Ισ386βΙΠ24: Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί (4)

Ισ386βΙΠ24: Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί (4)

Οι τρομοκράτες (εκτός φωτό) πυροβολούν αδιακρίτως αμάχους….

Η κα Αγγελική Σπανού έγραψε στην Καθημερινή 9/10 μια ανάλυση των αποτελεσμάτων των Αυτοδιοικητικών εκλογών μα επεκτάθηκε σ’ ένα σχόλιο για τη φρίκη της σύγκρουσης Παλαιστινίων και Ισραηλινών: “ενίσχυση των δυνάμεων του ΚΚΕ μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, θυμίζει τα δίκαια των Παλαιστινίων.”

Δεν ξέρω πώς ακριβώς συνδέονται τα δυο γεγονότα, μα άλλοι έχουν γράψει εκτενέστερα με αβυσσαλέα άγνοια για την ατέρμονη τρομοκρατία των φανατικών Αράβων ισλαμιστών κατά των Ισραηλινών.

Οι μόνοι που καταπιέζουν τα δίκαια των Παλαιστινίων (ή Αράβων μουσουλμάνων που βαπτίστηκαν, με τη βοήθεια της σοβιετικής KGB και Ρουμανικών Υπηρεσιών τη δεκαετία 1970, “Παλαιστίνιοι”) είναι οι ίδιοι αυτοί Άραβες Ισλαμιστές, οι άλλοι Άραβες και κυρίως οι Παλαιστίνιοι ηγέτες τους, που εδώ και δεκαετίες σφετερίζονται τις παχυλές χορηγίες του ΟΗΕ, των ΗΠΑ, της Ευρώπης και των πλουσίων Αραβικών κρατών για μια ζωή πολυτέλειας (με Μερσεντές, βίλες, γιοτ, ιδιωτικά τζετ και διακοπές σε χλιδάτα ξενοδοχεία στα Εμιράτα), ενώ οι άλλοι, οι κοινοί “πρόσφυγες” ζουν σε φοβερή φτώχεια και βρομιά (βλ Ε1798: Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί).

Και οι “πρόσφυγες” δεν γίνονται πολίτες με δική τους περιουσία στα Παλαιστινιακά εδάφη, μα κρατούνται αιχμάλωτοι κυριολεκτικά σε προσφυγικά στρατόπεδα, για ν’ αυξάνονται οι επιχορηγήσεις (για πρόσφυγες) από τον ΟΗΕ!

Γενικά δεν αναγνωρίζεται πως οι άνθρωποι προκαλούν οι ίδιοι τις συμφορές που αποδίδουν σε άλλους ή στο άσπλαχνο Πεπρωμένο. Καλό παράδειγμα οι Παλαιστίνιοι που εξετάζουμε.

Ναι, φαίνονται να έχουν αδικηθεί από άλλους, τους Βρετανούς και τους Εβραίους που εγκαθίδρυσαν το Ισραήλ σε εδάφη που θεωρούν δικά τους. Είναι μάλιστα διαιρεμένοι σε δύο υπανάπτυκτες κοινωνίες – τη Λωρίδα της Γάζας, στα σύνορα με το νοτιοανατολικό Ισραήλ, και τη Δυτική Όχθη του ποταμού Ιορδάνη. Επίσης είναι αρκετοί διασκορπισμένοι στον Λίβανο και άλλα αραβικά κράτη.

Εκ πρώτης όψεως, για τον άνθρωπο που δεν γνωρίζει τις ιστορικές συνθήκες, αδικήθηκαν άγρια από τους Δυτικούς και τον ΟΗΕ. Αλλά λίγη έρευνα και λίγη απόσπαση παρουσιάζει μία διαφορετική εικόνα.

Οι μίζερες συνθήκες στις οποίες φυτοζωούν στις δύο κοινωνίες τους είναι καθαρά δικό τους δημιούργημα. Και πρώτα πρώτα οι ίδιοι οι ηγέτες τους παρότρυναν να αφήσουν τα πάτρια εδάφη τους και να αυτό-εκδιωχθούν στα γειτονικά αραβικά εδάφη. Εκεί θα σχημάτιζαν τα στρατεύματα που θα ρίχνονταν στο νεότευκτο και αδύναμο Ισραήλ από τον βορρά (Λίβανος , Συρία), από την ανατολή (Ιορδανία, Ιράκ) και από τον νότο (Αίγυπτος). Ίσως γι’ αυτό και να είχαν διαιρεθεί στη Γάζα και τη ΔΟ: για να υπάρχουν πάντα δύο μέτωπα για τους Ισραηλινούς. Μετά είναι οι τωρινοί ηγέτες τους, διεφθαρμένοι ως το μεδούλι.

Οι Ισραηλινοί αποδείχθηκαν εξαιρετικά εργατικοί, οργανωμένοι, ετοιμοπόλεμοι και ανυποχώρητοι (διότι δεν είχαν πουθενά για να υποχωρήσουν)! Οι Άραβες αποδείχθηκαν επανειλημμένα μεγάλοι μπουνταλάδες χάνοντας τον έναν πόλεμο μετά τον άλλο και ας άνοιγαν τρία μέτωπα κατά του Ισραήλ. Όπως απέτυχαν στους πολέμους ( και πετύχαιναν χάρη στους Ρώσους και τον ΟΗΕ ανακωχή προτού εξευτελιστούν πλήρως) έτσι απέτυχαν επί 7 δεκαετίες να αναπτυχθούν οικονομικά ενώ το Ισραήλ είναι η καλύτερη δημοκρατία, το πιο ισχυρό στρατιωτικά και οικονομικά το πιο ανεπτυγμένο κράτος στη Μέση Ανατολή.

Το Ισραήλ, ναι, δέχθηκε αρκετή οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ και από Εβραίους διάσπαρτους ανά τον κόσμο. Μα είχε να αντιμετωπίσει αφενός τα γειτονικά αραβικά κράτη που τα εξόπλιζαν οι Σοβιετικοί και τώρα το Ιράν, τις ακατάπαυστες τρομοκρατικές επιθέσεις των πολεμιστών της Χαμάς και Χεζμπολάχ και την έχθρα πολλών Δυτικών. Επιβίωσε και αναπτύχθηκε.

Μα και οι Αραβο–παλαιστίνιοι δέχθηκαν δισεκατομμύρια από Άραβες και Δυτικούς που εχθρεύονταν το Ισραήλ (και τους Εβραίους γενικότερα). Είναι άγνωστα τα ποσά βοήθειας που συγκεντρώθηκαν. Διότι ουδέποτε ζητήθηκαν από τους δωρητές λογαριασμοί για το ξόδεμα των χρημάτων. Τεράστια ποσά πήγαν, φυσικά στις τρομοκρατικές ή, έστω, αντάρτικες οργανώσεις, Χαμάς και Χεζμπολάχ για να ανατινάζουν αεροπλάνα και να σκοτώνουν Ισραηλινούς πολίτες και άλλους μη-μουσουλμάνους ως παράπλευρες απώλειες.

Δεν θα μάθουμε ποτέ τι ποσά δόθηκαν στους τρομοκράτες και τι ποσά στους φτωχούς Αραβοπαλαιστίνιους και τι ποσά σφετερίστηκαν οι ηγεσίες τους. Ποτέ δεν έγινε έλεγχος!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *