Τ258: Αληθινός κομμουνιστής

Τ258: Αληθινός κομμουνιστής

- in Ταυτότητα
0

Ήταν αυτοί αληθινοί κομμουνιστές; Μολότοφ, Στάλιν, Χρουστσόφ κλπ;

Εξαρτάται από τη νοοτροπία σου. Μα αυτοί είχαν πραγματική εξουσία και τη δύναμη να αποφανθούν ποιος είναι και ποιος δεν είναι αληθινός κομμουνιστής. Και οι ίδιοι θεωρούσαν τον εαυτό τους αληθινό!

Ο αληθινός κομμουνιστής κάνει τα σωστά πράγματα στη σωστή σειρά.

1. Έχει διαβάσει τα σωστά εγχειρίδια και ξέρει “Ποιες είναι οι πηγές του Μαρξισμού και τα τρία βασικά στοιχεία του: η πρόοδος έρχεται με τους αναπόφευκτους νόμους της Ιστορίας˙ η πάλη των τάξεων που χρησιμοποιεί βία˙ η ανατροπή των μπουρζουά με την επικράτηση των προλετάριων και η εδραίωση της αταξικής κοινωνίας.”

2. Προσχώρησε στο κομμουνιστικό Κόμμα, σε ένα τοπικό τμήμα και προώθησε τις αντιλήψεις του κομμουνισμού για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας – όπως στο §1.

3. Στηρίζει τους εργαζόμενους στην περιοχή του και στη δουλειά του κι εξηγεί σε κάθε ευκαιρία πόσο θα καλυτερέψει η ζωή τους αν και όταν αυτοί όλοι καταλάβουν την εξουσία.

4. Λαμβάνει μέρος σε απεργίες και διαδηλώσεις και άλλες μορφές διαμαρτυρίας και ακτιβισμού για να διασπάται η κανονική ζωή των μπουρζουά κι έτσι να δείχνει πόσο απατηλά είναι τα μπουρζουά πολιτικά δικαιώματα της ελευθερίας λόγου, συνάθροισης και παρόμοια.

5. Δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ωμή βία (και όπλα) εναντίον των εκμεταλλευτών και καταπιεστών. Η ιστορία της καταπίεσης και όλων των εγκλημάτων της άρχουσας τάξης δικαιολογεί κάθε εξέγερση και σύγκρουση. Όταν καταλάβουν οι κομμουνιστές την εξουσία, θα εφαρμόσουν, την αληθινή ηθική και δικαιοσύνη των προλετάριων.

6. Μόλις καταληφθεί η εξουσία από το επαναστατικό κόμμα, αμέσως κρατικοποιούνται όλα τα μέσα παραγωγής – εδάφη, εμπόριο, εργοστάσια, καταστήματα – εκτός από τα μικρομάγαζα στις γωνιές των δρόμων, αλλά κι αυτά κάποια στιγμή θα πρέπει να περιέλθουν στο κράτος διότι οι μικρο-μαγαζάτορες συχνά γίνονται οι βασικοί στυλοβάτες των μπουρζουάδων και αντεπαναστατών.

7. Πολιτικά δικαιώματα καταργούνται όπως και κόμματα κι εκλογές. Τα ΜΜΕ επίσης περιέχονται στο κράτος και όποια μπουρζουά προπαγάνδα τιμωρείται αυστηρά. Επιβάλλεται λογοκρισία σε όλα.

8. Αυστηρή κομματική πειθαρχία. Μερικοί σύντροφοι μπορεί να έχουν συναισθηματικές ή ανθρωπιστικές διαθέσεις για την απογύμνωση των καπιταλιστών και όλων των μπουρζουά από τις περιουσίες τους που ήταν προϊόντα στυγνής εκμετάλλευσης, ή για την εκτέλεση σαμποτέρ αντεπαναστατών ή τη φυλάκιση ή εξορία προπαγανδιστών ενάντια και υπονομευτών της νέας τάξης. Αν αυτοί δεν συμμορφωθούν με την κομματική πολιτική θα πρέπει να εκδιωχθούν από το κόμμα και να τιμωρηθούν ανάλογα. Θα πρέπει να θεωρηθούν ταξικοί εχθροί.

9. Η επανάσταση και η νέα τάξη, το σοσιαλιστικό καθεστώς, θα πρέπει να προστατευθεί. Έτσι θα ιδρυθούν τα σώματα ασφαλείας με τη Μυστική Αστυνομία που θα εποπτεύει τους πάντες και τα πάντα. Επίσης ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Μόνο όταν οι καταπιεστές καπιταλιστές και μπουρζουά τάξεις καταργηθούν σε όλο τον κόσμο κι έτσι δεν ελλοχεύει κίνδυνος για την Επανάσταση και το υφιστάμενο καθεστώς, θα μπορέσει να διαλυθεί το κράτος και θα επέλθει η αταξική κομμουνιστική επικράτεια.

10. Από αυτήν την κατάσταση και πέρα η ηγεσία θα προωθήσει τα κατάλληλα μέτρα που θα συντηρούν την αταξική κομμουνιστική κοινωνία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *