Ε1834: Νεολαίοι διαμαρτύρονται

Ε1834: Νεολαίοι διαμαρτύρονται

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν τη δεκαετία 1960. Ήταν η επανάσταση για ελεύθερες σχέσεις, ελεύθερο σεξ (δίχως τις ευθύνες γάμων και παιδιών), ελεύθερης έκφρασης, ελεύθερης συμπεριφοράς (γιατί να μην κάνω ό,τι θέλω;).

Αν δεν ήταν για αυτά ήταν εναντίον των Δυτικών πυρηνικών (μόνο), ή εναντίον των καπιταλιστών, της αστυνομίας ή οτιδήποτε άλλο παρόμοιο.…

Τώρα πολλοί ευκατάστατοι, μορφωμένοι νεολαίοι διαμαρτύρονται κατά του Ισραήλ και υπέρ των κακόμοιρων, καταπιεσμένων (δήθεν) Παλαιστινίων. Και τραγουδούν αυτό που λένε τα πλακάτ τους – From the River (Jordan) to the Sea (=Mediterranean) Palestine will be free: Από τον ποταμό (Ιορδάνη) ως τη θάλασσα (Μεσόγειο) η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη.

(Ποια Παλαιστίνη; Αυτήν που επινόησε η Ζοβιετική Κα-Γκε-Μπε;)

Αυτό είναι γραμμένο στα καταστατικά και τους ιδρυτικούς χάρτες όλων των Παλαιστινιακών τρομοκρατών. Και αυτό το σύνθημα φωνάζουν οι Άραβες Ισλαμιστές σε κάθε διαμαρτυρία ή διαδήλωση.

Αυτό υπονοεί πως οι Άραβες Ισλαμιστές που αυτοκλήθηκαν (με τους Σοβιετικούς και Ρουμάνους αρχικά) “Παλαιστίνιοι” θα εκδιώξουν τους Ισραηλινούς εξοντώνοντας τους στη ξηρά και στη θάλασσα.

Τρεις φορές το δοκίμασαν και απέτυχαν.

Μα αυτό δεν εμποδίζει τους φανατικούς στο Κάιρο, τη Δαμασκό, την Τεχεράνη και αλλού, να κατεβαίνουν στους δρόμους και να φωνάζουν το αγαπημένο τους σύνθημα.

Δυστυχώς το ίδιο κάνουν και οι νεολαίοι της Δύσης σε Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες κλπ. που έχουν κάθε χρυσή ευκαιρία να μορφωθούν σε άριστα πανεπιστήμια και ζουν σε ασφάλεια και καλοπέραση – υπνωτισμένοι με οράματα επανάστασης (εκ του ασφαλούς), ανθρωπισμού και δικαιοσύνης για ένα θέμα που δεν γνωρίζουν.

Φωνάζουν όπως οι Χιτλερικοί της δεκαετίας 1930 για τη γενοκτονία των Εβραίων – χωρίς να το καταλαβαίνουν! Δεν τους νοιάζει!

Στην πραγματικότητα η ανατροφή και η μόρφωσή τους είναι ρηχή, ανούσια, όπως και η προσέγγισή τους στην καθημερινή ζωή: ασφάλεια και καλοπέραση.

Είναι αμφίβολο αν όλοι αυτοί καταλαβαίνουν την ουσία του συνθήματος. Ή αν ξέρουν πού είναι το Ισραήλ και πού η Παλαιστίνη. Ή αν ξέρουν ποιος είναι ο ποταμός και ποια η θάλασσα. Ή αν υπήρξε καν Παλαιστίνη των Αράβων!

Δυστυχώς η ανατροφή και η παιδεία δεν φροντίζουν να αναπτύξουν καλούς ανθρώπους και υπεύθυνους οξυδερκείς πολίτες, που, αν δεν γνωρίζουν αρκετά για ένα θέμα θα επιδιώξουν να μάθουν αντί να παρασύρονται από εύκολη συνθηματολογία που συνάδει με τις πιο ποταπές επιθυμίες για ελευθεριότητα, καλοπέραση και απόλαυση.

Οι γονείς και οι δάσκαλοι θα πρέπει να τιμωρηθούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *