Ισ366: Προπαγάνδα επί Σοβιετίας

Ισ366: Προπαγάνδα επί Σοβιετίας

- in Ιστορικά
0

Φαίνεται πως η ψευδολογία έρχεται πολύ εύκολα στους Ρώσους. Τα ψέματα που τόσο άνετα ξεφουρνίζουν ο Πούτιν και ο Λαβρόφ (και οι άλλοι συνεργάτες τους) είναι στην ένδοξη παράδοση του Σοβιετικού καθεστώτος που διήρκεσε 80 έτη.

Από τα τρία παραδείγματα που δίνω καταλαβαίνετε το μέγεθος της ξαδιαντροπιάς των ηγετών και καταπίεσης στη χώρα. Φεύγουν γρήγορα τέτοιες συνήθειες;

Η πρώτη αφίσα λέει απλά – «Εμείς μετατρέπουμε τις ερήμους σε εδάφη ευημερίας. Εκείνοι μετατρέπουν χωρά και πόλεις σε ερήμους»!

Η δεύτερη γράφει για την Παιδεία: «Στην ΕΣΣΔ, 1951- 55 η κατασκευή σχολείων (σε χωριά και πόλεις) αυξάνεται κατά 70%… Στις ΗΠΑ δίνουν μόνο 1% για Παιδεία και 74% για στρατιωτικές δαπάνες. Εκεί υπάρχουν 10 εκμ. αναλφάβητοι και 33% των παιδιών δεν μαθητεύουν.» Η ταμπέλα λέει πως το ερειπωμένο σχολείο είναι κλειστό.

Η τρίτη μιλάει για χώρες που έχουν συμμαχήσει με τις ΗΠΑ: «Για το Ισραήλ, την Αίγυπτο και το Πακιστάν, τα δόντια του κροκόδειλου (ο οποίος εκπροσωπεί το δολάριο) λένε «επιθετικότητα» και «κατασκοπία».

Στις 22/2/2022 ο Πούτιν διαβεβαίωνε τους πάντες πως δεν θα γινόταν εισβολή στην Ουκρανία.

Μετά τις 24/2 όταν ξεκίνησε πια η αισχρή εισβολή έλεγε πως γινόταν για να διώξουν του Ναζί και να καταστρέψουν τα μικροβιολογικά εργαστήρια που Αμερικανοί και Ουκρανοί έφτιαχναν ιούς. Αργότερα έφταιγε το ΝΑΤΟ που περικύκλωνε επιθετικά την Αγία Ρωσία που ποτέ δεν επιτέθηκε σε καμιά χώρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *