Ισ381: Heather Penney και Ουκρανία

Ισ381: Heather Penney και Ουκρανία

- in Ιστορικά
0

Γεννημένη 18 Σεπτ. 1974, είναι πρώην ταγματάρχης της αεροπορίας των ΗΠΑ και τώρα ειδική στην πολιτική άμυνας στο Ινστιτούτο Mitchell για Αεροπορικές Μελέτες (Arlington Virginia).

Η ίδια είχε πολεμήσει δυο σεζόν στο Ιράκ πετώντας F-16 τα οποία ακόμα θυμάται ένθερμα: είναι λέει σχετικά εύκολα να μάθεις να τα χειρίζεσαι και η ίδια θα μπορούσε και τώρα, παρά την απόσυρσή της από την Αεροπορία το 2006, να καθίσει στο πιλοτήριο.

Τον Μάιο 2023 είχε συνέντευξη με το Radio Liberty, που δημοσιεύθηκε στα Ρωσικά και ξανά δημοσιεύθηκε στα Αγγλικά στις 18 Αυγούστου.

Δηλώνει απερίφραστα πως παρακολουθούσε τις εξελίξεις στην Ουκρανία προσεκτικά από το 2014.

Ναι τα F-16 θα έκαναν και θα κάνουν μεγάλη διαφορά δίνοντας αρκετή κάλυψη στα στρατεύματα στο έδαφος – ακόμα και μια μοίρα 12-15 σκαφών. Μα για να έχει κάποια κυριαρχία στον αιθέρα η Ουκρανία χρειάζεται τουλάχιστον 3 και, καλύτερα, 4 μοίρες μαχητικών, δηλαδή περίπου 60.

Ναι, τα μαχητικά F-16, που έχουν μεγάλη ευελιξία και αποτελεσματικότητα, έπρεπε να είχαν δοθεί στην Ουκρανία το 2014, όταν οι Ρώσοι κατέλαβαν την Κριμαία και οι Δυτικοί δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Αυτά και άλλα όπλα και Νατοϊκός στρατός!

Ο σημερινός πόλεμος τριβής και φθοράς, που θυμίζει τις μάχες στη Γαλλία στον 1o ΠΠ (1914-18) είναι μια φυσική συνέχεια εκείνης της εισβολής του 2014 και της αδράνειας των Δυτικών.

Τώρα με τα F-16 πού δίνουν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι [Ολλανδία, Δανία κ.λπ.] οι Ουκρανοί θα έχουν ανωτερότητα διότι τα μαχητικά αυτά είναι τέταρτης γενιάς, πολύ πιο ανεπτυγμένα από τα Ρωσικά MiG-29 και σχεδιασμένα ώστε να λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό και στην Ευρώπη. Είναι ιδανικά για την Ουκρανία.

Καλώς εκπαιδεύονται Ουκρανοί πιλότοι από τους Ευρωπαίους συμμάχους (και αν χρειαστεί και από εμάς στις ΗΠΑ) διότι αυτά τα σκάφη, εύκολα στον χειρισμό, χρειάζονται συνεχή συντήρηση.

Η κα Πένι δεν μάσησε καθόλου τα λόγια της στην κριτική της για τη χώρα της και για το ΝΑΤΟ που επέτρεψαν στους Ρώσους να συμπεριφερθούν με τέτοια βαρβαρότητα.

Ήταν μια από τους πιλότους που στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 απογειώθηκε με το σκάφος της F-16 για να εμβολίσει το 3ο πολιτικό αεροπλάνο (United Boeing 257) που θα έπεφτε κάπου στην Ουάσιγκτον μα οι επιβάτες ξεσηκώθηκαν ενάντια στους τρομοκράτες και το σκάφος κατέπεσε μακριά από την πρωτεύουσα.

Γνώριζε πως με τον εμβολισμό η ίδια επίσης θα σκοτωνόταν. Πρόκειται για μια γενναία γυναίκα με πείρα πολέμου και λογική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *