Ε1892: Νοσοκομεία στη Γάζα

Ε1892: Νοσοκομεία στη Γάζα

Οι Χαμάς τρομοκράτες τα χρησιμοποιούν ως καταφύγια, αποθήκες πυρομαχικών, γραφεία και αναπαυτήρια – για πολεμικούς σκοπούς.

Η Γάζα εδώ υποδείχνει τη Λωρίδα. Διότι η πόλη Γάζα εκκαθαρίστηκε σχεδόν πλήρως από τους Ισραηλινούς και άδειασε από Γαζανούς.

Ασφαλώς οι περισσότεροι αναγνώστες έχουν μάθει για το “έγκλημα γενοκτονίας” που οι Ισραηλινοί διέπραξαν πριν από εβδομάδες όταν μεταμφιεσμένοι σε γιατρούς και νοσοκόμες εισήλθαν σε νοσοκομείο κι εξόντωσαν μερικούς τρομοκράτες που κρύβονταν εκεί. Οι Δυτικοί δημοσιογράφοι διατυμπάνιζαν ξανά το νέο έγκλημα των Ισραηλινών, καμιά φορά, μάλιστα, χωρίς να αναφέρουν πως τα θύματα ήταν οπλισμένοι τρομοκράτες.

Ο διεθνής νόμος θεωρεί πως τα νοσοκομεία, σχολεία, εκκλησίες και παρόμοια μη-εμπόλεμα κτήρια δεν πρέπει να βομβαρδίζονται. Οι Ρώσοι και οι Χαμάς τρομοκράτες αγνοούν αυτόν τον κανόνα οι μεν στην Ουκρανία και οι δε στο Ισραήλ. Ευτυχώς και στις δύο περιπτώσεις οι οβίδες που πέφτουν σε αμάχους έχουν μειωθεί λόγω έλλειψης. Οι ρουκέτες της Χαμάς έχουν πάψει εδώ και μήνες και στην Ουκρανία γενικά από 80.000 έχουν πέσει στις 10.000.

Ως συνήθως οι δημοσιογράφοι δεν αναφέρονται στη ρουτίνα των Χαμάς τρομοκρατικών βομβαρδισμών, ενώ οι εκπρόσωποι είχαν υπογράψει σύμφωνο ειρήνης, και ας κατέστρεφαν καλλιέργειες, εργοστάσια, σπίτια, ζωές αμάχων. Μόλις όμως το Ισραήλ επιτέθηκε δυναμικά, δημοσιεύονταν οι θρηνωδίες των Γαζανών και τα “εγκλήματα” των Ισραηλινών. Οι θρηνωδίες έρχονταν από τις ίδιες χιλιάδες Γαζανών που ζητωκραύγαζαν ηγέτες σαν τον Haniyeh και τον Sinwar. Ζητωκραύγαζαν και όταν οι τρομοκράτες εισέβαλαν στα Κιμπούτς στις 7 Οκτωβρίου και βίαζαν, δολοφονούσαν, έκαιγαν και λεηλατούσαν κι έπαιρναν ομήρους – περίπου 1.400 θύματα Ισραηλινών αμάχων.

Πίσω στα νοσοκομεία.

Η Γάζα έχει συνολικά 36 νοσοκομεία για περίπου 2εκμ πληθυσμό. Αυτό σημαίνει περίπου 60.000 περίπου για κάθε νοσοκομείο. Είναι πολλά τα άτομα. Στις ΗΠΑ φθάνουν τις 54.000 και στην Τουρκία 55.000 ενώ στη Γαλλία 22.700, Γερμανία 27.800, Βρετανία 33.400, Αυστραλία 19.400, Ιαπωνία 15.300, Νότιος Κορέα 12.400 – πολύ μικρότεροι αριθμοί .

Οπότε στη Γάζα δεν είναι και τόσο πολλά τα νοσοκομεία. Ωστόσο οι Χαμάς τρομοκράτες τα χρησιμοποιούν ως καταφύγια, αποθήκες πυρομαχικών, γραφεία και αναπαυτήρια – για πολεμικούς σκοπούς.

Ο Ahmed Khaled, διευθυντής του Kamal Edwan νοσοκομείου στη Jabaliya της Λωρίδας δήλωσε:

“Στρατολογήθηκα στη Χαμάς το 2010. Ορισμένα μέλη του προσωπικού είναι μέλη της μονάδας Izz ad-Din Al-Qassam – γιατροί, νοσοκόμες, γραμματείς κλπ. Αυτοί κι άλλοι κρύβονται στο νοσοκομείο- διότι γνωρίζουν πως δεν θα κυνηγηθούν εδώ. Η Χαμάς έχει γραφεία μέσα στο νοσοκομείο και χρησιμοποιεί τα ασθενοφόρα για να μεταφέρει μαχητές και πολεμοφόδια. Κάποτε τους παρακάλεσα να μεταφέρουν κάποιο τραυματισμένο στέλεχος στο Ινδονησιακό νοσοκομείο. Αρνήθηκαν. Ο σκοπός τους είναι πιο σημαντικός.”

Είναι γνωστό πλέον πως τα νοσοκομεία επιστρατεύτηκαν από τους τρομοκράτες. Επιπλέον, εδώ στο νοσοκομείο Nasser στην Khan Yunis βρέθηκαν κιβώτια με φάρμακα που το Ισραήλ είχε στείλει για τους αρρώστους ομήρους. Αυτά δεν δόθηκαν ποτέ. Ούτε ο ΟΗΕ ούτε ο Ερυθρός Σταυρός έκαναν τίποτα. Ούτε οι δημοσιογράφοι το ανέφεραν!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *