Άραβες και Ισραηλινοί (7)

Άραβες και Ισραηλινοί (7)

1. Ο κόσμος είναι παράξενος. Υπάρχει μεγάλη συμπάθεια από πολλές οργανώσεις (μερικές σφραγίδες μόνο) και πολύ κόσμο για τους Παλαιστίνιους. Ως επί το πλείστον δεν είναι Άραβες και οπωσδήποτε όχι αραβικές κυβερνήσεις – εκτός από λόγια για να μη φαίνονται άσπλαχνοι.

Το παράξενο είναι πώς όλοι αυτοί αγνοούν πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε από Άραβες ηγέτες, μερικοί από τους οποίους εκπαιδεύτηκαν στην ΕΣΣΔ ή από σοβιετικούς πράκτορες. Όπως έδειξα σε προηγούμενα άρθρα το παλαιστινιακό πρόβλημα είναι δημιούργημα Σοβιετικών και Ρουμάνων.

Αυτό το ιστορικό γεγονός δεν είναι γενικά γνωστό. Μα είναι γνωστή η τρομοκρατική βία που έχουν εξαπολύσει φανατικοί Άραβες, Παλαιστίνιοι και μη κατά Εβραίων και Δυτικών γενικά, μα και αμάχων στο Ισραήλ.

Εντούτοις αυτός ο κόσμος υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους κι επικρίνει ακατάπαυστα και αυστηρά τους Ισραηλινούς.

2. Αν το Ισραήλ χάσει έναν πόλεμο – οποιονδήποτε – από τους Άραβες (Αραβία, Αίγυπτος, Ιορδανία, Συρία) ή τους Ιρανούς, θα αφανιστεί. Όπως είπε κάποτε ο Αραφάτ «Δεν θα σταματήσουμε ωσότου επιστρέψουμε στην πατρίδα μας και το Ισραήλ καταστραφεί παντελώς… Δεν θέλουμε ειρήνη μα νίκη. Ειρήνη για μας σημαίνει την καταστροφή του Ισραήλ».

Αυτά τα αισθήματα διαλαλούν και οι σημερινοί ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής που έχουν αντικαταστήσει την ΟΑΠ και παραμένουν ως δημοκρατική κυβέρνηση δίχως εκλογές εδώ και δεκαπέντε έτη!

Αυτό επίσης είναι γνωστό. Όπως είναι γνωστό πως βάζουν εκτοξευτήρες πυραύλων σε σχολεία και νοσοκομεία έτσι που να υπάρχουν θύματα αμάχων αν οι Ισραηλινοί προσπαθήσουν να εξουδετερώσουν αυτά τα τρομοκρατικά όπλα.

Για τον ίδιο λόγο οι Άραβες τρομοκράτες χρησιμοποιούν ως ασπίδες γυναικόπαιδα.

3. Όποτε το Ισραήλ και οι κάτοικοι του (που περιλαμβάνουν και πολλούς Άραβες) δεχθούν επίθεση, πρέπει, σύμφωνα με τα κριτήρια των φίλο-αραβικών ομάδων, να δείξουν αυτοσυγκράτηση, σάμπως και πρόκειται για παιχνίδι και όχι για Ισραηλινούς νεκρούς και τραυματίες.

Είναι παράξενο μα ποτέ αυτές οι οργανώσεις δεν βγάζουν ένα σύνθημα που να λέει στους Άραβες – «Φτάνει, αφήστε τους Ισραηλινούς να ζήσουν επίσης!»

Η Ιορδανία έκανε ειρήνη με το Ισραήλ, μα όταν το Ισραήλ προσέφερε πίσω τη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, οι Άραβες είπαν «Όχι!» Δεν ήθελαν πίσω τους Παλαιστίνιους που ήταν μπελάς!

Η Αίγυπτος έκανε ειρήνη ομοίως και δέχτηκε πίσω το Σινά μα δεν δέχτηκε την Λωρίδα της Γάζας: δεν ήθελε τον μπελά των Παλαιστινίων!

Η Συρία αρνείται πεισματικά να κάνει ειρήνη με το Ισραήλ. Αρνείται ακόμα και να έχει συνομιλίες. Απεναντίας προσκάλεσε την Χεζμπολάχ (Άραβες–Παλαιστίνιοι τρομοκράτες) και την Ιρανική Επαναστατική Φρουρά στο έδαφός της. Έτσι και οι Ισραηλινοί αρνούνται να δώσουν πίσω τα υψώματα Γκολάν.

1 Comment

  1. Τα υψώματα του ΓΚΟΛΑΝ αποτελούν -μετά την κατάληψή τους από το ΙΣΡΑΗΛ – στρατηγική ασπίδα υπέρ του & υπέρ των Ισραηλινών αγροτών που ζούν & εργάζονται καλλιεργώντας την εύφορη πεδιάδα που εκτείνεται στους πρόποδες του.
    Παλαιώτερα, όταν τα υψίπεδα του ΓΚΟΛΆΝ ανήκαν στην κατοχή τής ΣΥΡΙΑΣ, οι ΣΥΡΙΟΙ στρατιωτικοί, -όποτε δεν οργάνωναν προγραμματισμένες επιθέσεις κατά των αμάχων Ισραηλινών αγροτών- χρησιμοποιούσαν τα στρατιωτικά φυλάκια τους στα υψίπεδα, ως διαρκές παρατηρητήριο & πολύ συχνά, έκαναν στρατιωτικά γυμνάσια, τα οποία ωστόσο διέθεταν αληθινά πυρά κατά των ανυποψίαστων ισραηλινών αγροτών , έτσι για πλάκα …!
    Σημειωτέον, πως στην κορυφογραμμή , όπου εκτείνονταν τα ΣΥΡΙΑΚΆ φυλάκια στα υψίπεδα του ΓΚΟΛΑΝ, οι ΣΥΡΙΟΙ εγκαταστάθηκαν εκεί όπου η ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ είχε ήδη χτίσει ανάμεσα στα άλλα & ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΡΩΜΑΪΚΑ ΛΟΥΤΡΑ , διότι η θέα προς την πεδιάδα ήταν εξαιρετικής ομορφιάς !
    ΒΕΤΑ ΜΑΤΑΘΙΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *