257. Ιστορικά: Αραφάτ και Όσλο

257. Ιστορικά: Αραφάτ και Όσλο

Νικόδημος

Οι πολιτικοί του Ισραήλ ξεγελάστηκαν άγρια από τη Συμφωνία του Όσλο νομίζοντας πως η υπογραφή του Αραφάτ για ειρήνευση και οι δημόσιες δηλώσεις του που τελικά του χάρισαν το Νόμπελ Ειρήνης ήταν ειλικρινείς και θα έφερναν ειρηνική συνύπαρξη. 

Οι πανηγυρισμοί έπαψαν πολύ σύντομα καθώς ο Αραφάτ δήλωνε σε εφημερίδες της Αιγύπτου και της Ιορδανίας: “Μόνο ένα Παλαιστινιακό Κράτος θα συνεχίσει τον αγώνα να εκδιώξει τους εχθρούς από την Παλαιστίνη” – 18/11/1994. Οκτώ μήνες αργότερα δήλωσε: “Έχουμε ένα πρόγραμμα και αυτή είναι μια φάση του στην τακτική που ξεκινήσαμε το 1974” – Ιούλιος 1995.

Είναι πολύ παράξενο που Ευρωπαίοι καλοθελητές, όχι μόνο από τον κύκλο των αναρχοαριστερών, βλέπουν βία εκ μέρους του Ισραήλ μόνο στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των “Παλαιστινίων” καθώς οι Εβραίοι εποικούν νέα εδάφη ερημότοπων και βαθμιαία τα μετατρέπουν σε παραγωγικές μονάδες περιβολιών και λαχανόκηπων. Αγνοούν παντελώς, θεληματικά τις απάτες του Αραφάτ, τη διαφθορά των άλλων ηγετών που τον διαδέχτηκαν και τις επιθέσεις τους κατά αμάχων. 

H Washington Post δημοσίευσε άρθρο του Cal Thomas (7/3/1998) το οποίο πληροφορούσε πως ο Αραφάτ δήλωνε σε Άραβες διπλωμάτες στη Στοκχόλμη τα εξής: “Στα επόμενα 5 έτη θα έχουμε 6 με 7 εκμ Άραβες στη Δυτική Όχθη και στην Ιερουσαλήμ. Θα εξαφανίσουμε το κράτος Ισραήλ και θα εδραιώσουμε κράτος Παλαιστινίων. Θα κάνουμε ανυπόφορη τη ζωή των Εβραίων με έκρηξη του πληθυσμού μας κι άλλες τακτικές ψυχολογικού πολέμου. Οι Εβραίοι δεν θα θέλουν να ζουν ανάμεσα σε τόσους Άραβες. Δεν θέλουμε τους Εβραίους για τίποτα! Εμείς οι Παλαιστίνιοι θα καταλάβουμε όλα τα εδάφη και την Ιερουσαλήμ.” Τα ίδια δημοσίευσε την ίδια εποχή και το Middle East Digest. 

Λίγο αργότερα, Ιούλιος 2001, ο Αραφάτ δήλωνε στους οπαδούς του: “Να σκοτώνετε έναν έποικο κάθε μέρα… Να πυροβολείτε τους εποίκους παντού. Αλλοίμονο, αν τους αφήνετε να φθάνουν στα σπίτια τους ή να κινούνται ασφαλείς στους δρόμους. Μη δίνετε σημασία σε ό,τι λέω στα μίντια και στην τηλεόραση. Να προσέχετε μόνο όσα λέω σε σας, όσα γράφω σε οδηγίες για δράση.”

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δημοσιευμένες δηλώσεις του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Γιασέρ Αραφάτ, πρώην Αιγύπτιου από το Κάιρο που στους Δυτικούς παρουσίαζε ειρηνική συνύπαρξη με τους Εβραίους όλα εκείνα τα χρόνια. 

Ο Χάρτης για το Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος του 1968 παραμένει αμετάβλητος από τότε. Δεν δέχεται καμιά διαίρεση και μόνο όσοι Εβραίοι ζούσαν στην Παλαιστίνη πριν το 1880 (!!!) θα δικαιούνται να είναι Παλαιστίνιοι υπήκοοι! Καταπληκτικό!

– – –

Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may also like

Ε1325: Αυτονόητα μα σπάνια εφαρμοζόμενα!

Το βρέφος δεν είναι μισεί κανένα. Δεν είναι