να παραδώσει στον Τσίπρα το Μαξίμου αυτοπροσώπως το 2015. Μα εξίσου αλήθεια είναι πως οι Συριζαίοι ως αντιπολίτευση ήταν πάντα αρνητικοί σε όλα. Εξίσου αλήθεια είναι πως ο Τσίπρας ποτέ δεν ζήτησε (ή συζήτησε) συναίνεση για κάποιο εθνικό θέμα με την αντιπολίτευση παρά μόνο μετά το γεγονός, όταν στριμωχνόταν.

Εξίσου αλήθεια – ο Μπακογιάννης προσέφερε (όπως και άλλοι) κλάδον ελαίας στους δολοφόνους Κουφοντίνες, μα αυτοί τον απέρριψαν με βδελυγμία!

Κάθε παράταξη, κάθε κόμμα και κομματίδιο θέλει την εξουσία για πάρτη του ή θέλει να παίξει “ρυθμιστικό” ρόλο – τύφλα να ‘χουν.

Όλοι συμπονούν την κοινωνία στα λόγια. Στην πράξη όλοι βάζουν το “εγώ” πρώτο για βάση και προέκταση, μετά τον κομματικό κύκλο και τέλος τέλος την κοινωνία.

3. Τώρα πάλι ενώ οι πολιτικάντηδες οι ίδιοι φέρθηκαν με ασυνήθιστη ευγένεια, οι τυφλοπόντικες οπαδοί αλληλοσφάζονται, αυτή τη φορά μόνο στα σόσιαλ μίντια ευτυχώς. Ούτε καν μελάνι δεν χύνεται πια για την πυρκαγιά στην Εύβοια.

Ο πρωθυπουργός πολύ ορθά διέκοψε τις διακοπές τους και με τους αρμόδιους βρέθηκε στο πεδίο της μάχης.

Ο Τσίπρας βρισκόταν στο εξωτερικό οικογενειακώς όταν φούντωσε η φωτιά και ως αντιπολίτευση δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παρά μόνο, πολύ σωστά, να στείλει κομματικό κλιμάκιο στην περιοχή για εκτιμήσεις.

Για ποιο λόγο ποντικοτρώγονται οι οπαδοί;

Ούτε οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης ούτε οι της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν οι μεν τους δε.

Υπάρχει μεγάλη έλλειψη καλής ανατροφής και παιδείας. Και για τούτο φταίμε όλοι επί αιώνες παθογενούς εγωπάθειας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *