Ε1844: Γαζανοί και Χαμάς

Ε1844: Γαζανοί και Χαμάς

Ας ληφθεί υπόψη πως πρόσφατες έρευνες του έγκριτου οργανισμού Arab World for Research & Development δείχνουν ένα 85,9% των Παλαιστινίων να μη θέλουν συνύπαρξη με το Ισραήλ κι ένα 75% να στηρίζουν το μακελειό της 7 Οκτωβρίου!

80 όμηροι έχουν απελευθερωθεί και βαθμιαία προσαρμόζονται στις συνθήκες κανονικότητας.

Αλλά αποκαλύπτουν, καθώς μιλούν πια καθαρά και άφοβα για τις συνθήκες ομηρίας τους, μια πτυχή που δείχνει πως οι Γαζανοί δεν είναι και τόσο αθώα θύματα. Μπορεί πολλοί να είναι κατά της Χαμάς και πολλοί να εκβιάζονται ώστε να υποστηρίζουν ποικιλότροπα τους τρομοκράτες. Μα πολλοί επίσης είναι υπέρ τους και χαίρονται όταν οι τρομοκράτες σκοτώνουν Εβραίους.

Πολλοί όμηροι κρατούνταν στα σπίτια κοινών Γαζανών πολιτών.

Ο Almog Boker είπε σε συνέντευξη του στο Channel 13TV πως έμενε (αιχμάλωτος) για 50 μέρες στην κατοικία ενός δασκάλου Γαζανού που εργαζόταν για την UNRWA (Πρακτορείο για βοήθεια κι Εργασίες του ΟΗΕ στη Γάζα και γενικότερα για “Παλαιστίνιους πρόσφυγες” στη Μέση Ανατολή.)

Άλλος όμηρος κρατήθηκε στο σπίτι γιατρού στη Γάζα. Συγχρόνως ασκούσε το επάγγελμά του δεχόμενος και φροντίζοντας παιδιά.

Πολλοί άλλοι επίσης και παιδιά κρατούνταν σε κατοικίες ευυπόληπτων Γαζανών – όπως ο 12χρονος Erez και η αδελφή του, 16χρονη Saar.

Καταλαβαίνω πως πολλοί Γαζανοί θα προτιμούσαν να ζουν ειρηνικά σε συνεργασία με τους Ισραηλινούς όπως κάνουν εδώ και μερικές δεκαετίες οι πολίτες της Ιορδανίας μα η Χαμάς τους απειλεί και τρομοκρατεί να βοηθούν στις τρομοκρατικές επιχειρήσεις τους κατά του Ισραήλ.

Ίσως τώρα με τη σαρωτική επίθεση των IDF στρατιωτών και την εκκαθάριση των σκληροπυρηνικών τρομοκρατών, οι πιο μετριοπαθείς Γαζανοί θα πάψουν εντελώς να στηρίζουν τη Χαμάς (αν έχει απομείνει οποιοδήποτε λείψανο) και θα επιδοθούν στην ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία με Ισραήλ. Ίσως….

Μα ας ληφθεί υπόψη πως πρόσφατες έρευνες του έγκριτου οργανισμού Arab World for Research & Development δείχνουν ένα 85,9% των Παλαιστινίων να μη θέλουν συνύπαρξη με το Ισραήλ κι ένα 75% να στηρίζουν το μακελειό της 7 Οκτωβρίου!

Προϋπόθεση είναι βέβαια ο αφανισμός της Χαμάς και οποιασδήποτε τρομοκρατίας. Οι Γαζανοί και όλοι οι Παλαιστίνιοι ας θυμηθούν τα λόγια της Golda Meir που γεννήθηκε στην Ουκρανία, πρόλαβε να πάει στις ΗΠΑ, πριν ο Στάλιν προωθήσει το Holodomor πολιτική εξόντωσης των Ουκρανών στη δεκαετία 1930, και από εκεί μετοίκησε στη Βρετανική Παλαιστίνη για να γίνει Πρωθυπουργός του Ισραήλ 1969-74.

“Μπορούμε να συγχωρέσουμε τους Άραβες που σκοτώνουν τα παιδιά μας. Δεν μπορούμε να τους συγχωρέσουμε που μας αναγκάζουν να σκοτώσουμε τα δικά τους παιδιά. Θα έχουμε ειρήνη με τους Άραβες μόνο όταν αυτοί αγαπήσουν τα παιδιά τους περισσότερο από ότι μισούν εμάς.”

Ναι, η Χαμάς και οι υποστηρικτές της πρέπει να εξολοθρευθούν. Σύντομα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *