Ε1832: Ελλιπής Ισραηλινή πληροφόρηση

Ε1832: Ελλιπής Ισραηλινή πληροφόρηση

Το Ισραήλ βοηθάει τους Άραβες όσο του το επιτρέπουν και οι Γαζανοί και οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης. Μα οι φανατικοί δεν το επιτρέπουν

Διαβάζω τις ημερήσιες αναφορές του ΚΕΣΙ κι άλλες πληροφοριακές ιστοσελίδες από το Ισραήλ. Τις βρίσκω παλαιομοδίτικες και αδύναμες. Σε σύγκριση με την άγρια προπαγάνδα των Παλαιστινίων και των υποστηρικτών τους, που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι ούτε φιλο-Μουσουλμάνοι ούτε αναρχοαριστεροί.

Ορθά η Ισραηλινή πληροφόρηση μένει με πραγματικά γεγονότα και αληθινά δεδομένα. Μα δεν είναι αρκετά αυτά. Συχνά είναι κουτσουρεμένα ή συναισθηματικά δίχως έκκληση σε αληθινό συναίσθημα ή στη Λογική.

Πολλές από τις φρικαλεότητες των τρομοκρατών δεν δημοσιοποιούνται στο ευρύτερο κοινό (μόνο σε δημοσιογράφους ή πολιτικούς ξένους) για να μην πληγωθούν οι συγγενείς και φίλοι. Μα είναι λόγος ουσιαστικός αυτός;

Οι τρομοκράτες πυροβολούν (ή μαχαιρώνουν) δικούς τους όταν αυτοί απομακρύνονται από επικίνδυνα μέρη όπου βομβαρδίζει το Ισραήλ. Γιατί δεν δείχνουν σε βίντεο τέτοια περιστατικά; Ή περιστατικά όπου οι Παλαιστίνιοι χρησιμοποιούν αμάχους πολίτες ως ασπίδες;

Αντ’ αυτών παρουσιάζουν τα ωραία παρατεταγμένα όπλα που βρέθηκαν π.χ στο νοσοκομείο Al Shifa μα όχι στα σημεία ακριβώς που βρέθηκαν. (Έχω δει ένα πρόσφατο βίντεο με όπλα φυλαγμένα στα υπόγεια του νοσοκομείου.)

Ούτε δείχνουν τους τρομοκράτες να εμποδίζουν νοσοκομεία να δεχτούν βοήθεια σε καύσιμα, ιατρικά υλικά, και αραβομαθείς γιατρούς κλπ.

Μια άλλη σοβαρή έλλειψη είναι μια συχνή κι επαναλαμβανόμενη σειρά άρθρων που να δείχνουν πως:

1. Δεν υπάρχει απαρτχάιντ στο Ισραήλ.

2. Οι Ισλαμιστές στο Ισραήλ ευημερούν και δεν θέλουν να μετακομίσουν σε Παλαιστινιακές περιοχές.

3. Οι Εβραίοι δεν “έκλεψαν” ή ”άρπαξαν” την ανύπαρκτη “Παλαιστίνη” από τους Άραβες. Είναι οι Ισλαμιστές Άραβες στον 7ο και 8ο αιώνα που δια πυρός και σιδήρου επέβαλαν την καταπιεστική θρησκεία τους στη Μέση Ανατολή. Η “Παλαιστίνη” ως κράτος είναι μια επινόηση των Σοβιετικών και Ρουμανικών μυστικών υπηρεσιών τη δεκαετία 1970 μετά την Ισραηλινή νίκη στον πόλεμο Yom Kipur (πόλεμος των 7 ημερών).

4. Το Ισραήλ βοηθάει τους Άραβες όσο του το επιτρέπουν και οι Γαζανοί και οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης. Μα οι φανατικοί δεν το επιτρέπουν!

5. Οι δήθεν αποικίσεις σε δήθεν παλαιστινιακές περιοχές είναι παντελώς νόμιμες – στην περιοχή C!

6. Οι ηγέτες των Παλαιστινίων ζουν σε αμύθητη πολυτέλεια σε μουσουλμανικές χώρες (Τουρκία, Κατάρ) ενώ φανατίζουν τον φτωχό λαό να κάνει πόλεμο και να σκοτώνει και να πεθαίνει για χάρη τους.

7. Οι Παλαιστίνιοι αρνούνται εξ αρχής (και λόγω Κορανίου) να δεχτούν δύο κράτη και ειρηνική συνύπαρξη. Θέλουν να αφανίσουν το Ισραήλ και οι μη-Ισλαμιστές, όσοι απομείνουν, να ζουν ως κολίγοι σε Ισλαμικό Κράτος!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *