Ισ336: Εξυπνακισμός και κα. Γεροβασίλη

Ισ336: Εξυπνακισμός και κα. Γεροβασίλη

- in Ιστορικά
0

1. Έχουμε γράψει και στο παρελθόν για την κα Όλγα Γεροβασίλη, πρώην υπουργό σε διάφορα υπουργεία εντελώς άσχετα με την εκπαίδευση και το παλαιό επάγγελμα της της ιατρού. (Ο Νικόδημος γράφει αλλού για την καταδίκη της στις 1/2/23 από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, λόγω των σχολίων της με πολιτική σκοπιμότητα εναντίον της κας Σαββαϊδου, γεν. Γραμ. Δημοσίων Εσόδων στις 22/10/15 ως κυβερνητική εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Συρανελλήνων.)

Δυστυχώς ενώ ο γιατρός είναι κάπως σοβαρός συνήθως και μετρά ψύχραιμα τις καταστάσεις για να γνωματεύσει και να συνταγογράψει, ο πολιτικός επιδίδεται σε παροχολογίες και ψεύδη κάθε τύπου για να εκλεγεί, να μείνει στο προσκήνιο και να αποκομίσει όσα οφέλη μπορεί για τον εαυτό του/της και το τρισάγιο κόμμα.

Έτσι μόνο μπορεί να εξηγηθεί η ξετσιπωσιά και ο εξυπνακισμός στα οποία επιδίδεται συχνά πυκνά η κα Όλγα. Αλλιώς δεν υπάρχει εξήγηση. Κάποια νοημοσύνη πρέπει να έχει αφού κατόρθωσε να πάρει το ιατρικό πτυχίο.

2. Μιλούσε, π.χ. τον Νοέμβριο 2019 για τις παραβατικότητες στα πανεπιστήμια και τις παρεμβάσεις της «αστυνομοκρατίας», σαφώς ως πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη (2018-19), με πείρα δηλαδή! (Νωρίτερα, 2016-18 ήταν υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και είναι αξιοθαύμαστο το ευέλικτο μυαλό των πολιτικάντηδων που τόσο εύκολα αλλάζουν ειδικότητα!)

Προσέξτε την ακόλουθη μπαρούφα: «Το να μπαίνουν και βγαίνουν άνθρωποι σε ένα δημόσιο χώρο δεν με βρίσκει να διαφωνώ. Οι παραβατικές συμπεριφορές εντός του πανεπιστημίου είναι αυτές που συνιστούν πρόβλημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ποινικοποιήσουμε συλλήβδην την ζωή ενός πανεπιστημίου».

Δηλαδή από την ανομία και το χάος που προκαλούν οι παραβατικότητες πρέπει να πάμε στο άκρο της «ποινικοποίησης συλλήβδην της ζωής του Πανεπιστημίου»; Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες βαθμίδες αστυνομικής παρέμβασης για την πάταξη των παραβάσεων; Ή δεν πρέπει να καταλογίζονται ποινές στους παραβάτες;

Δημόσιος χώρος, εξάλλου δεν είναι και η Βουλή, και το Μαξίμου και το γραφείο του/της υπουργού Προστασίας; Μπαινοβγαίνουν οι άνθρωποι ελεύθερα, δίχως κανέναν έλεγχο;

3. Όταν η αστυνομία επενέβη μέσα στον Νοέμβριο (2019) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η κα Όλγα ρώτησε τον κ. Γεραπετρίτη: «Τηρήθηκε η αρχή της αναλογικότητας βάσει της οποίας πρέπει να λειτουργεί η αστυνομία… όταν για μια κλειδαριά ψεκάζονται 200 φοιτητές» (στην ΕΡΤ 18/11/19).

Άλλη μπαρούφα εδώ τσιπρικής επινόησης. Από που κι ως που υπάρχει αρχή αναλογικότητας οπουδήποτε στην κοινωνία και στη φύση; Κάποτε βρέχει καταρρακτωδώς, χιονίζει ή πέφτει χονδρό σαν καρύδια χαλάζι. Κάποτε έχουμε καύσωνα. Ο μισός σχεδόν πληθυσμός της χώρας βρίσκεται στο λεκανοπέδιο Αττικής. Οι φούρνοι σχεδόν όλοι είναι ανοικτοί κάθε Κυριακή μα όχι άλλα καταστήματα. Που είναι η «αναλογικότητα»;

Και πως ξέρει πως ήταν «200 φοιτητές»; Δεν έγιναν προσαγωγές. Δύο μόνο συνελήφθησαν: και οι δύο δεν ήταν φοιτητές. Στις φωτογραφίες οι παρόντες (φοιτητές ίσως και μη) μοιάζουν πολύ λιγότεροι από 100!

4. Το ψεύδος, η εξαπάτηση και η ασυναρτησία είναι τα πιο αγνά γνωρίσματα του τσιπρισμού. Η κα Όλγα Γεροβασίλη τα εκδηλώνει πλήρως στην αγνή τους μορφή.

Ακολουθούν η ανικανότητα σε οτιδήποτε πρακτικό για τη βελτίωση της κοινωνίας και η θωπεία κι ενθάρρυνση της παραβατικότητας, ιδίως στα πανεπιστήμια με τους ναρκέμπορους και τους αλητοκακοποιούς με τις μολότοφ και τα αλυσοπρίονα. Το κόμμα της πρώην υπουργού και η ίδια ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έκανε (σχεδόν) τίποτα για εξυγίανση.

Ας μην ξεχνάμε πως η ίδια ήταν παράνομη βουλευτής επί τρία χρόνια. Διότι το Σύνταγμα (άρθρο 57) απαγορεύει σε βουλευτή να είναι μέτοχος σε εταιρεία που έχει συναλλαγές με το δημόσιο και προβλέπει παραίτηση αυτόβουλη εντός 8 ημερών από την έναρξη της βουλευτικής θέσης.

Η κα Γεροβασίλη εξελέγη το 2012 και παρέμεινε ως τον Ιούλιο 2015 (επανεξελέγη τον Ιαν 2015) μεγάλη μέτοχος του ακτινοδιαγνωστικού κέντρου Αλεξίου-Γεροβασίλη ΟΕ στην Άρτα. Θα έπρεπε να είχε μεταβιβάσει το μερίδιό της τον Μάιο 2012. Δεν το έκανε. Γι’ αυτό οι τσιπριστές όλοι δεν θέλουν «αστυνομοκρατία» – για να μπορούν να παρανομούν ανενόχλητοι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *