Ισ385βΙΠ21:Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί

Ισ385βΙΠ21:Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί

Οι μόνοι που καταπιέζουν τα δίκαια των Παλαιστινίων (ή Αράβων μουσουλμάνων που αυτοβαπτίστηκαν, με τη βοήθεια της σοβιετικής KGB και Ρουμανικών Υπηρεσιών τη δεκαετία 1970, “Παλαιστίνιοι”) είναι οι ίδιοι αυτοί Άραβες, οι άλλοι Άραβες και κυρίως οι ηγέτες τους.

Η κα. Αγγελική Σπανού έγραψε στην Καθημερινή 9/10 μια ανάλυση των αποτελεσμάτων των Αυτοδιοικητικών εκλογών μα επεκτάθηκε σ’ ένα σχόλιο για τη φρίκη της σύγκρουσης Παλαιστινίων και Ισραηλινών: “ενίσχυση των δυνάμεων του ΚΚΕ μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ… θυμίζει τα δίκαια των Παλαιστινίων.”

Δεν ξέρω πώς ακριβώς συνδέονται τα δυο γεγονότα, μα κι άλλοι έχουν γράψει εκτενέστερα με αβυσσαλέα άγνοια για την ατέρμονη επιθετικότητα των Αράβων ισλαμιστών εναντίον Ισραηλινών.

Στη φωτό αυτοί όλοι είναι ηγέτες των Παλαιστινίων (και της Χαμάς, ο 1ος, ο Mashaal) και όλοι εκατομμυριούχοι.

Λοιπόν, οι μόνοι που καταπιέζουν τα δίκαια των Παλαιστινίων (ή Αράβων μουσουλμάνων που βαπτίστηκαν “Παλαιστίνιοι” με τη βοήθεια της σοβιετικής KGB και Ρουμανικών Υπηρεσιών τη δεκαετία 1970) είναι οι ίδιοι αυτοί Άραβες, οι άλλοι Άραβες και κυρίως οι ηγέτες τους, που εδώ και δεκαετίες σφετερίζονται τις παχυλές χορηγίες του ΟΗΕ, των ΗΠΑ, της Ευρώπης και των πλουσίων Αραβικών κρατών για μια ζωή πολυτέλειας (με Μερσεντές και BMW, βίλες, γιοτ, ιδιωτικά τζετ και διακοπές σε χλιδάτα ξενοδοχεία στα Εμιράτα), ενώ οι άλλοι “πρόσφυγες” ζουν σε φοβερή φτώχεια και βρομιά σε “προσφυγικά στρατόπεδα”.

Και οι “πρόσφυγες” δεν μπορούν να γίνονται πολίτες με δική τους περιουσία στα Παλαιστινιακά εδάφη, μα κρατούνται αιχμάλωτοι κυριολεκτικά στα στρατόπεδα, για ν’ αυξάνονται οι επιχορηγήσεις (για πρόσφυγες) από τον ΟΗΕ!

Συγκρίνετε το στρατόπεδο με τις πολυτελείς βίλες των ηγετών που νοιάζονται δήθεν για τον λαό τους!

Γενικά δεν αναγνωρίζεται πώς οι άνθρωποι προκαλούν οι ίδιοι τις συμφορές που αποδίδουν σε άλλους ή στο άσπλαχνο Πεπρωμένο. Καλό παράδειγμα οι Άραβες που αποκαλούνται Παλαιστίνιοι. Ναι, φαίνονται να έχουν αδικηθεί από άλλους, τους Βρετανούς και τους Εβραίους που εγκαθίδρυσαν το Ισραήλ σε εδάφη που θεωρούν δικά τους. Είναι μάλιστα διαιρεμένοι σε δύο υπανάπτυκτες κοινωνίες – τη Λωρίδα της Γάζας, στα σύνορα με το νοτιοανατολικό Ισραήλ, και τη Δυτική Όχθη του ποταμού Ιορδάνη. Επίσης είναι αρκετοί διασκορπισμένοι στον Λίβανο και άλλα αραβικά κράτη.

Εκ πρώτης όψεως, για τον άνθρωπο που δεν γνωρίζει τις ιστορικές συνθήκες, αδικήθηκαν άγρια από τους Δυτικούς και τον ΟΗΕ. Αλλά λίγη έρευνα και λίγη απόσπαση παρουσιάζει μία διαφορετική εικόνα. Οι μίζερες συνθήκες στις οποίες φυτοζωούν στις δύο κοινωνίες τους είναι καθαρά δικό τους δημιούργημα.

Πρώτα – πρώτα οι ίδιοι οι ηγέτες τους παρότρυναν να αφήσουν τα πάτρια εδάφη τους και να αυτό-εκδιωχθούν στα γειτονικά αραβικά εδάφη. Εκεί θα σχημάτιζαν τα στρατεύματα που θα ρίχνονταν στο νεότευκτο και αδύναμο Ισραήλ από τον βορρά (Λίβανος, Συρία), από την ανατολή (Ιορδανία, Ιράκ) και από τον νότο (Αίγυπτος). Ίσως γι’ αυτό και να είχαν διαιρεθεί στη Γάζα και τη ΔΟ: για να υπάρχουν πάντα δύο μέτωπα για τους Ισραηλινούς.

Μόνο που οι Ισραηλινοί αποδείχθηκαν εξαιρετικά εργατικοί, οργανωμένοι, ετοιμοπόλεμοι και ανυποχώρητοι (διότι δεν είχαν πουθενά για να υποχωρήσουν)! Οι Άραβες αποδείχθηκαν επανειλημμένα μεγάλοι μπουνταλάδες χάνοντας τον έναν πόλεμο μετά τον άλλο και ας άνοιγαν τρία μέτωπα κατά του Ισραήλ. Όπως απέτυχαν στους πολέμους (και πετύχαιναν χάρη στους Ρώσους και τον ΟΗΕ ανακωχή προτού εξευτελιστούν πλήρως) έτσι απέτυχαν επί 7 δεκαετίες να αναπτυχθούν οικονομικά, ενώ το Ισραήλ είναι η καλύτερη δημοκρατία, το πιο ισχυρό και οικονομικά το πιο ανεπτυγμένο κράτος στη Μέση Ανατολή.

Όταν ο βασιλιάς Χουσείν της Ιορδανίας τους πρόσφερε καταφύγιο και αυτοί πήγαν κατά χιλιάδες, οργάνωσαν εξέγερση κατά του βασιλιά και του καθεστώτος (ο Μαύρος Σεπτέμβρης). Τα Ιορδανικά στρατεύματα τους κυνήγησαν ανελέητα και αυτοί βρήκαν καταφύγιο και ασφάλεια στο Ισραήλ! Μετά έκαναν κάτι παρόμοιο στον Λίβανο. Αργότερα ο Σαντάμ Χουσείν του Ιράκ τους χρησιμοποίησε ως πράκτορες για να υπονομεύσουν την ασφάλεια στο Κουβέιτ.

Κανένα αραβικό κράτος δεν τους θέλει πλέον και ας τους στηρίζουν με την απηρχαιωμένη συνθηματολογία τους. Και αυτή είναι η πραγματικότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *