Ε920: Τουρκία και Ισραήλ

Ε920: Τουρκία και Ισραήλ

1. Πρόσφατα (19/8/20) ένας Ισραηλινός Michael Davison, σε άρθρο του στο Διαδίκτυο αποκάλεσε τον Ερντογάν “υπερφίαλο φαφλατά” (overinflated windbag, κυριολεκτικά= παραφουσκωμένη σακούλα). Διότι μεθυσμένος από το όραμα της Νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ή Τουρκικής Υπερδύναμης ή Γαλάζιας Πατρίδας, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει πως δεν θα επέτρεπε στο Ισραήλ να καταλάβει εδάφη στη Δυτική Όχθη: θεωρεί εαυτόν αστυφύλακα και τροχονόμο στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή! Η Μοσάντ (η Ισραηλινή ΕΥΠ ή CIA) θεωρεί την Τουρκία πολύ πιο επικίνδυνη από το Ιράν. Μα οι Δυτικοί ζουν στα σύννεφα των συμφερόντων.

Και πώς ακριβώς θα επιβληθεί στο Ισραήλ;

Ναι, σίγουρα οι Άραβες δεν είναι πολύ ευτυχισμένοι με την παρουσία του υπεροπλισμένου Ισραήλ. Το Ιράν επίσης. Μα ούτε οι Παλαιστίνιοι δεν θέλουν τους Τούρκους με νωπές μνήμες από την καταπίεση των Οθωμανών ωσότου οι Άγγλο-Γάλλοι τους εκδίωξαν και τους περιόρισαν στη σύγχρονη Τουρκία.

2. Λίγο νωρίτερα ο Τραμπ ξεδίπλωσε την πρότασή του για την ειρήνευση και συμβίωση Αράβων και Ισραηλινών. Η Παλαιστινιακή Αρχή την είχε απορρίψει πριν από καιρό, μόλις το Αμερικανικό Σχέδιο αναφέρθηκε προ μηνών χωρίς καν να το εξετάσει ή να το δει.

Οι Παλαιστίνιοι ηγέτες, μωρόδοξοι φαφλατάδες κι αυτοί, θέλουν μια Παλαιστίνη εξολοκλήρου στη θέση του Ισραήλ και όλους τους Εβραίους πνιγμένους στη Μεσόγειο.

Τώρα πάλι, μαζί με κάποιους αριστερούς Ισραηλινούς (πολύ λίγοι αυτοί) φωνασκούν για τα εδάφη που πάνε να τους κλέψουν οι Σιωνιστές! Ποια εδάφη ακριβώς;

Στο τέλος της Βρετανικής κυριαρχίας, το 76% ήταν κρατικές γαίες. Το υπόλοιπο 24% ήταν μοιρασμένο σχεδόν εξίσου σε 3: α) Απόντες ιδιοκτήτες εκτός του Ισραήλ των οποίων τα εδάφη μετά από 15 έτη πέρασαν στο κράτος. β) Ιδιοκτησίες ατομικές και συλλογικές ντόπιων Αράβων που ζούσαν στο Ισραήλ και δεν παρασύρθηκαν από τις τζούφιες υποσχέσεις των Αράβων ηγετών να φύγουν. γ) Ιδιοκτησίες Εβραίων, ατομικές και συλλογικές.

Ποια εδάφη, λοιπόν, θα κλέψουν οι Ισραηλινοί;

3. Η Ιορδανία αρνήθηκε την απορρόφηση της Δυτικής Όχθης, ιδίως μετά την τραγελαφική απόπειρα των Παλαιστινίων να ανατρέψουν τον βασιλιά Χουσεΐν. Η Αίγυπτος αρνήθηκε την Γάζα!

Μα πώς ακριβώς σκοπεύει ο Ερντογάν να εμποδίσει το Ισραήλ να αξιοποιήσει αναξιοποίητες περιοχές της Δυτικής Όχθης;

Οι τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις είναι ήδη απασχολημένες με τους Κούρδους, με τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία και με τους Λίβυους. Ακόμα κι αν έχει αρκετές ικανές εφεδρείες, νομίζει ο Ερντογάν πως θα εισβάλει χωρίς να απωθηθεί με ματωμένο πρόσωπο; Νομίζει πως οι Ιρανοί, οι Σύριοι, οι Αιγύπτιοι και οι Ρώσοι θα παρακολουθήσουν την κτηνώδη επεκτατικότητά του αδιάφορα; Μετά, τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, που, σαν την Αίγυπτο, έχουν συνάψει καλές σχέσεις και συμμαχία με το Ισραήλ, έχουν ήδη στείλει ναυτικό για κοινές ασκήσεις με την Ελλάδα!…

Θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε την ικανότητα του ναυτικού και της αεροπορίας της Τουρκίας καθώς επιτίθεται στο Ισραήλ. Μα δεν θα το δούμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *