Ισ404αΙΠ54:Irondome – Ο Σιδηρούς θόλος Ισραήλ

Ισ404αΙΠ54:Irondome – Ο Σιδηρούς θόλος Ισραήλ

Μερικοί ρωτούν καλόπιστα “Γιατί το Ισραήλ δεν χρησιμοποιεί περισσότερο τον αμυντικό του Σιδηρούν Θόλο (Iron Dome) αντί αν εισβάλουν στη Γάζα και να δημιουργούν παγκόσμια αντι-Ισραηλινή αντίδραση;”

1. Το αμυντικό σύστημα δεν έχει μηδενικό κόστος, ούτε είναι φθηνό. Κάθε ανασχετικός πύραυλος κοστίζει περίπου $50.000. Μια ρουκέτα κοστίζει $50! Έτσι για 100 ρουκέτες κόστους 5000 το Ισραήλ θα ξοδέψει 5.000.000! Αν αυτό γίνεται κάθε μέρα ή κάθε 3 μέρες το κόστος για το Ισραήλ είναι απαγορευτικό, ενώ για τη Χαμάς είναι μικρό. Γι’ αυτό ρουκέτες κατευθυνόμενες σε μη-κατοικημένες περιοχές σκόπιμα δεν εξουδετερώνονται. Γι’ αυτό άλλες χώρες δεν αγοράζουν το Iron Dome σύστημα. Ακριβό!

2. Η προστασία φτάνει το 90%. Το υπόλοιπο 10% ή έστω 5% μπορεί να προκαλέσει τεράστιες ζημιές σε πρόσωπα, κτήρια, υποδομές.

3. Το σύστημα δίνει σε πολλές περιοχές μόνο 15 δευτερόλεπτα προτού η ρουκέτα πέσει. Τι κάνεις αν είσαι στο μπάνιο, ή κοιμάσαι μεταμεσονύκτια; Και τι γίνεται με τα βρέφη που μεγαλύνουν με τις σειρήνες, τον πανικό και τις μετακινήσεις; Ποιος αποδέχεται μια τέτοια κατάσταση εφ’ όρου ζωής; Ποια άλλη χώρα θα αποδεχόταν αυτήν την κατάσταση επί χρόνια;

4. Τώρα υπάρχουν 200+ όμηροι, Εβραίοι μα και ξένοι. Πώς θα απελευθερωθούν με τον Θόλο;

5. Μετά υπάρχουν επιδρομές από τρομοκράτες που δολοφονούν αμάχους μέσα στο Ισραήλ μα δολοφονούν Εβραίους και σε άλλες χώρες. Δολοφόνησαν στις 7/10 1200+ πολίτες γυναικόπαιδα και γέροντες ακόμα και βρέφη στις κούνιες τους διότι για αυτούς δεν υπάρχουν αθώοι Εβραίοι! Δεν είναι απλώς και μόνο οι χιλιάδες ρουκέτες και πύραυλοι. Είναι και οι τρομοκράτες δολοφόνοι.

6. Οι τρομοκράτες ρίχνουν αντι-αρματικούς πυραύλους και σε τανκς μα και άλλους εναντίον στρατιωτικών στόχων. Σκοτώνουν και στρατιώτες και αστυνομικούς, κάποτε και δικούς τους Άραβες Μουσουλμάνους που υπηρετούν όπως κάθε Ισραηλινός πολίτης .

7. Η βία, οι δολοφονίες, ο φανατισμός, η Χαμάς πρέπει να εξοντωθούν, να εκλείψουν δια παντός. Για να έχουν και οι δύσμοιροι Άραβες Ισλαμιστές που αποκαλούνται “Παλαιστίνιοι”, για να έχουν και αυτοί μια κανονική ζωή με ανάπτυξη κι ευημερία, αντί το άγχος του φανατισμού και του πολέμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *