Τ265: Εθελοντές στην Ουκρανία

Τ265: Εθελοντές στην Ουκρανία

- in Ταυτότητα
0

Πολλοί είναι οι εθελοντές και από πολλές χώρες που πήγαν να πολεμήσουν με τους Ουκρανούς ενάντια στους βάρβαρους Ρώσους εισβολείς με ηγέτη τον άπληστο “αιώνιο” πρόεδρο Πούτιν.

Μερικοί σκοτώθηκαν, άλλοι αιχμαλωτίστηκαν, άλλοι αγνοούνται – μα οι περισσότεροι συνεχίζουν να πολεμούν ή να προσφέρουν βοήθεια.

1. Οι πιο πολλοί (πάνω από 1000) είναι από την άλλη Ανατολικορθόδοξη χώρα, τη Γεωργία, οι οποίοι υπέφεραν την κατοχή και «φροντίδα» της Μητέρας Ρωσίας! Στην 1η φώτο είναι πέντε που έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη στην περιοχή Μπαχμούτ.

Στην επόμενη φώτο, Γεωργιανοί εθελοντές πολεμιστές ελευθερώνουν μια περιοχή κοντά στη Μπαχμούτ.

2. Μετά είναι και Αμερικανοί από ΗΠΑ και Καναδά. Ο πρώην πεζοναύτης Συνταγματάρχης (ΗΠΑ) Άντριου Μίλμπουρν που ίδρυσε τη δική του PMC (= Ιδιωτική Στρατιωτική Οργάνωση): αυτή τώρα πολεμά στη Μπαχμούτ ενάντια στους μισθοφόρους Βάγκνερ του Πριγκόζιν!

Και μια Αμερικανίδα νοσηλεύτρια στη διασωστική υπηρεσία, η Rebecca Maciorowski (ουκρανικής καταγωγής), και αυτή στο πεδίο Μπαχμούτ, τακτοποιεί την καμπίνα του ασθενοφόρου της.

Κι ένας 28χρονος Καναδός, ο Grygori Tshekhmistrenko (ουκρανικής καταγωγής), ο 3ος Καναδός που πέθανε πολεμώντας τους Ρώσους εισβολείς. Το σήμα της νίκης δεν του βγήκε προσωπικά.

3. Και μερικοί Ευρωπαίοι. Πρώτα να μερικοί Γάλλοι, ένας μεταξύ τους που σκοτώθηκε πρόσφατα.

Και 2 Βρετανοί διασώστες (νεκροί) κι ένας πολεμιστής.

Κι ένας Δανός που ποζάρει:

4. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί από άλλες χώρες του κόσμου, κοντινές όπως η Πολωνία και η Λευκορωσία, και μακρινές όπως η Αυστραλία. Να ένας Αυστραλός, ο Sage O’Donnell που πέθανε στον πόλεμο.

Οι Γεωργιανοί και οι Λευκορώσοι (νομίζω και οι Πολωνοί) έχουν τις δικές τους μονάδες μαχητών. Οι άλλοι όλοι μπαίνουν σε μονάδες όπου χρειάζονται, ενώ οι έμπειροι και βετεράνοι συναποτελούν τη Λεγεώνα των Ξένων και πολεμούν αυτή την περίοδο στην περιοχή Μπαχμούτ ενάντια στους μισθοφόρους Βαγκνέρους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *