Ε1883: Δημοσιογραφία και Ισραήλ

Ε1883: Δημοσιογραφία και Ισραήλ

Θα έπρεπε ο καλός μας δημοσιογράφος ν’ αναφέρει πως το ΔΔ δεν καταδικάζει το Ισραήλ για γενοκτονία.

Κάκιστη εντύπωση μου έκανε το άρθρο του Π. Μανδραβέλη στην Καθημερινή 30/01/24. Καλώς μας υπενθυμίζει πως το «Ποτέ ξανά» σχετικά με τα 6 εκατομμύρια δολοφονημένων Εβραίων από Ναζί στο Ολοκαύτωμα, ξαναγίνεται με διαφορετικά έθνη ανά την υφήλιο. Καλώς επισημαίνει επίσης τους ακροδεξιούς Ισραηλινούς, συνεργάτες του απατεώνα πρωθυπουργού, ότι έχουν ανίερες προθέσεις που δείχνουν πως ούτε αυτοί διδάχτηκαν από το Ολοκαύτωμα.

Και παραδέχεται ο Μανδραβέλης πως το Ισραήλ δεν έχει επιδοθεί σε εθνοκάθαρση Παλαιστινίων αλλά «τα φρικτά που ακούμε από τους ακροδεξιούς εταίρους της κυβέρνησης [του Ισραήλ], όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση». Ναι, ας είμαστε, μα πώς θα ωφελήσει αυτό την κατάσταση; Εκατομμύρια έχουν διαμαρτυρηθεί σε δεκάδες δημοκρατικές χώρες και σε αραβικές και μουσουλμανικές – μα τίποτε δεν έγινε!

Είναι όμως μερικά σημεία που ο Μανδραβέλης δεν αναφέρει ή αγνοεί. Ναι, όπως σημειώνει, το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ ζήτησε με την απόφασή του (15 από τους 17 δικαστές) «ν’ απέχει από πράξεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν πράξεις γενοκτονίας και… να λάβει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα…[για] παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους» κ.λπ.

Αυτός ο δημοκρατισμός και ανθρωπισμός μας έχει χαντακώσει και πάει να μας εξοντώσει τώρα.

Θα έπρεπε ο καλός μας δημοσιογράφος ν’ αναφέρει πως το ΔΔ δεν καταδικάζει το Ισραήλ για γενοκτονία που ήταν το αίτημα των ηλιθίων της Νοτίου Αφρικής (συμμάχου της Ρωσίας και όμοιας διαφθοράς). Παράσχει τεράστια βοήθεια κι έχει βοηθήσει χιλιάδες φορτηγά με τρόφιμα και φάρμακα να εισέλθουν στη λωρίδα της γάζας.

Δεν φταίει σε τίποτα το Ισραήλ αν οι τρομοκράτες και οι υπάλληλοι (Παλαιστίνιοι) του ΟΗΕ (UNRWA) κατακλέβουν αυτά όλα για να τα χρησιμοποιεί η Χαμάς!

Δεν είναι μόνο 12 υπάλληλοι που βοηθούν ενεργά τη Χαμάς: αυτοί έχουν επισήμως κατηγορηθεί. Μα υπάρχουν δεκάδες, ίσως εκατοντάδες άλλοι. (Έχω δει στο Διαδίκτυο τον αριθμό 190!) Και η ηγεσία απλώς υποκρίνεται πως δεν ήξερε τίποτα, ενώ άρχισε ν’ απολύει πολλούς.

Ο ΟΗΕ (και ο Γεν. Γραμ. Guterres) είναι μεροληπτικός πολέμιος του Ισραήλ εδώ και πολλές δεκαετίες. Δεν έκανε τίποτα για να έχουν κάποια περίθαλψη ή να ελευθερωθούν οι όμηροι της Χαμάς κι επικρίνει το Ισραήλ!

Ναι, υπάρχουν νεκροί (χιλιάδες) άμαχοι. Μα σε κάθε πόλεμο υπάρχουν παράπλευρες απώλειες. Και στην περίπτωση του πολέμου κατά της Χαμάς το ποσοστό είναι ασυνήθιστα μικρό.

Ο Μανδραβέλης κάνει πολύ άσχημα να μην αναφέρει πως οι 26 χιλιάδες που δηλώνει είναι το σύνολο των νεκρών και όχι μόνο οι άμαχοι Γαζανοί όπως υπονοεί. Πολλοί «άμαχοι» είναι πολεμιστές τρομοκράτες ντυμένοι ως άμαχοι πολίτες με ασπίδα από άμαχους πολίτες, γυναίκες και παιδιά.

Πολλά παιδιά είναι έφηβοι και μάλιστα εκπαιδευμένοι στο να σκοτώνουν Εβραίους με πυροβόλα μαχαίρια.

Τέλος, γι’ αυτό το σημείωμα, το Δ.Δ δεν ζήτησε από το Ισραήλ να σταματήσει τον πόλεμο και οι IDF ν’ αποσυρθούν από τη Γάζα, διότι αναγνωρίζει πως οι Ισραηλινοί προσπαθούν ν’ αποτρέψουν τη δική τους γενοκτονία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *