Τ167: Λέων Τρότσκι σήμερα

Τ167: Λέων Τρότσκι σήμερα

- in Ταυτότητα
0

Τον θυμήθηκα όταν είδα μια φωτογραφία του και μια καθυστερημένη αναφορά στην γιορτή των 100 ετών από την Επανάσταση των Μπολσεβίκων. Ήταν δύσκολη, ζόρικη κατάσταση. Αφενός ο Πούτιν και οι δικοί του είναι άκαμπτοι αντικομμουνιστές, αφετέρου δεν μπορούν να αποφύγουν την ιστορία της Αγίας Ρωσίας και τη γρήγορη αν και σπαρακτική εκβιομηχάνισή της στη δεκαετία 1930 από τον Στάλιν.

Στη γιορτή της 100ής επετείου λοιπόν, θυμήθηκαν και τον τρομερό Τρότσκι που ως Κομισάριος του Στρατού κατόρθωσε να νικήσει τους Λευκούς που ήθελαν το τσαρικό καθεστώς με τον δικό του Κόκκινο Στρατό. Και λέω δικό του γιατί εκείνος ουσιαστικά τον σφυρηλάτησε.

Μέχρι τότε λίγοι Ρώσοι γνώριζαν πολλά αληθινά για τον Τρότσκι. Οπωσδήποτε αναγνώριζαν το όνομα ως ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Λένιν και της Επανάστασης του Οκτώβρη και του πολέμου με τους Λευκούς. Θα γνώριζαν ίσως και για το ότι χτυπήθηκε στο κεφάλι με τον παγοκόφτη, στο Μεξικό, μετά αφού μάλωσε με τον πατερούλη Στάλιν. Ως εκεί.

Μετά τους εορτασμούς της επετείου από τους νοσταλγούς γυρίστηκαν μερικά φιλμάκια τηλεοπτικά που σχετίζονταν με τον προωθητή της “διαρκούς επανάστασης” κι έτσι ο κόσμος έμαθε κάτι περισσότερο.

Πριν λίγο καιρό έγινε μια δημοσκόπηση και ανακαλύφθηκε το τι είχε μάθει ο κοσμάκης για τον πρώην ήρωα Μπολσεβίκο.

1.Ο Τρότσκι οδηγούσε καμπριολέ λιμουζίνες, μιλούσε ωραία και πειστικά, είχε μούσι μυτερό και φορούσε πέτσινα – ίσως πρώιμος χίπης.

2.Είχε περάσει μερικά χρόνια στην Αμερική (γεγονός) και γύρισε φορτωμένος λεφτά από τον Ροκφέλερ για να εισχωρήσει στον πυρήνα της Επανάστασης και να δημιουργήσει δυσκολίες όπου μπορούσε.

3.Πήρε από τον μεγαλόψυχο Λένιν ένα ολάκερο τρένο για προσωπική του χρήση κι έκανε με αυτό τουρισμό στη Ρωσία και τις γύρω χώρες. (Όντως ταξίδευε με τρένο δικό του μα έτσι διοικούσε τον Κόκκινο Στρατό!)

4.Έκανε παρέα κοσμοπολίτικους ποιητές, κατασκόπους των Γάλλο-Βρετανών, με βρόμικους ναυτικούς (εκείνος όντως διηύθυνε την εξόντωση των ναυτικών που αντεπαναστάτησαν στην Κρονστάνδη. Εξόντωσε πάρα πολλούς αθώους αγρότες της Ρωσίας.

5.Οι ανόητοι επαναστάτες, σύντροφοι του Λένιν, τον άφησαν να κάνει την καταστροφική δουλειά του αδιαφορώντας, ωσότου ο οξυδερκής Στάλιν κατάφερε να τον εξορίσει κι έτσι να σώσει την Αγία Ρωσία!

6.Ο Στάλιν φέρθηκε με μεγάλη επιείκεια, μα κάποιοι Ισπανοί συνεργάστηκαν με Μεξικανούς στο Μεξικό κι εκεί δολοφόνησαν τον Τρότσκι, προωθητή του δόγματος της «διαρκούς επανάστασης»..

Μερικοί καλά μιλημένοι από το ΚΚ μπορεί να γνωρίζουν πως ο Τρότσκι πριν πεθάνει ήταν σε επαφή με τον Χίτλερ και του είχε δώσει τα μυστικά της μυστικιστικής Θιβετιανής Shambala!

Αυτά λοιπόν για τον Τρότσκι διέδωσε η προπαγάνδα των αμετανόητων νοσταλγών του Σταλινισμού στην 100χρονη επέτειο της Οχτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *