Ε1899: Αμερικανοί, Ισραήλ και κ. Μπουκάλας

Ε1899: Αμερικανοί, Ισραήλ και κ. Μπουκάλας

Οι Άραβες που έμειναν [στο Ισραήλ το 1948] αναπτύχθηκαν με τη ραγδαία ανάπτυξη του Ισραήλ σε κάθε τομέα, ενώ οι Παλαιστίνιοι «πρόσφυγες» επιδόθηκαν σε τρομοκρατία και κλαίνε τη μίζερη μοίρα τους.

Συχνά αναρωτιέμαι για την πραγματική διάθεση πολλών δημοσιογράφων που φωνασκούν και θρηνούν για τα θύματα της Γάζας και την απάνθρωπη καταστροφή από τους Ισραηλινούς. Δεν πιστεύω ούτε στιγμή πως νιώθουν θλίψη ή πως γνωρίζουν καν τι πραγματικά συμβαίνει στη Μέση Ανατολή.(Αυτό ισχύει και για πολλούς πολιτικούς σε υψηλές θέσεις.)

Πάρτε για παράδειγμα τον δικό μας κ. Μπουκάλα της έγκριτης Καθημερινής (5/3):

Η φωνή της στο βίντεο ακούγεται βαθιά συγκινημένη, σχεδόν ραγισμένη. Η ομιλήτρια αφηγείται τα πάθη των Παλαιστινίων. Μιλάει για «απάνθρωπες συνθήκες» και «ανθρωπιστική καταστροφή» στην εκθεμελιωμένη Λωρίδα της Γάζας. Αναφέρεται στην πείνα που βασανίζει και σκοτώνει τους πιο μικρούς και τους πρεσβύτερους, αποφεύγει πάντως να παρατηρήσει ότι, όπως διδάσκει η Ιστορία, η λιμοκτονία είναι ένα επιπλέον όπλο, ισχυρότερο και των πυραύλων. Κατηγορεί το Ισραήλ ότι παρεμποδίζει τη ροή της βοήθειας προς ένα λαό που του λείπουν τα φάρμακα, το ψωμί, το νερό και η στέγη, αφού κατάντησε πρόσφυγας μες στην ίδια την πατρίδα του. Καταγγέλλει ότι οι υπερεκατό νεκροί της περασμένης εβδομάδας, στη Γάζα, δεν αλληλοπατήθηκαν προσπαθώντας να εξοικονομήσουν λίγο ρύζι ή μακαρόνια, ούτε παρασύρθηκαν από τα φορτηγά, όπως ισχυρίζεται ο στρατός του Ισραήλ, αδιάφορος για το αν θα γίνει πιστευτός· αδιάφορος και για το αν η χώρα θα φορτωθεί και αυτό το έγκλημα. Και, επιτέλους, απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός. Ούτε Παλαιστίνια ήταν η ομιλήτρια ούτε φιλοπαλαιστίνια. Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ήταν. Η κa Κάμαλα Χάρις. Μιλούσε σε τόπο που σημάδεψε την αμερικανική ιστορία. Τη Σέλμα της Αλαμπάμας. Στην επέτειο της «Ματωμένης Κυριακής» της 7ης Μαρτίου 1965.

Κάτι άλλο που ενέπνευσε την κα Χάρις είναι τα χαμηλά ποσοστά του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις. Και οι πολιτικάντηδες, ιδίως οι δημοκρατικοί και «φιλελεύθεροι σκεπτικιστικές» μαζί με τους Γουόουκ, θα πουν και θα κάνουν πολλά για ν’ ανέβουν τα ποσοστά τους.

Μα υπάρχουν και άλλοι Αμερικανοί που δεν εμπλέκονται σε ψηφοφορίες και ποσοστά – συγγραφείς, διευθυντές, επιστήμονες και κοινοί πολίτες. Μάζεψα 4 από το Διαδίκτυο (στις 6 Μαρτίου) – George Esson, Charles Whitaker, Ben Shartiro (δικηγόρος), Lee Thé. Συνοψίζω τα λεγόμενα στις αναρτήσεις τους:

«Η Αραβική γενοκτονία κατά των Ισραηλινών προωθείται από 15 Μαΐου 1948 που ο ΟΗΕ διακήρυξε το Ισραήλ ανεξάρτητο κράτος. Τότε οι Άραβες ηγέτες παρότρυναν τους Παλαιστινίους να φύγουν για να μπουν τα συμμαχικά αραβικά στρατεύματα 5 κρατών και να εξολοθρεύσουν τους Εβραίους απρόσκοπτα. Όντως οι Παλαιστίνιοι έφυγαν και μπήκαν οι Άραβες μα μόνο για να ηττηθούν εξευτελιστικά. Έκτοτε οι Άραβες που έμειναν αναπτύχθηκαν με τη ραγδαία ανάπτυξη του Ισραήλ σε κάθε τομέα, ενώ οι Παλαιστίνιοι «πρόσφυγες» επιδόθηκαν σε τρομοκρατία και κλαίνε τη μίζερη μοίρα τους.

Ο πόλεμος Αράβων και Παλαιστινίων ξεκίνησε ακόμα νωρίτερα του 1948. Ξεκίνησε με τον Μωάμεθ στον 7ο αιώνα.

Φταίει το Ισραήλ διότι τολμά να υπάρχει και πρέπει να πάψει να υπάρχει στην ιερή ισλαμική γη των Παλαιστινίων; Έστω κι αν στο ιερό Κοράνι η Παλαιστίνη δεν αναφέρεται και η γη της Ιουδαίας πρέπει, λέγεται, να κληρονομηθεί από τους Εβραίους της Βίβλου! [“Παλαιστίνη, παλαιστίνιος” είναι ανύπαρκτες οντότητες!]

Το Ισραήλ άφησε τη Λωρίδα Γάζας το 2005. Τώρα έχουμε 2024. Η Χαμάς κυβερνά τη Λωρίδα από το 2006 και από το 2007 επιτίθεται κανονικότατα στο Ισραήλ με ρουκέτες και τρομοκράτες.

Η Χαμάς έσφαξε 7/10 1200 Ισραηλινούς και ξένους. Πήρε 250 ομήρους στη Λωρίδα. Εξακολουθεί να κρατά 130+ ομήρους.

[Η κα Χάρις και ο κ Μπουκάλας δεν αναρωτιούνται με ποιο δικαίωμα κρατούνται οι όμηροι και βασανίζονται.]

Η Χαμάς ελέγχει τους πολίτες της Λωρίδας. Αυτοί όλοι είναι στην ευθύνη της Χαμάς που παρά τα δισεκατομμύρια βοήθειας που εισέπραξε δεν έφτιαξε ούτε ένα καταφύγιο γι’ αυτούς – μα μπόλικα τούνελ για τρομοκρατία.

Είναι έγκλημα πολέμου να βάζεις αμάχους και παιδιά ως ασπίδες σε πολεμιστές και οπλικά συστήματα.

Είναι έγκλημα πολέμου να κρατάς απαχθέντες ομήρους.

Για όλο το αίμα που χύνεται, για όλες τις ζωές που χάνονται, για όλες τις καταστροφές, η Χαμάς έχει την ευθύνη!»

Δεν ξέρουν οι κα Χάρις και ο κ Μπουκάλας πως το Ισραήλ δεν βομβαρδίζει κανένα άλλο αραβικό κράτος; Μόνο την τρομοκρατική Χαμάς και πως αν οι Γαζανοί επιστρέψουν τους ομήρους ο πόλεμος θα πάψει σε λίγες ώρες;

Οκέι, μα τότε γιατί παραπονιούνται και οι Γαζανοί και οι Δυτικοί αντι-ισραήλ για τη δυναμική απάντηση των Ισραηλινών δυνάμεων; Ας πάψουν να κλαψουρίζουν και ας απαιτήσουν από τους ηγέτες τους να επιστρέψουν τους ομήρους και να παραδώσουν τα όπλα τους. Αλλιώς, ας συνηθίσουν στη συμφορά τους!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *