Άραβες και Ισραηλινοί (3)

Άραβες και Ισραηλινοί (3)

1. Η σύγκρουση μεταξύ των δύο Παλαιστίνιων (Μουσουλμάνων και Ιουδαίων) είναι ένα πολύ περιπλεγμένο ζήτημα. Υπάρχουν πολλά και μεγάλα συμφέροντα πολλών κρατών που εμπλέκονται και υποστηρίζουν τη μια ή την άλλη πλευρά.

Δεν υπάρχει δυστυχώς καμιά αμερόληπτη αφήγηση, καμιά αμερόληπτη περιγραφή και ανάλυση. Αριθμοί και γεγονότα διαφέρουν ανάλογα με το ποιος συντάσσει την έκθεση. Ακόμα κι εκθέσεις και αποφάσεις του ΟΗΕ δεν είναι αμερόληπτες κι αντικειμενικές.

Δεν θα αναφερθώ σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αφού δεν υπήρξε ποτέ Παλαιστίνη-κράτος και όταν η περιοχή ονομάστηκε «Παλαιστίνη» στη Βρετανική επικυριαρχία 1919-1948 αυτή περιλάμβανε και την Ιορδανία και άλλα εδάφη. Οπότε μένω με Ισραηλινούς (το «Ισραήλ» πάει πίσω στην Παλαιά Διαθήκη, δηλ. 3.500 έτη περίπου) Άραβες Μουσουλμάνους.

2. Κάποιος φιλο-Άραβας «ιστορικός» ισχυρίζεται πως οι «Παλαιστίνιοι» δεν εμφανίστηκαν στην περιοχή το 600 κχ (=μΧ) όταν οι Άραβες είχαν επιδοθεί στις πολεμικές εκστρατείες και κατακτήσεις τους. Όχι, λέει, είναι οι ντόπιοι κάτοικοι της Καναάν και οι Εβραίοι ήρθαν και αποίκισαν τα εδάφη το 1300-1200 πκχ.

Είναι όμοιο επιχείρημα, όμοια προσέγγιση, με τους φιλο-τούρκους ιστορικούς που λένε πως οι σημερινοί Τούρκοι είναι απόγονοι των Χετταίων που ζούσαν στην Ανατολία (=Μικρά Ασία) το 1600-1300 πκχ, πολύ προτού καταλάβουν τη χώρα οι Έλληνες.

Και στις δυο περιπτώσεις αγνοούνται θεληματικά μερικά απλά γεγονότα. Η σύγκρουση είναι μεταξύ δυο πλευρών όχι επειδή διαφέρουν ως προς το DNA (=ως προς τη φυλή και το αίμα), μα ως προς τη γλώσσα και τη θρησκεία.

Ούτως ή άλλως οι Χετταίοι ζούσαν μόνο στο βορειοανατολικό τμήμα της Ανατολίας: υπήρχαν διαφορετικές γλώσσες – Luvian, Palaic, Lycian, Lydian, Phrygian, Hivorian, Urartan, σκόρπιες εδώ κι εκεί (The Ancient Languages of Asia Minor, (επιμ.) R.D. Woodward, 2008 Cambridge Un. Press, U.K.)

Αλλά το κύριο γεγονός είναι πως το Ισλάμ, ο Μωαμεθανισμός, ήρθε στη Μέση Ανατολή τον 7ο αιώνα κχ (και οι Τούρκοι πολύ αργότερα)!

3. Οι φιλο-Ισραηλινές πηγές λένε πως οι Άραβες αρνήθηκαν κάθε συμφωνία και αποχωρούσαν από τις διαπραγματεύσεις. Οι φιλο-Αραβικές πηγές λένε το αντίθετο.

Οι μεν λένε πως οι Άραβες δεν τηρούσαν υποσχέσεις διότι πάντα ήθελαν την εξαφάνιση των Εβραίων και, σίγουρα, του Ισραήλ, άσχετα με δημόσιες δηλώσεις τους. Οι δε ισχυρίζονται το αντίθετο και πως οι Εβραίοι άλλα δήλωναν δημόσια.

Οι μεν λένε πως η βία ξεκίνησε με τους Άραβες. Οι δε ισχυρίζονται πως η βία πάντα ξεκινούσε με τους Ισραηλινούς.

Οι μεν λένε πως οι Ισραηλινοί κατοικούν συνεχώς στην περιοχή από πανάρχαιους χρόνους, έστω και με μικρούς αριθμούς μετά τη Διασπορά που επέβαλαν οι Ρωμαίοι στον 2ο αιώνα κχ. Οι δε εισάγουν τους Καναανίτες, που δεν ήταν Μουσουλμάνοι και δεν μιλούσαν Αραβικά και αναφέρουν αριθμούς κατοίκων: μόλις 40.000 Εβραίοι και 600.000 Άραβες το 1900.

Μια άλλη φιλο-αραβική έκθεση δίνει 60.000 Εβραίοι και 600.000 Άραβες το 1918. Και το 1936 364.000 Εβραίοι και 983.000 Άραβες.

4. Εγώ εδώ μένω με μερικά γεγονότα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

α) Σήμερα υπάρχουν γενικά τρομερές ροές Μουσουλμάνων από την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, τη Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν οι οποίοι δεν πάνε σε αραβικές χώρες μα κατευθύνονται στην Ευρώπη μέσω Ιταλίας και, κυρίως Ελλάδας. Υπάρχουν πάμπλουτες αραβικές χώρες με τεράστιες εκτάσεις και πολλούς πόρους – και ίδια θρησκεία. Οι αραβικές αυτές χώρες δεν κάνουν τίποτα για να ανακουφίσουν αυτούς τους εξαθλιωμένους ανθρώπους. Η στάση αυτή των πλούσιων Αράβων Μουσουλμάνων προδίδει μια καθόλου ελκυστική ανθρωπιστική νοοτροπία.

β) Ξέρουμε πως υπήρξαν αραβοεβραϊκές συγκρούσεις στην περιοχή (και σε πολλές αραβικές χώρες) και στον 19ο αιώνα και στις πρώτες δεκαετίες του 20ού. Είναι μάλλον απίθανο μια μειοψηφία Εβραίων περιτριγυρισμένη από εκατοντάδες χιλιάδες αλλόθρησκους να ξεκινούσε πρώτη βιαιοπραγίες, αφού ήξεραν πως τελικά θα έχαναν. Όπως έγινε στη Γερμανία και τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα. Φαντάζεστε έναν Εβραίο ή μια πολυπληθή συμμορία Εβραίων να τα βάζει με τους Ναζί ή νωρίτερα με τους χιτλερικούς ταγματασφαλίτες;

γ) Στο Ισραήλ σήμερα ζουν 2 εκμ. Άραβες και δεν έχουν καμιά διάθεση να φύγουν μα ούτε να υποστηρίξουν τα αιτήματα των «Παλαιστινίων». Απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα κι έχουν εκπροσώπους στη Ισραηλινή Βουλή (Κνεσέτ).

Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

1 Comment

  1. Στο άρθρο αναφέρονται αλήθειες που είτε αγνοούνται, είτε αποκρύπτονται από τη δημοσιότητα εσκεμμένα!!!!!!
    Ενα άλλο άγνωστο ζήτημα, είναι , πως το ΙΣΡΑΗΛ χρηματοδοτεί αδρά το Παλαιστινιακό κράτος , με εκατομμύρια δολάρια μηνιαία, όπως η ΕΥΡΩΠΗ, Η U.S.A. , ο ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ κλπ, κλπ!
    Διότι κανείς δεν αμφισβητεί την ευφυϊα του Παλαιστινιακού λαού !
    Ωστόσο, αυτή η αστείρευτη χρηματοδότηση μοιάζει να εξανεμίζεται & μάλοστα προς λάθος κατεύθυνση , αφού οι Κυβερνώντες τους δεν προχωρούν στην υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής στο -υπό ανάπτυξη- ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ κράτος, με συνέπεια πχ ακόμη & οι πλέον προνομιούχες συνοικίες της ΡΑΜΑΛΑ, συχνά να έχουν χαοτική ρημοτομία , με ετοιμόρρορπα εγκαταλελειμμένα κτίρια, δίπλα σε νεόκτιστα & όλα μαζί, να γειτνιάζουν με αποκρουστικούς σκουπιδότοπους!
    Παρόμοια κατάσταση επικρατεί & στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Νοσοκομεία τους…….κλπ!
    Αραγε, που σκορπίζονται οι αστείρευτοι χρηματιδοτικοί πόροι που λαμβάνονται σε μηνιαία βάση από ΕΥΡΩΠΗ, ΙΣΡΑΗΛ , ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ (που κολυμπάνε στα πετροδολλάρια) κλπ, κλπ ……..!
    Γιατί η Παλαιστινιακή κυβέρνηση αποφεύγει να μιμηθεί το εγγύς περίτρανο παράδειγμα του ΙΣΡΑΗΛ, για τη βέλτιστη διοχέτευση των κρατικών πόρων ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ & ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ, για την ανάπτυξη των κρατικών υποδομών κλπ, κλπ ?
    Δηλ, ποιό το όφελος του να διατηρείς την αθλιότητα , εκεί όπου θα μπορούσε να ανθίσει η ανακούφιση, η πρόοδος , ο πολιτισμός , η ΤΑΞΗ κλπ, μεταστρέφοντας το μίσος & τη ζήλεια σε ΕΥΓΕΝΗ ΑΜΙΛΛΑ , ΠΡΟΟΔΟ , ΥΓΕΙΑ & ΕΥΗΜΕΡΙΑ ?
    ΒΕΤΑ ΜΑΤΑΘΙΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *