Ο «πατερούλης» ο όσιος Ιωσήφ

Ο «πατερούλης» ο όσιος Ιωσήφ

- in Ιστορικά
0

1. Κάποιος Χρήστος Δώνος σχολίασε σχόλιο κάποιας κυρίας στο άρθρο μου που αναδημοσιεύθηκε στο Facebook “Λένιν και Στάλιν (2)”, όπου (σε σειρά άρθρων!) προσπάθησα να δείξω πως η σήψη του κομμουνιστικού καθεστώτος άρχισε ορμητικά κι εδραιώθηκε με τον Βλαδίμηρο Λένιν, όχι με τον Στάλιν.

Ο Στάλιν ήταν πολύ μεγαλύτερος βλάκας για να μπορέσει να εκκινήσει κάτι σημαντικό, έστω και μαζικό τρόμο, μαζικές εκτελέσεις κι εκτοπίσεις στην κόλαση των ποικίλων γκουλάγκ.

Η κυρία πολύ ορθά επεσήμανε πως η απολυταρχία κι εξουσιολαγνεία εκπροσωπήθηκε το ίδιο από τον Χίτλερ και τον Στάλιν μα εμείς δεν μαθαίνουμε και κάνουμε τα ίδια λάθη ξανά και ξανά.

Σαφώς ενοχλημένος (ίσως μόνο από μένα) ο σύντροφος Χ. Δώνος έγραψε: «Αυτά τα περισπούδαστα πηγαίνετε να τα πείτε στις εκατοντάδες χώρες που έχει καταστρέψει η «δημοκρατική Δύση». Ο «χασάπης» Στάλιν ουδέποτε ξεκίνησε πόλεμο.»

Κάποιος άλλος (Κωνστ. Κάπος) πρόσθεσε: «Τι να καταλαβουν βρε Χρηστο τα προβατα… μονο για σφαγη ειναι… νιονιο κουκουτσι, οτι τους σερβιρουν».

2. Ο δεύτερος είναι σαφώς ανιστόρητος και αμόρφωτος κάνοντας την επανάσταση του καταργώντας τους τόνους. Αυτοί οι σταλινικοί κόντρα στα δισεκατομμύρια στην υφήλιο νομίζουν πως είναι πανέξυπνοι και πάνσοφοι χωρίς να το παίρνουν χαμπάρι πως αυτοί και μόνο στη χώρα των χαζοχαρούμενων Ελλήνων είναι σκλάβοι ακόμα της λενινιστικής μωροδοξίας κι ελληνικής αμορφωσιάς.

Ας μας πουν αυτοί οι τρόφιμοι των νεοκομμουνιστικών χωματερών – 

α) Τι έγινε τον χειμώνα 1939-40 με τη μικρή Φινλανδία;

β) Τι έγινε τον Σεπτέμβριο 1939 με την πολύπαθη Πολωνία;

Ποιος κήρυξε πόλεμο σε ποιον;

Αν γράφουν τίποτα αυτοί οι εξυπνάκηδες, θα είναι του τύπου «Γκεμπελική προπαγάνδα… καπιταλιστικά, ιμπεριαλιστικά ψέματα… ιστορικές διαστρεβλώσεις… Όμιλος Μαλάκων… ανιστόρητοι…» Ή θα κρύβουν την άγνοιά τους πίσω από υπεκφυγές και πάναγνες γελοιότητες σαν αυτές που ήδη έγραψαν.

Ας απαντήσουμε τα ερωτήματα. Μα πρώτα να υποδείξω πως αν δεν τους αρέσουν οι απολίτιστες και οπισθοδρομικές Δυτικές κοινωνίες που τους εκμεταλλεύονται και τους καταπιέζουν, ας πάνε να ζήσουν στις πολιτισμένες, προοδευτικές κοινωνίες στη Βόρειο Κορέα ή Βενεζουέλα ή Κούβα – οι λίγες που απέμειναν!

3. Την πρωία 1ης Σεπτεμβρίου 1939 οι χιτλερικοί εισέβαλαν αστραπιαία στην Πολωνία. Στις 6 καταλήφθηκε η Κρακοβία. Στις 10 οι Γερμανοί εισβολείς έφθασαν έξω από τη Βαρσοβία την οποία περικύκλωσαν πλήρως στις 16, παγιδεύοντας δυο στρατιές και αιχμαλωτίζοντας 120.000 Πολωνούς μαχητές.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, βλέποντας πως οι Δυτικοί δεν έκαναν τίποτα, ο όσιος Ιωσήφ Στάλιν, ο μέγας μεταρρυθμιστής του Μαρξισμού, έστειλε τον Κόκκινο Στρατό να καταπατήσει την ανατολική Πολωνία σκοτώνοντας (συχνά με άμεσες εκτελέσεις αιχμαλώτων) 50.000 περίπου κι εκτοπίζοντας 25.000 «αντισοβιετικούς» στα βάθη της Σοβιετίας.

Ήταν το μυστικό πρωτόκολλο που είχαν συμφωνήσει στη Μόσχα ο Μολότοφ και ο Ρίμπεντροπ να μοιράσουν ξεσκίζοντας την Πολωνία και να πάψει να υπάρχει το Πολωνικό Έθνος με την πολιτισμική παράδοσή του. (Η σφαγές των Εβραίων είναι άλλο θέμα.)

Αργότερα, τον Φεβρουάριο 1940, απελάθηκαν στα Ουράλια και στη Σιβηρία 140.000 Πολωνοί πολίτες, άνδρες και γυναίκες, γέροι και νήπια. Αργότερα, με την εισβολή των Ναζί στη Σοβιετία που βρήκε τον Κόκκινο Στρατό εντελώς απροετοίμαστο χάρη στην παράνοια του μεγάλου Στρατηλάτη Στάλιν, ο οποίος διαβολόστελνε τους πράκτορές του όταν τον προειδοποιούσαν για την εισβολή, οι Σοβιετικοί έχασαν τη δική τους μισή Πολωνία μα την ξανακατέκτησαν ολόκληρη το 1944.

4. Μα η κακόβουλη κτητικότητα του Στάλιν προχώρησε στην καταπάτηση και των χωρών της Βαλτικής – Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία που φυσικά δεν είχαν καμία δυνατότητα να αντισταθούν. Οι φρικαλεότητες που διέπραξαν οι μπολσεβίκοι εκεί έχουν εξετασθεί εκτενώς σε προηγούμενά μου άρθρα και υπάρχουν πλέον Μουσεία και στις 3 χώρες που τις καταδεικνύουν.

Παραδόξως, ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι Βαλτικοί λαοί, το έκανε η μικρή Φινλανδία – που σαν την Εσθονία έχει σήμερα προηγμένη ψηφιακή και ηλεκτρονική τεχνολογία.

Μετά από απαιτήσεις, εκβιασμούς και πιέσεις, οι σταλινικοί εισέβαλαν στις 30/11/1939 στην Καρελία (=ανατολική Φινλανδία) και σοβιετικά αεροπλάνα βομβάρδισαν το Ελσίνκι.

5. 1.000.000 σοβιετικοί στρατιώτες εστάλησαν στη Φινλανδία στον περιβόητο Χειμερινό Πόλεμο. Ο Κομισάριος Άμυνας Βοροσίλοφ (βλάκας και μισός, μα σκυλάκι του Στάλιν) ήθελε η εκστρατεία να τελειώσει πριν τις 21 Δεκεμβρίου, που ήταν τα γενέθλια του «πατερούλη» και νόμιζε πως θα ήταν περίπατος όπως με την αιμόφυρτη από τους Ναζί Πολωνία και με τις Βαλτικές χώρες. Ο δε συνθέτης Σοστάκοβιτς διατάχθηκε να συνθέσει ένα κομμάτι ως εορτασμό για τις νίκες του Στάλιν.

Οι Φινλανδοί με επιτελάρχη τον απόστρατο στρατηγό Γκούσταβ Μάνερχαϊμ, ήρωα του πολέμου της ανεξαρτησίας κατά των Μπολσεβίκων το 1918, αντιπαράταξαν 150.000 άνδρες μόνο, μα υιοθετώντας την τακτική «κουτσούρεμα» σε ένα είδος ανταρτοπόλεμου αποδεκάτισαν τις σοβιετικές δυνάμεις που ως τον Μάρτιο έχασαν 200.000 μαχητές.

Μόνο στις 11/2/1940 οι Σοβιετικοί με 400.000 στρατιώτες, 1.300 αεροπλάνα, 3.000 τανκς και 3.350 κανόνια, κι αφού τον Ιανουάριο, ο Voroshilov αντικαταστάθηκε από τον Timoshenko, κατόρθωσαν να σπάσουν την αμυντική γραμμή των Φινλανδών.

Τον Μάρτιο έγιναν διαπραγματεύσεις κι έφθασαν σε συμφωνία.

6. Μα ο χειρότερος πόλεμος που ο Στάλιν ξεκίνησε ήταν κατά των ίδιων των πολιτών της αχανούς Σοβιετίας από το 1929 όταν πια εξασφάλισε τη μονοκρατορία του κι άρχισε τις εξολοθρεύσεις που κλιμακώθηκαν στον Μεγάλο Τρόμο 1936-38.

Μα αυτό είναι άλλο φρικιαστικό κεφάλαιο για το οποίο έχω γράψει αρκετά σε προηγούμενα άρθρα.

Μόνο οι Έλληνες κομμουνιστές (και αναρχοαριστεροί γενικά) εξακολουθούν μουλαρίσια να αγνοούν τα Αρχεία της Σοβιετίας που άνοιξαν πλήρως μετά το 1991 και να προσποιούνται πως ο αιμοσταγής δικτάτορας ενδιαφερόταν για τον λαό του και λαοκρατικές ελευθερίες, ενώ αποκαλύπτεται πως τον βασάνιζε βάναυσα, τον εξαθλίωσε απάνθρωπα και τον καταρράκωσε κτηνωδώς!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *