Ε1937: Επίγεια κόλαση Γάζας

Ε1937: Επίγεια κόλαση Γάζας

Ο τίτλος είναι από άρθρο του κ. Π. Μπουκάλα (Καθημερινή 29/5) – το οποίο δεν διάβασα – και μου φαίνεται αρκετά δηλωτικός. Μόνο που οι Γαζανοί υποφέρουν από δική τους κακοκεφαλιά και όχι λόγω Ισραήλ κι Εβραίων.

Ακριβώς στις 29 Μαΐου, άρχισε να ξεκαθαρίζει το συμβάν του βομβαρδισμού (και μάλιστα με “πυρομαχικά αμερικανικής κατασκευής”, Newsroom, Καθημερινή 29/5) στη Ράφα με τα πολλά θύματα.

1. Ο εναέριος βομβαρδισμός των Ισραηλινών στόχευσε ανώτερους διοικητές της Χαμάς 1,8 χλμ. μακριά από την ασφαλή ζώνη για Παλαιστίνιους αμάχους – και πάνω από 550 μέτρα από καταφύγια που η Χαμάς ψευδώς ισχυρίζεται πως επλήγησαν από τον Ισραηλινό βομβαρδισμό.

2. Τα πυρομαχικά ήταν πολύ μικρής ισχύος: δυο κεφαλές 37 λιβρών η καθεμία, πολύ μικρότερες από άλλες Δυτικές βόμβες σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

3. Τέτοια πυρομαχικά δεν μπορούσαν από μόνα τους να προκαλέσουν την πυρκαγιά που θανάτωσε τόσους αμάχους. Πρέπει να υπήρχαν εκρηκτικά της Χαμάς αποθηκευμένα κοντά στον στόχο τα οποία εξερράγησαν και στη συνέχεια προκάλεσαν τη φωτιά.

4. Η Χαμάς από τις 7/10 εκτόξευε ρουκέτες από την περιοχή (βρέθηκε ένας εκτοξευτήρας μόλις 50 μέτρα από τον στόχο). Οπότε, ναι, πρέπει να υπήρχαν αποθηκευμένα πρόσθετα όπλα (ρουκέτες, οβίδες) της Χαμάς.

5. Βίντεο Παλαιστινίων που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα δείχνει δευτερεύουσες εκρήξεις που έτσι επιβεβαιώνει την ύπαρξη Χαμάς όπλων και πυρομαχικών κοντά σε αμάχους – κάτι που οι Ισραηλινοί δε γνώριζαν.

6. Οι Ισραηλινοί υπέκλεψαν τηλεφώνημα Παλαιστινίων μέσα στη Γάζα που μιλούσε για την αδυναμία του Ισραηλινού κτυπήματος να προκαλέσει πυρκαγιά και για δευτερεύουσες εκρήξεις που ίσως την προκάλεσαν.

Η πυρκαγιά και ο θάνατος των αμάχων δεν γίνεται λιγότερο τραγικός με αυτές τις διευκρινίσεις, μα τουλάχιστον δείχνουν πως ο Ισραηλινός βομβαρδισμός δεν ήταν η αιτία για τα δύσμοιρα θύματα. Όπως και πέρυσι με το νοσοκομείο και τους 500 νεκρούς, οι Δυτικοί δημοσιογράφοι πολύ εύκολα πιστεύουν την προπαγάνδα των Ισλαμιστών τρομοκρατών εφόσον αυτή κηλιδώνει το Ισραήλ και παρουσιάζει τους Εβραίους φονιάδες αμάχων!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *