Ισ331: Ανίατη σχιζοφρένια τσιπρικού τσούρμου

Ισ331: Ανίατη σχιζοφρένια τσιπρικού τσούρμου

- in Ιστορικά
0

1. Μιλώντας, τότε στην ένδοξη εποχή των τσιπρικών διαπραγματεύσεων, στη συζήτηση να διατίθενται ή όχι τα Μη-συνταγογραφούμενα-φάρμακα από σουπερμάρκετ κι εκτός φαρμακείων, ο κ. Κουρουμπλής, υπουργός Υγείας μίλησε για «μια εμμονή που έχουν ορισμένοι από τους δανειστές, που θεωρούν ότι κατέχουν τη μοναδική αλήθεια και ότι μπορούν να δίνουν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα». Τόνισε δε είναι πως τα ΜΗ-ΣΥ-ΦΑ πρέπει να διατίθενται από τα φαρμακεία μόνο και ότι στο πλαίσιο της τωρινής διαπραγμάτευσης η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών να δεχθούν αυτή τη θέση.

Όμως η δήλωση αυτή του υπουργού Υγείας δείχνει τη βαθιά νύχτα στην οποία ζουν οι συριζαίοι σούπερ-πατριώτες, καθώς η συγκεκριμένη πρόταση περιλαμβανόταν στο κείμενο που η ίδια η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε λίγο νωρίτερα στους Ευρωπαίους! Στις σελ. 22-3 αναφέρεται πολύ καθαρά:

«Η κυβέρνηση θα φέρει διάταξη με βάση την οποία το δίκτυο διανομής μη-συνταγογραφούμενων φαρμάκων θα επεκταθεί και θα επιτρέπει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες την πώληση τους και από ειδικά κατασκευασμένα τμήματα των σουπερμάρκετ. Επίσης θα ιδρυθεί σύστημα για την παρακολούθηση (…) μη-συνταγογραφούμενων φαρμάκων κάτω από την επίβλεψη του κατάλληλου εξειδικευμένου προσωπικού… »

Γι’ αυτό άλλωστε ξεσηκώθηκαν οι φαρμακοποιοί (σε απεργία).

2. Αυτή δεν ήταν η μόνη περίπτωση που ο κ. Κουρουμπλής βρισκόταν σε σύγχυση.

Μαζί με πολλούς άλλους, είχε ανακαλύψει πως τα στελέχη της Task Force, που από την αρχή της κρίσης είχαν σταλεί από τους Εταίρους και με έξοδα της ΕΕ να βοηθήσουν τη σκουριασμένη, διάτρητη, δημόσια μας διοίκηση, κάνουν καλή και απαραίτητη δουλειά!

Μέχρι τότε οι δικοί μας, και ιδίως οι σύντροφοι της «Πρώτης-φοράς-αριστεράς» που κατέκλυσαν τα υπουργεία, δεν έδειχναν καμιά διάθεση να δεχθούν τις συμβουλές των ξένων κι έκαναν την παραμονή τους δύσκολη και την όποια συνεργασία ανεπιθύμητη.

3. Όλα ξεκίνησαν στις 11 Φεβρουαρίου όταν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ενημέρωσε την Κομισιόν πως θα πρέπει να «παγώσουν» οι μεταξύ τους εκκρεμότητες μέχρι νεωτέρας. Οι αρμόδιοι επίτροποι απάντησαν πως είναι διατεθειμένοι να περιμένουν αλλά τόνισαν πως δεν υπάρχει μεγάλο χρονικό περιθώριο και ότι εάν δεν ληφθούν γρήγορα αποφάσεις, θα χαθούν 15 εκατομμύρια ευρώ. Ας μην ξεχνούμε πως ο κ. Φλαμπουράρης κατηγόρησε τους Πολωνούς πως ήταν σύμμαχοι των Ναζί (και αναγκάστηκε αμέσως μετά να ζητήσει συγγνώμη) και με θαυμαστή άνεση άγνοιας δήλωνε στα κανάλια πως θα πληρώναμε τους δανειστές μας με… αέρα.

Οι δηλώσεις που έκανε αρχικά ο οργίλος υφυπουργός Eπικρατείας Τέρενς Κουίκ πως δεν θα ξαναδεχθεί στο υπουργείο του εκπροσώπους της Task Force που κάνουν «πάρτι με υπερκοστολογημένες μελέτες» χειροτέρεψαν την κατάσταση.

4. Ακολούθησαν πολλά ευτράπελα από τα παλικάρια του Σύριζα που οδήγησαν σε απίστευτα φαινόμενα, όπως διηγούνται κατά καιρούς μέλη της Task Force.

Έκαναν π.χ. μια επίσκεψη εργασίας στο Νοσοκομείο του «Αγίου Σάββα» μα τους πήρε στο κυνήγι μια ομάδα συνδικαλιστών φωνάζοντας με ντουντούκες «τρόικα, go home!». Ήταν και οι διαδηλώσεις έξω από τα δημαρχεία όταν δούλευαν σε ένα πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να φωνασκούν για «τοποτηρητές της τρόικας και ξεπούλημα για ένα ξεροκόμματο!». Και ακόμα, τα ψευδή δημοσιεύματα που τους ήθελαν να κάνουν ελέγχους στις ΔΟΥ, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν κάνει ποτέ έλεγχο, αλλά μόνο βοηθούν στην οργάνωση του ελεγκτικού μηχανισμού. Είναι και το αισχρό περιστατικό του εμπρησμού του αυτοκινήτου της συζύγου του πρώην επικεφαλής Χορς Ράιχενμπαχ, διότι πολύ απλά «η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ήταν ανεπιθύμητη»!

5. Λίγο αργότερα ήρθαν οι κατηγορίες ή, για την ακρίβεια, «καταγγελίες» του υπουργού Υγείας, κ. Κουρουμπλή, για τα «χρυσά συμβόλαια» της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου, με τον Ράιχενμπαχ και τους άλλους Γερμανούς, και δυσχέραναν το κλίμα. Στην πραγματικότητα, το πρόγραμμα «Υγεία εν δράσει» στο οποίο αναφερόταν ο τοτινός υπουργός αφορά ένα μεταρρυθμιστικό έργο του 2013 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που εφάρμοζε το υπουργείο με τη διαμεσολάβηση της Task Force.

O ίδιος μάλιστα πριν από μερικές ημέρες ζήτησε τη δίμηνη παράτασή του!!!

Πάλι είδαμε τη συνήθη εξωφρενική κατάσταση στον Σύριζα όπου η αριστερά χειρ δεν γνωρίζει τι ποιεί η … αριστερά!

Ο Θεός δεν έβαλε το δικό του χέρι – ωσότου οι διαπραγματευτές σωτήρες έχασαν τις εκλογές Ιούλιο 2019, παρά το χρήμα που χάριζαν σε παροχές!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *