Τ148: Μετανάστες και γηγενείς

Τ148: Μετανάστες και γηγενείς

- in Ταυτότητα
0

1. Αναμφίβολα η κατάσταση στο μεταναστευτικό είναι πια επικίνδυνη κι ο Π. Πετριάς έγραψε για το θέμα δίχως παρωπίδες. Σήμερα εξετάζω γενικότερες απόψεις.

Όλοι μετανάστες είμαστε. Μεταναστεύσαμε από κάποια μακρινή, μεταφυσική (ή προφυσική) περιοχή του Σύμπαντος και ενσαρκωθήκαμε στον υλικό κόσμο, σε μια χώρα, σε μια οικογένεια.

Οι πολλοί θα απορρίψουν τέτοιες σκέψεις πιστεύοντας πως ακόμα και πριν γεννηθούν ήταν Έλληνες και μάλιστα Ορθόδοξοι. Και όταν θα μεταναστεύσουν πάλι στον θάνατο, θα πάνε σε μια μακρινή, μεταφυσική Ελλάδα μακάριων ηρώων, αθάνατων ημίθεων, ένδοξων ακριτών και αρματολών.

Εγώ πάντως είμαι γιος Μικρασιατών μεταναστών, όπως εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι. Όπως Ρωσοπόντιοι, Γεωργιανοί κλπ. Όπως υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες μετανάστες σε Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία.

Μα η Γραμμική Α’ (Δίσκος Φαιστού), σε αντίθεση με την Β’, που έχει αποκρυπτογραφηθεί αποδεκτά από όλους τους γλωσσολόγους, δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί – άσχετα με μεμονωμένες φαντασιώσεις μανιωδών σούπερ Ελλήνων. Υπάρχει επίσης η αρχαιότερη, απροσπέλαστη, γραφή στο πινακίδιο του Δισπηλιού Καστοριάς (χρονολόγησης 5260 πκχ ή 7300 ππ). Και οι δυο δείχνουν πως τα μεταγενέστερα Μινωικά Ελληνικά (της Γραμμικής Β’) είναι γλώσσα και διάλεκτοι μεταναστών, Δωριέων, Αχαιών, Αιτωλών κλπ.

2. Στην Ελλάδα η Ελληνική επιβλήθηκε, όπως δείχνουν τα αρχαιολογικά ευρήματα καταστροφών από άκρη σε άκρη, δια της βίας καθώς κύμα μετά από κύμα πολεμιστών κατέβαινε από βορειοανατολικά.

Οι γηγενείς αναγκάστηκαν εκ των πραγμάτων να μάθουν τη γλώσσα των ισχυρών πολεμιστών που τους καθυπόταξαν.

Κάτι παρόμοιο έγινε και στη Βόρεια Αμερική καθώς κύμα μετά από κύμα μεταναστών και προσφύγων έρχονταν και εγκαθίσταντο στις άδειες εκτάσεις όπου λίγοι αυτόχθονες Ινδιάνοι ζούσαν ως νομάδες. Τελικά οι πολυπληθείς μετανάστες με τον ανώτερο οπλισμό, την αδίστακτη απληστία και την πρόστυχη πανουργία τους, πήραν, πριν τελειώσει ο 19ος αιώνας, τον έλεγχο όλης της ηπείρου και έγιναν ΗΠΑ (και Καναδάς).

Οι γηγενείς Ινδιάνοι έχουν πια, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, υιοθετήσει ολότελα τον τρόπο ζωής των μεταναστών, που τώρα θεωρούν εαυτόν ως αυτόχθονες!

3. Μα η μετανάστευση συνεχίζει στις ΗΠΑ από πολλές χώρες του κόσμου. Ο πρώην Πρόεδρος Ομπάμα είναι γιος ενός Κενυάτη (Αφρική), ενώ εκείνος που έφτιαξε την Apple είναι γιος Σύριου!

Τώρα, όσοι ξένοι κι αν εγκατασταθούν στις ΗΠΑ, Γιουγκοσλάβοι, Έλληνες, Τούρκοι, Άραβες, Ινδοί κλπ., θα αποδεχτούν τον Αμερικανικό τρόπο ζωής και την Αγγλική. Με κανέναν τρόπο δεν μπορούν να επιβάλουν στη χώρα τα δικά τους ήθη και έθιμα.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το Μαϊάμι στην Πολιτεία Φλόριντα. Εκεί το 70% των κατοίκων είναι ισπανόφωνοι από, κυρίως, την Κούβα μα και άλλες Λατινοαμερικανικές χώρες. Δεν είναι μόνο καθαριστές, ταξιτζήδες και άλλοι χειρωνάκτες, μα πολιτικοί, δικηγόροι, γιατροί, κληρικοί, διευθυντές και αφεντικά σε βιοτεχνίες και εργοστάσια.

Για να βρεις γρήγορα καλή δουλειά πρέπει να ξέρεις Ισπανικά. Μα οι “Anglos”, όπως λέγονται οι Καυκάσιοι γηγενείς, δεν έχουν προβλήματα. Δεν ανησυχούν πως θα χάσουν δουλειές, ή την κουλτούρα τους, τη θρησκεία ή την ασφάλειά τους – κι ας είναι μόνο 30% του πληθυσμού.

4. Εμείς γιατί να φοβόμαστε λοιπόν;

Διότι γίναμε, αν δεν είμασταν, ρατσιστές έχοντας ξεχάσει και τον ξένιο Δία (άραγε διδάσκεται ακόμα στην εκπαίδευσή μας;) και τη χριστιανική ευσπλαχνία.

Αυξήθηκε, σίγουρα, η εγκληματικότητα. Μα παντού είναι αναμιγμένοι, αν όχι αφεντικά, οι δικοί μας. Και αν φοβόμαστε πως οι μουσουλμάνοι θα μας ξεπεράσουν σε αριθμό και αλλοιώσουν την ελληνικότητά μας, εμείς θα φταίμε και καλά να πάθουμε.

Στις ΗΠΑ και σε άλλες προηγμένες χώρες οι κυβερνήσεις έχουν εδώ και χρόνια εφαρμόσει προγράμματα υποδοχής και αφομοίωσης μεταναστών.

Εμείς δεν το κάνουμε. Βρίζουμε, εχθρευόμαστε, φωνάζουμε, μα δεν υλοποιούμε προγράμματα υποδοχής και αφομοίωσης. Κατά τα άλλα ο ελληνικός λαός είναι ο «υπεροχότερος» και δίδαξε τον πολιτισμό στους πάντες!

Ας μην παρεξηγηθώ. Δεν ευαγγελίζομαι την ελεύθερη είσοδο των εκατοντάδων χιλιάδων εργαλειοποιημένων από τον Ερντογάν μεταναστών που ήρθαν από την Αφρική και την Ασία και, σωρευμένοι στα σύνορά μας στην αποχαλινωμένη Τουρκία, απαιτούν εμείς να τους δεχτούμε. Όχι. Δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα. Ας πάνε στις πλούσιες Αραβικές χώρες των ομόθρησκών τους.

Εδώ εξέτασα μερικές γενικότερες απόψεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *