Ισ273: Νέα Υόρκη (2)

Ισ273: Νέα Υόρκη (2)

- in Ιστορικά
0

Στο 267. Ιστορικά: Νέα Υόρκη: Σύντομη ιστορία έδωσα μια σύντομη ιστορία της φανταστικής μεγαλούπολης Νέας Υόρκης. Όπως είναι πια πασίγνωστο, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 φανατικοί ισλαμιστές τρομοκράτες κατέλαβαν δυο αμερικανικά επιβατικά αεροπλάνα με πάνω από 200 ταξιδιώτες μέσα και τα οδήγησαν να σφηνωθούν, σε διάστημα λίγων λεπτών το ένα μετά το άλλο, στους Δίδυμους Πύργους του Κέντρου Παγκοσμίου Εμπορίου οπότε και αφανίστηκαν 3.000 άνθρωποι. Στη φωτογραφία βλέπετε μια θέα της Νέας Υόρκης με τους Πύργους να έχουν καταρρεύσει μα και το άγαλμα της Ελευθερίας.

Δίπλα στο άγαλμα το 2006 στήθηκε ένα άλλο γλυπτό που παρουσιάζει συμβολικά την καταστροφή των 2 πύργων και τα δάκρυα, τη θλίψη και το πένθος για τους νεκρούς. Αυτό ήταν δώρο συμπόνιας και συμπαράστασης του λαού της Ρωσίας.

Έχει ύψος 100 πόδια (= περ. 35 μέτρα). Ονομάζεται Μνημείο της 11/9 «Το Δάκρυ», όπου η τεράστια μεταλλική σταγόνα συμβολίζει τα δάκρυα όλων όσων έκλαψαν εκείνη τη μέρα για τους νεκρούς στην καταστροφή των Δίδυμων Πύργων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *