Ε1867: Νορβηγοί φοιτητές και Παλαιστίνη

Ε1867: Νορβηγοί φοιτητές και Παλαιστίνη

Οι Σκανδιναβοί ανέκαθεν ήταν υπέρμαχοι των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οι Δανοί άρχισαν πρώτοι να επιβάλλουν περιορισμούς στους Μουσουλμάνους μετανάστες και τον Νοέμβριο ’23 οι Σουηδοί επίσης άρχισαν να αφυπνίζονται καθώς Ισλαμιστές έκαιγαν τη Σουηδική σημαία μέσα στη Στοκχόλμη. Οι Νορβηγοί εξακολουθούν να υπνοβατούν και να μένουν μεθυσμένοι στον σοσιαλισμό και τον δικαιωματισμό τους, έχοντας πλουτίσει ξαφνικά με τα αποθέματα καυσίμων στη Βόρεια Θάλασσα. Μα και αυτοί θα αφυπνιστούν καθώς οι Μουσουλμάνοι άρχισαν να καίνε τη Νορβηγική σημαία!…

Νορβηγοί φοιτητές όπως και άλλοι στην Ευρώπη και Αμερική ανακάλυψαν πως υπάρχουν Παλαιστίνιοι που καταπιέζονται στη χώρα τους την Παλαιστίνη από τους κακούς Ισραηλινούς που έκλεψαν τη γη τους. Γι’ αυτό οργανώνουν διαμαρτυρίες – ακόμα και αν βρίσκονται στο εξωτερικό. Διαμαρτύρονται κατά της γενικής καταπίεσης για 75 έτη, κατά της γενοκτονίας ή εθνικής κάθαρσης και του απαρτχάιντ που εφαρμόζουν οι Ισραηλινοί.

Στη φωτό μια Νορβηγίδα φοιτήτρια κρατά πλακάτ που λέει «Κρατάτε καθαρό τον κόσμο» και καταδικάζει το Ισραήλ!

Από την άλλη, αγαπά τους Εβραίους και δεν είναι αντι-σημιτική!

Στη συνέντευξη που της πήρε μια δημοσιογράφος δεν φαίνεται να γνωρίζει το ιστορικό και πολιτικό σκηνικό και απλώς επαναλαμβάνει τη ρηχή συνθηματολογία που έμαθε από συμφοιτητές και Παλαιστίνιους – διότι δυστυχώς οι Εβραίοι δεν δίνουν ανάλογη αποτελεσματική πληροφόρηση. Είναι παντρεμένη με Ιορδανό!

«Υποστηρίζω, είπε στη δημοσιογράφο, τους Παλαιστίνιους και τα δικαιώματα στη γη τους κι ελπίζω η Παλαιστίνη να ελευθερωθεί.»

«Υποστηρίζουμε την ελεύθερη λατρεία θρησκείας μα δεν υποστηρίζουμε την Ισραηλινή κυβέρνηση και την εθνική κάθαρση που κάνουν τώρα στη Γάζα. Μα δεν είμαστε εναντίον των Εβραίων ή των Χριστιανών.»

Δημοσιογράφος: «Τι νομίζετε έγινε στις 7 Οκτωβρίου 2023;»

«Στις 7 Οκτωβρίου… Εμ… Η Χαμάς ξεσηκώθηκε και αντιστάθηκε στη γενοκτονία και την καταπίεση που γινόταν 75 χρόνια. Δεν ήταν σωστό, βέβαια, που έβλαψαν μερικούς αμάχους, μα σύμφωνα με αποφάσεις του ΟΗΕ είχαν δικαίωμα να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους. Η χώρα τους βρίσκεται υπό κατοχή από τους Ισραηλινούς από το 1948…»

Δ: «Νομίζετε πως το Ισραήλ πρέπει να υπάρχει ως κράτος;»

«Υποστηρίζω το δικαίωμα να υπάρχει μα όχι σε Παλαιστίνια γη! Κοιτάξτε, δεν θέλω να συζητήσω πολιτικά. Εδώ εμείς στηρίζουμε ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα και ο σκοτωμός τόσων ανθρώπων – αμάχων, παιδιών, χιλιάδων παιδιών. Δεν έχει να κάνει με θρησκεία και διεκδίκηση εδαφών. Όλος αυτός ο τρόπος είναι λάθος. Δεν ξέρω πώς μπορεί να διευθετηθεί αυτό το ζήτημα, μα οπωσδήποτε πρέπει το Ισραήλ να σταματήσει τον πόλεμο και τη σφαγή…»

Η συνέντευξη συνεχίστηκε για λίγο ακόμα. Αλλά θα πρέπει να είναι φανερό πως η φοιτήτρια δεν έχει ιδέα για το τι συμβαίνει στο Ισραήλ και τη Γάζα. Μπορεί, αφού είναι παντρεμένη με Ιορδανό, να ξέρει πού είναι η Μέση Ανατολή, το Ισραήλ, η Ιορδανία και η Γάζα, μα δεν γνωρίζει τίποτα για τις σχέσεις μεταξύ αυτών των εθνοτήτων και τα αίτια της σύγκρουσης.

Οι φοιτητές, όπως πολλοί «χρήσιμοι βλάκες», δεν γνωρίζουν πως δεν υπήρξε ποτέ κανένα κράτος «Παλαιστίνη» και κανένα έθνος Παλαιστινίων, και πως το όλο ζήτημα επινοήθηκε από τους Σοβιετικούς τη δεκαετία του 1960 όταν αυτοί πλέον είδαν πως το Ισραήλ είχε συμμαχήσει με τις ΗΠΑ (ενώ ο Στάλιν και οι δορυφόροι της ΕΣΣΔ είχαν το 1948 ψηφίσει για την ίδρυση του Ισραήλ νομίζοντας πως αυτό θα ήταν μια σοσιαλιστική σφήνα στην καρδιά των Βρετανικών και Αμερικανικών συμφερόντων και σχέσεων με τους Άραβες).

Οι αναρχοαριστεροί είναι αντι-Ισραηλινοί, ούτως ή άλλως, όπως είναι αντι-Αμερικανοί και αντι-Ευρωπαίοι.

Μετά, είναι οι ελαφρόμυαλοι που θα τρέξουν σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία και διαδήλωση για δικαιώματα διότι έτσι έχουν κάτι να κάνουν για τη σωτηρία του κόσμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *